Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pixel паметни телефони - генерална дискусија

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
После 7 години повторно на Андроид :D Pixel 6 Pro земен. Трампа Iphone 12 за Пихел 6 про. Последен Андроид ми беше Nexus 6p.

Дали знаете каде има маски за пикселов?

единствено место каде што имам видено маска за пиксел

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Изгледа пиксел 7 верзиите имаат фабричка грешка каде при промена на температура пука стаклото на камерите
Pixe7brokencamera

Дома ќе си седам од сега натаму

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Стигна кај мене новиот security patch
856a45572dbf7924ee24c06e18fd9f99.jpg

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Не знам што им било толку тешко да го направат adaptive charging достапно било кога и да можеш да си избереш време кога да се активира. Моментално автоматски се активира само ако го ставиш да се полни телефонот од одредено време и имаш аларм до одредено време (времињата не ги ни пишува некаде во интерфејсот). Чим може во тој "hardcoded" временски период, не гледам зошто да не може и во временски период сетиран од корисникот. Освен ако не пропуштам нешто...

На многу повеќе луѓе ќе им беше корисен тој feature ако можеше да се кастомизира наместо магично да се пушта и гаси.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Мене пак ми има смисла.
Секогаш да се наполни до аларм, а ако ми е итно, одма да оди на "брзо" полнење.

Тоа можда оти сум навикнат на истото од Сони телефоните на времето со Qnovo.

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Има ли некој нарачано маска за Pixel 7 од али, да предложи?
Немам најдено кај нас по мобилариве

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Не знам што им било толку тешко да го направат adaptive charging достапно било кога и да можеш да си избереш време кога да се активира.
Не сум го анализирал баш во кое време се активира, ама можно е да е после полноќ. Пример прееска во 8 го ставив, го терав до 100% пошто одамна го немав полнето до крај. Можно е и да е порано од полноќ... Можеш и да го исклучиш во Adaptive preferences.

Има ли некој нарачано маска за Pixel 7 од али, да предложи?
Немам најдено кај нас по мобилариве
Нема кај нас, види на жирафата имаше нешто.

eBay исто е опција.

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Не сум го анализирал баш во кое време се активира, ама можно е да е после полноќ. Пример прееска во 8 го ставив, го терав до 100% пошто одамна го немав полнето до крај. Можно е и да е порано од полноќ... Можеш и да го исклучиш во Adaptive preferences.
Не е проблем тоа, ако го ставиш на полнач меѓу 22 и 04 и истовремено имаш сетирано аларм меѓу 03 и 10, ќе се активира. Муабетот беше дека би било многу покорисно доколку ние можевме да ги сетираме тие саати (што ако од 05 го ставам да се полни, или ми треба од 20 до полноќ да се полни, итн.). Вака морам јас да се адаптирам на него ако сакам да го користам adaptive charging, и повеќе станува gimmick отколку потенцијален корисен feature

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Important: When you charge your phone between 9 PM and 4 AM with an active alarm set for 3–10 AM, your phone may use Adaptive charging. This feature must be turned on for your phone to use it

What the Google docs say

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Дечки ми треба usb-c to 3.5mm конектор или кабел за да можам да го користам во автомобил зашто имам само aux за музика да пуштам. Купив едно адаптерче usb c to 3.5mm, ама телефонот вели дека analog audio accessory detected и не произведува звук. Некои велат дека оригиналното кабелче од Гоогле работи, некои велат дека треба кабелче со DAC, па ако имате некое решение да предложите.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Дечки ми треба usb-c to 3.5mm конектор или кабел за да можам да го користам во автомобил зашто имам само aux за музика да пуштам. Купив едно адаптерче usb c to 3.5mm, ама телефонот вели дека analog audio accessory detected и не произведува звук. Некои велат дека оригиналното кабелче од Гоогле работи, некои велат дека треба кабелче со DAC, па ако имате некое решение да предложите.
Јас купив Аух кабел и усб ц то аух. Нема никаков проблем.

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Јас купив Аух кабел и усб ц то аух. Нема никаков проблем.
Јас имам aux male to male и usb c to 3.5mm адаптерче sbox 100 денари беше, ама не ми дава никаков звук, какво усб ц - 3.5 кабелче имаш ти, од каде го зеде?

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Додека да стигне од Кина, доколку некој продава или знае каде кај нас се продава заштитна маска и заштитно стакло за Pixel 6A нека сподели информации.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Моментално не сум во МКД, ако не завршиш работа, следниот месец можам да ти позајмам да видиш дали ќе работи. Имам оригинал гугл USB-C to 3,5mm и имам земено USB-C DAC што искача исто во 3,5 милиметри.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Додека да стигне од Кина, доколку некој продава или знае каде кај нас се продава заштитна маска и заштитно стакло за Pixel 6A нека сподели информации.
За фолија, види тука:

Megamobil
02 246 0385

Мислам дека прават гел фолии по мерка.

xpictiboy

Баниран/a
16 ноември 2009
24
1
USA
SecreLocal.com
уште се думам дали да го земам Pixel-от 7 Pro. Моментално поседувам Oneplus 10 Pro ама како ми боди око Pixel-ов страшна работа. Мислење дали да мигрирам или да си седам мадро :D

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Стигна порака од Телеком дека наскоро ќе се гаси 3G. Значи ние со Pixel може само да се сликаме :)
3G нема да има, а VoLTE и 5G не е овозможено за Македонија од страна на Google..

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Стигна порака од Телеком дека наскоро ќе се гаси 3G. Значи ние со Pixel може само да се сликаме :)
3G нема да има, а VoLTE и 5G не е овозможено за Македонија од страна на Google..
Ја на мојот Pixel 7 немам никаков проблем со 4G на Вип/А1.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Ја на мојот Pixel 7 немам никаков проблем со 4G на Вип/А1.
4G/LTE не е проблем, проблем е 5G/VoLTE. Наводно треба Гугл да не' одобри. Односно, додека си на повик, се префрла на 3G, барем кај мене на 6ка.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв