LED сијалици од Филипс насекаде. Нема десктоп компјутери се е на мобилен. Машините се од Ц класа на А++ ефикасност. Шпорет со три стакла. Соларен бојлер.Не ми е јасно како луѓето добиват 1200-1300 ден сметки за стрија. Јас со години добивав сметки 2500-2700 ден без ладење и со греење на дрва...
ПС.
Мора да проверам некој да не ми краде струја...![]()
Повеќе информации за просторијата што ја греете и како ја користиш ?Имам Вивакс аези од пред 6месеци.
За ладење ок. Ама за греење слабо. Во 25м2 се мачи цел ден и пак е ладно.
Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk
Па ординација е 25м2 ама има и чекална од 15м2 која не се грее и често се отвара вратата и затоа ваљда се лади.Повеќе информации за просторијата што ја греете и како ја користиш ?
Можеме со совет да ти помогнеме за поефикасно греење но ни требаат повеќе информации.
Дебар@armin06
Денес беше и доста топол ден со +10Ц, за кој град се работи ?
Со стакло се ѕидовите или цигла ?
Повеќе цигла ама има големи стаклаСо стакло се ѕидовите или цигла ?
За деловен простор со работно време (претпоставувам) до 18ч и не се загрева од 18 до 08 следниот ден ке ти треба дупло појак уред.Повеќе цигла ама има големи стакла
Секаде каде што сум сретнал AERI сум се воодушевил од топлината и бесшумноста.Од овие 2 која е подобара
Vivax 12CH35AERI или GREE LOMO GWH12QC
30М2 соба во куќа со изолација, ПВЦ, се грее од доле, компресорот ке биде на јужна страна.
Ја гасете кога не сте на работа ?Па ординација е 25м2 ама има и чекална од 15м2 која не се грее и често се отвара вратата и затоа ваљда се лади.
Ама денес малку се отвараше вратата и пак беше ладно. Почнав фенот на 3 да го пуштам па ќе видиме. Ама млак е воздухот што излегува не топли тоа.
И неможам да го фиксирам дувањето на една точка нон стоп оди горе долу.
Поставена е на 26С и од вчера фенот на 3ка
Каква потреба има за преместување на сензорот на Gree ako ја користиш функцијата Ifeel ?Веќе некое време планирам да го преместам сензорот на секундарнава клима (Гри). Овде едно предупредување до сите што од естетски причини ќе ја стават внатрешната единица ВРЗ отворот во ѕидот: останува незатворена дупката од внатрешна страна и сеедно што однадвор фино ќе се затвори отворот за бакарните црева, од самиот ѕид влегува доволно ладно за да го лаже сензорот внатре во климата.
Браво за постов, @vlavot. Скоро па го затвораш кругот со вртењето од 360с после неславната изјава дека со клими не може да се грее. :tease:
Веќе некое време планирам да го преместам сензорот на секундарнава клима (Гри). Овде едно предупредување до сите што од естетски причини ќе ја стават внатрешната единица ВРЗ отворот во ѕидот: останува незатворена дупката од внатрешна страна и сеедно што однадвор фино ќе се затвори отворот за бакарните црева, од самиот ѕид влегува доволно ладно за да го лаже сензорот внатре во климата.
Браво за постов, @vlavot. Скоро па го затвораш кругот со вртењето од 360с после неславната изјава дека со клими не може да се грее. :tease:
️

Gree Change е мојот (постар) модел, нема ај-фил. Па дури и да има, пак би го направил ова, за да не се замараам со пазење на правецот на даљинскиот (и почесто мењање батерии).Каква потреба има за преместување на сензорот на Gree ako ја користиш функцијата Ifeel ?
Не ми е јасно како луѓето добиват 1200-1300 ден сметки за стрија. Јас со години добивав сметки 2500-2700 ден без ладење и со греење на дрва...
ПС.
Мора да проверам некој да не ми краде струја...![]()
Алал да ви е. Јас би бил среќен да имам такви сметки. Ама имам мин 2400 мах 2800..просек 2600...Кај мене просек 1500 ден за струја и не се замарам дали е евтина или скапа тарифа. Три пати неделно машина за перење, еден комбиниран фрижидер и готвиме на електричен шпорет. Мал бојлер во кујна вклучен 24/7, а големиот 3-4 пати во неделата. Клима по 3-4 саати попладне, а греалка секое сабајле по пола саат.
Ставите си мерач сите што мислите дека некој ви натпишува во сметката.
Какви сијалици?Алал да ви е. Јас би бил среќен да имам такви сметки. Ама имам мин 2400 мах 2800..просек 2600...
Перална 2 пати неделно, бољер 3-4 пати, бољерче во кујна по потреба,комбиниран фрижидер, замрзнувач, шпорет за релна, рингли на плин, компјутер, сијалици, два члена во 52 м2, без ладење до сега и греење на дрва и користење во зимо за готвење... И пак ќе кажам мин 2400... Читам сааат толку се киловатите... Па како ?
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Digital Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
36.990,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
MB 1700 H610M-HVS/M.2 R2.0 ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, M.2, VGA,HDMI, PCIex16 4.0, 1xPCIex1, 4xSATAIII, 2xUSB3.2Gen1, Gigabit LAN, H610M-HVS
3.840,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, White, 90YV0LG3-M0NA00
31.950,00 ден
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден