Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Не верувам дека некој од сериозните членови на форумов ќе сака да си има работа со тебе.

Јас не знам кој глуп паѓа на приказната за братот и Италија и Рипли со елиените....

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Ако више генерализирате, да си немате работа со земјани, тешка превара се.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Доста се мислев дали да споделам.

Нешто пред Нова година, имавме дил (или барем мислам дека имавме) со @Whisky Vishera, да му купам риг.

Приказната:
Се слушнавме по телефон, се договоривме без никакви пречки и требаше вечерта или утредента да го платам и земам ригот, но човекот буквално исчезна.

Му вртев неколку пати, му пишав смс и пп овде, да ме бара кога ќе може, да не бидам досаден, но не добив никаков одговор. Ми спомна дека имал ангажмани околу и по Нова година, па си реков сигурно е зафатен, ќе ме побара кога ќе може. Неколку дена по Нова година му пишав пак, во случај да заборавил.

Еве 15 дена по Нова година и поминати сите празници, сеуште никаков одговор. Претпоставувам дека добил повисока понуда за хардверот или се предомислил, што и е океј, но е етички да одговори на повик/порака и да ми каже дека е продадено или whatever. Чисто да си знам и да си тражам друг хардвер.

Не дека ме за***л за пари или нешто, само сакав да разберам зошто излезе толку несериозен член за кој имав повисоко мислење.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Негативно искуство би го сметал ако купеш од некој неисправен дел а тој е свесен за тоа .
Овоа тука не гледам ништо негативно скоро со секој 2 човек ми се дешава на мене овоа и ако беше за тоа требаше на пола од македонците на реклама5, пазар3 , форумов да му доделам негативни оценки и више да не купувам од нив делови.
Веројатно членот не си е крив што некој му дал поголема сума на пари а нема срце да ти крене и да ти каже дека му понудил поголема сума некој а тебе да не те разочара.
Патем овоа криптовалутиве све под нож отидовте до толку слогава била...

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Типичен МКД менталитет. Алчност за повеќе пари. Имајте малку достоинство и морал, бидете фер и искрени, срамота е за некој денар плус да ги продавате претходно наведените карактеристики и особини.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
^Одма го осудивте и му пресудивте на првооптужениот... Како бе така без да се произнесе одбраната донесувате заклучоци а не сте воопшто запознаени ниту па затекнати со случката??? Ниту го бранам ниту го застапувам оптужениот само премногу често се пресудува од страна на незасегнатото членство наместо поротата пред воопшто да се изјасни обвинетиот-осудениот!!!

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
^Одма го осудивте и му пресудивте на првооптужениот... Како бе така без да се произнесе одбраната донесувате заклучоци а не сте воопшто запознаени ниту па затекнати со случката??? Ниту го бранам ниту го застапувам оптужениот само премногу често се пресудува од страна на незасегнатото членство наместо поротата пред воопшто да се изјасни обвинетиот-осудениот!!!

А ако првооптужениот не се брани, што значи тоа друже правниче?

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
А ако првооптужениот не се брани, што значи тоа друже правниче?
Тогаш сам себе го убијал!!! Мислам дека тоа е повеќе од јасно и немаше воопшто потреба од прашањето ниту па требаше да ти одговорам, ама ај да не испадне дека сам себе сум го убијал...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Тогаш сам себе го убијал!!! Мислам дека тоа е повеќе од јасно и немаше воопшто потреба од прашањето ниту па требаше да ти одговорам, ама ај да не испадне дека сам себе сум го убијал...
Хаха, чил бејби

reflexmk

hello world
13 март 2014
292
342
Велес
Хаха, абе да не е истиот риг и јас што го чекам? Едниот го земав пред нова година а договорени беа два, ама вториот го заплениле па филмови и така натаму, и по месец дена случајно го фатив жив на телеграм група да го продава. Па ќе испоштовал договор ама еве една недела не крева телефон и не враќа на пораки. БЕДА.

Доста се мислев дали да споделам.

Нешто пред Нова година, имавме дил (или барем мислам дека имавме) со @Whisky Vishera, да му купам риг.

Приказната:
Се слушнавме по телефон, се договоривме без никакви пречки и требаше вечерта или утредента да го платам и земам ригот, но човекот буквално исчезна.

Му вртев неколку пати, му пишав смс и пп овде, да ме бара кога ќе може, да не бидам досаден, но не добив никаков одговор. Ми спомна дека имал ангажмани околу и по Нова година, па си реков сигурно е зафатен, ќе ме побара кога ќе може. Неколку дена по Нова година му пишав пак, во случај да заборавил.

Еве 15 дена по Нова година и поминати сите празници, сеуште никаков одговор. Претпоставувам дека добил повисока понуда за хардверот или се предомислил, што и е океј, но е етички да одговори на повик/порака и да ми каже дека е продадено или whatever. Чисто да си знам и да си тражам друг хардвер.

Не дека ме за***л за пари или нешто, само сакав да разберам зошто излезе толку несериозен член за кој имав повисоко мислење.

едит : На реклама5 си го објавил вчера, ама одкога распалив на телеграм групата огласот го снема. Линкот беше Oglasi | Reklama5.mk | Огласи | Автомобили | Недвижнини | Компјутери | Мобилн телефони | Услуги,Бизнис | Вработување | Реклами |

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Интересно, ама членот веќе не постои на форумов, односно профилот му е избришан. На претходните негови постови го појавува како "Гост" и не може да се кликне на името. Инаку се слагам дека ферски било да се јави и да каже што е работата, макар и некој друг да му дал повисока сума.

Capture.PNG

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Парите го расипуваат човекот.
Парите само ја тргаат маската од веќе расипаниот човек.

Инаку, сега забележав дека го тргнал и introduction видеото од неговиот сајт.
Која кукавица човече, не ми се верува...

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Не очекував од овој такви бедни превари искрено...
Јас пре би го рекол немање муда, отколку превара. Теоретски никој не преварил, т.е. "преварата" овде е што нема муда да дигне телефон кога му вртиш, да каже како муж дека добил подобра понуда или како год.

Како и да е, од премногу обврски заборавив да ви пренесам.

Пред недела дена, господинот Петковски ми пиша смс со едно прашање. Јас му одговорв на пораката, но малку идиотски од мене што дадов одговор во име на сите. Па еве одговорете му овде, бидејки го чита форумов.

Цитирам:
"што квичите на форум за мене бе? да не ви е жал случајно што не ви ги продадов риговите за испод цена?"

И да, кажа дека introduction видеото го тргнал лично заради мене. Сега можам мирно да си патувам низ моите сништа.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Цитирам:
"што квичите на форум за мене бе? да не ви е жал случајно што не ви ги продадов риговите за испод цена?"
Леле патетика.
Ај една така блага клетва.
Се надевам дека пари у животот само за основни потреби ќе има.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно