Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
планирам да земам самсунг с8 плус, најефтино како што гледав ми е од мобиликс, што треба да припазам кога го купувам и дали има некој искуство со купување на скапи телефони од нив
Немаш проблем, зимај ! Ќе стигнат потврди и од други членови, јас прво там би одел, па потоа на други места.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
планирам да земам самсунг с8 плус, најефтино како што гледав ми е од мобиликс, што треба да припазам кога го купувам и дали има некој искуство со купување на скапи телефони од нив

Ја би ти рекол да припазиш кога ке го отвараш да не ти падне, лизгав е. :D :D :D
Провери го само ИМЕИ-то дали е исто на кутијата, телефонот и гаранцијата и пали и вози, немаш гајле.

Ni4e15

read-only
7 декември 2017
1
0
Здраво нов сум на форумот и сакам да прашам прашање во врска со купување на Самсунг С8.Значи телефонот е бомба(барем на мене ми се така чини)Во Телеком , Вип е изгор, а за мобиларите незнам бидејќи никогаш не сум купувал телефон од таму.Имам земано од АМЦ С4 3 години го користам топ е само сменено 3-4 батерии, но цената 10к поскап од мобиларите.Па ако може да ми кажете што како и која е најпаметната варијанта дали мобиларите или да чекам до пролет од Mediamarkt да падне цена(да се надевам :p)? Благодарам однапред :D
Поздрав.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Зимај од мобилара

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Здраво нов сум на форумот и сакам да прашам прашање во врска со купување на Самсунг С8.Значи телефонот е бомба(барем на мене ми се така чини)Во Телеком , Вип е изгор, а за мобиларите незнам бидејќи никогаш не сум купувал телефон од таму.Имам земано од АМЦ С4 3 години го користам топ е само сменено 3-4 батерии, но цената 10к поскап од мобиларите.Па ако може да ми кажете што како и која е најпаметната варијанта дали мобиларите или да чекам до пролет од Mediamarkt да падне цена(да се надевам :p)? Благодарам однапред :D
Поздрав.
Обавезно провери го комплетното пакување, и провери дали е се внатре фабричко (претходно информирај се на нет, што треба да содржи пакувањето) прегледај се дали е во ред, и тогаш плаќање. Никога не им верувај дека се е во ред, додека лично не провериш, посебно во Мобилара.

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Обавезно провери го комплетното пакување, и провери дали е се внатре фабричко (претходно информирај се на нет, што треба да содржи пакувањето) прегледај се дали е во ред, и тогаш плаќање. Никога не им верувај дека се е во ред, додека лично не провериш, посебно во Мобилара.
Не плаши го толку многу па ти,нели има проверени мобилари нека оди кај крале или мобилекс и нека не се секира.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
не го плашам, само му кажувам на што да внимава кога зема од мобилара. ништо повеќе. не велам дека купувањето во мобилара ничини.

Potop

hello world
26 декември 2013
376
492
Поздрав.
Според мене најдобро е да го земеш од мобилара. Уште подобро е ако телефонот во мобиларата е земен од оператор. Имаш 2 години гаранција од оператор и плус ако нешто се случи нема да имаш расправии со мобиларата, туку со телеком, вип :)

Испратено од SM-G935F преку IT.mk форум апликација

Замисли

hello world
27 октомври 2014
79
54
Има ли некој искуство со мобил шоп, продават нови с7 еџ, амерички без гаранција?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Има ли некој искуство со мобил шоп, продават нови с7 еџ, амерички без гаранција?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Taa фирма е старо моби клик . Ама знам дека од таа фирма испаднаа две фирми едната на мажот ( Мобил Шоп ) и жема му отвори спроти симпо до проспера за врати уште една мобалара. Од пред 15 год имам земено еден тел сони ериксон т68 и пред некоја год ипхоне половен на двата тел нешто им фалеше . На т68 не се секавам а на ипхонот екранот беше менјат а ми беше продаден како стакло сочуван . Со еден збор ТЕШКИ ПРЕВАРАНТИ . Прашај кој не заебал моби клик на времето и ке ти биде јасно. И нивните нови тел се препакувани тел

Последна промена:

CHIMPANZEE

hello world
23 февруари 2011
361
111
Скопје
Препорака мобилара или физичко лице што би ми направиле промена на батеријата на Nexus 6P? Батерија имам, само ми е потребно расклопување/склопување.

vladimir1980

read-only
22 јуни 2012
9
1
Здраво . Среќни празници на сите. Со НИКО ФОН како стојат работите да не знај некој . Сакам да земам ипхоне а и ми даваат 2 год гаранција. А кај другиве е по 1 година.

Фала .

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Fiskalna i garancija rekoja od koga ke go otkupam telefonot zatoa prasuvam iskustvo mislenje da naracuvam ili ne. Toa e toa. :) fala

иПхоне ќе зимаш? ако да не се замарај со гаранција, секако не се расипуваат иПхоне-те, не се андроид играчки па да се замараш.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Bambola

read-only
3 јануари 2018
8
6
Здраво , ако може некој да ми каже искуства со Моби Смарт? Сакам да земам Самсунг Галакси С8+.

Bambola

read-only
3 јануари 2018
8
6
Фала за одговорот. Веќе 2 месеци не можам да начекам два Самсунг Галакси С8 плус во Моби Смарт , Мобилекс и Ibutik.... Секогаш нема на лагер и сега само чекаме да донесат и само ми велат утре секако има.... ама никако да донесат нови :D Прашував по сите мобилари во Скопје и само во Ледиком има ... Ама за нив овде читав многу лоши коментари..... Ако не донесат утре или задутре сакаме да земеме од Ледиком..оти ни се брза... Ве молам мислење за Ледиком.
Какви искуства имате сега од Ледиком?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Фала за одговорот. Веќе 2 месеци не можам да начекам два Самсунг Галакси С8 плус во Моби Смарт , Мобилекс и Ibutik.... Секогаш нема на лагер и сега само чекаме да донесат и само ми велат утре секако има.... ама никако да донесат нови :D Прашував по сите мобилари во Скопје и само во Ледиком има ... Ама за нив овде читав многу лоши коментари..... Ако не донесат утре или задутре сакаме да земеме од Ледиком..оти ни се брза... Ве молам мислење за Ледиком.
Исто ко мобеликс. Плаќаш и бегаш. Шверцерски Дил. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ја па мислев никој не купува Samsung, само иПхоне ; (

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно