Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Дечки, втор пакет мигриран, океј се парите и пакетот е тој Екстра Ток М, НО, не можам да вртам на такси и сл.? „Call ended“ ми вика телефонот... На пр. 15180 (Глобал), 15199 (Панорама), ... И за 15010 вика „Избравте непостоечки број“. Даф*к?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дечки, втор пакет мигриран, океј се парите и пакетот е тој Екстра Ток М, НО, не можам да вртам на такси и сл.? „Call ended“ ми вика телефонот... На пр. 15180 (Глобал), 15199 (Панорама), ... И за 15010 вика „Избравте непостоечки број“. Даф*к?
Истото и мене ми го вели. А тие броeви од друга мрежа можам да ги барам.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Za 15010 ima zamena 073800010, za taxi ne znam .....

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Само во Прилеп тие брзини...
Мислењето е автоматски споено:

Ах бе вучичиии...

Ми префрлија едно бројче завчера од Лајка супер 200 на Екстра ток М.

Си имав на бројот кредит од 1.073 денари, и на Мтел магично оооооп кредит нула! Море гледам преку *100# состојба нула денари.. Аш бубата. Притисокот двеста за две секунди..

Вртам телефони, никој не крева, чунки викенд им је.
Ајде на крај пишав вчера вечер жалба на нивниот мејл и денес околу пладне цврц порака, надополнет кредит од 1.100 денари. Е така да.

Отворете си ги очите сите мигрирани од кај Лајка шо имате некоја сума кредит, прочитав некаде дека на некои луѓе им се случила класична кражба на кредитот (читај парите) и ете и мене ме снајде истото.
Значи ако не изреагира човек, отиде кредитот јабана.

Како за прв ден на Мтел супер искуство, кој знае шо не чека допрва.
И мене ми ги сркнаа 18 денари. Ептен 18 се, па не се з'гнав да им ги барам. Ама важно они 18 х 18 - и оп, бонуси на први!

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Се наплаќа ако имам пакет?
toa se premium broevi, treba da vidish so malite bukvi shto pishuva koga kupuvash paket

ili ti fali 389 ili imash zabrana za premium povici

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Кое пост-капиталистичко срање се премиум броеви сега?
Electronic Arts не им е рамен на овие. Kaко DLC да мора да доплаќаш да ги отклучиш.
Што е следно: плаќаш прогресивно поголема сума зависно колку подалеку е антената каде пингува твојот повик?
Ако имам другар во Берово повеќе ќе ме кошта од повик во Битола?
Де је сад Тито, другари?

Последна промена:

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Кое пост-капиталистичко срање се премиум броеви сега?
Electronic Arts не им е рамен на овие. Kaко DLC да мора да доплаќаш да ги отклучиш.
Што е следно: плаќаш прогресивно поголема сума зависно колку подалеку е антената каде пингува твојот повик?
Ако имам другар во Берово повеќе ќе ме кошта од повик во Битола?
Де је сад Тито, другари?
доколку сметаш дека можеш без тие сервиси никој не ти налага да мора да ги користиш, факултативно е немора да имаш број

доколку сметаш дека можеш без тие сервиси никој не ти налага да мора да ги користиш, факултативно е немора да имаш број
незнам дали за време на корона маските од 0.5 ден ги плаќаше 50 денари парче?

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Хеллоу? Збориме за портирани броеви од Лајка на МТЕЛ. Платено за цела година однапред, они си ги намалуваат услугите што сме ги имале на Лајка. Што не е јасно? Од годишниот на Лајка ме префрлаат на ѓубрето на МТЕЛ? Нека ги вратат парите, тоа е пофер. А они сакаат ем да имаат корисници ем да им ги намалат услугите.

Некој да напише допис до МТЕЛ (а после и АЕК) и да го сподели тука за да им пратиме сите? Не може и јаре и паре

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Така е! И редно време е нешто вистински да направиме, како што велиш - да напише некој кој е во таа сфера и сите да испратиме претставки! Аман!

Ајде, има ли некој правник или да има по дома правник, да состави?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Mtel so smesen popust od 10/15/20% na postPejd ......

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.796
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Дечки ај малку помош за подесување за мобилен интернет за МТел. Број префрлен од Лајка, во петокот го префрлиле на детево, не ни знаев... Денес ми вика ти пратив нешто, ама гледам дека не и работи интернетот. SMS работи.

Подесив согласно упатството од веб страна, дава 4G конекција, ама не функционира.
MTel APN Settings.jpg

MTel APN.jpg

ЕДИТ: Во APN додадов "web.mtel.mk", и пак не работи. Со тоа што сега дава и "R" кај мрежата, како да е во роаминг.

MTEL R.jpg

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Дечки ај малку помош за подесување за мобилен интернет за МТел. Број префрлен од Лајка, во петокот го префрлиле на детево, не ни знаев... Денес ми вика ти пратив нешто, ама гледам дека не и работи интернетот. SMS работи.

Подесив согласно упатството од веб страна, дава 4G конекција, ама не функционира.
Погледнете го атачментот 146842

Погледнете го атачментот 146841

ЕДИТ: Во APN додадов "web.mtel.mk", и пак не работи. Со тоа што сега дава и "R" кај мрежата, како да е во роаминг.

Погледнете го атачментот 146843
User, Pass i Proxy треба да се NOT SET а не ххх. Малку им е глупа сликата па те навеле на грешно мислење дека треба да се внесе ХХХ а всушност сакале да кажат остај празно.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
User, Pass i Proxy треба да се NOT SET а не ххх. Малку им е глупа сликата па те навеле на грешно мислење дека треба да се внесе ХХХ а всушност сакале да кажат остај празно.
Фала многу, работи сега. Едино што дава сеуште знак за роаминг....

18 септември 2020
927
869
Македонија

Погледнете го атачментот 146842

Погледнете го атачментот 146841

Погледнете го атачментот 146843
И кај APN смени web.mtel.mk.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
И кај APN смени web.mtel.mk.
Сменив, во ред е, фала многу.

А кај сите регистрира како роаминг или кај мене нешто не е ко што треба?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно