Да пробаш со отворена кутија колку степена ќе дава!За тие што веќе го користат ссд-то, како ви се движат температурите на idle и кога е оптеретен драјвот? Кај мене стои на околу 53 степени на ајдл, и крева накај 63-64 кога е оптеретен. Не знам дали е ова нормално за овој модел или нешто не чини.
Зависи колку има топлина во куќиштето, исто така твојата матична нема ладилник за NVME така да добра си е температурата.За тие што веќе го користат ссд-то, како ви се движат температурите на idle и кога е оптеретен драјвот? Кај мене стои на околу 53 степени на ајдл, и крева накај 63-64 кога е оптеретен. Не знам дали е ова нормално за овој модел или нешто не чини.
Ладилник има со самото ссд. Можно е и да е до самата позиција, ептен блиску се наоѓа до графичката. Нема никаква разлика и со отворен капак од куќиштето.Зависи колку има топлина во куќиштето, исто така твојата матична нема ладилник за NVME така да добра си е температурата.
Има ладилник 3мм колку за изглед, матичните што имаат ладилници доаѓаат со доста поголем ладилник и термален пад.Ладилник има со самото ссд. Можно е и да е до самата позиција, ептен блиску се наоѓа до графичката. Нема никаква разлика и со отворен капак од куќиштето.
Ха има мала промена, графичката е gtx 1060 и матичната е Asus z170-k, не е про-гејмингот. Али во право си што нема матичната ладилник.Има ладилник 3мм колку за изглед, матичните што имаат ладилници доаѓаат со доста поголем ладилник и термален пад.
Како што гледам твојата матична најдолу е слотот, значи нема графичката да прави проблем и плус твојата графичка е 2слотна не прави некоја топлина.
Освен ако немаш упдејтирано PC specs на профилот.
На таја матична слотот е над графичката, не треба да имаш проблем во тој случај.Ха има мала промена, графичката е gtx 1060 и матичната е Asus z170-k, не е про-гејмингот. Али во право си што нема матичната ладилник.
M.2 Gen3, M.2 Gen4, SATA?Некој да продава ССД? Планирам да го ставам кај мене, а моето да се даде поклон кај едно детенце со лош компјутер (hdd).
Sorry, касно го пишав постот, мислев на ССД од 2тб кое беше купено дали некој има одповеќе земено и сака да продаде некое, јас моментално имам 500ГБ ама би надградил на 2тб.M.2 Gen3, M.2 Gen4, SATA?
А може и некоја заедничка нарачкаSorry, касно го пишав постот, мислев на ССД од 2тб кое беше купено дали некој има одповеќе земено и сака да продаде некое, јас моментално имам 500ГБ ама би надградил на 2тб.
Може!А може и некоја заедничка нарачка![]()
Од рано сабајле ли?Ајде, давајте групњак
И јас се приклучувам ако правитеА може и некоја заедничка нарачка![]()
Бива, зошто да не. Утре патувам надвор од МКД, до кај 17ти. Ако има интерес ќе се собереме, јас би земал едно до две. Да не надминеме само 800 евра, да не одиме преку шпедиција. Не дека е страшно од процедура, ама е плус 2800 денари како трошок. Ќе формираме тема засебно.И јас се приклучувам ако правите
ја сум олд скул не користам такви сервиси. Ќе пренесам каде треба.Дајте да направиме на Discord еден канал/чет каде што ќе се организираме за групни нарачки и ќе има јавни повици. @Fatal1ty_
Пара на рака, „ССД“ за рака!Незнам идејава колку е паметна. Ние на работа групно појадок неможеме да организираме. Или пари фалат или сендвич фали
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден