Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Или се незаинтересирани или се неспособни
I 2 te zaedno
Мислењето е автоматски споено:

Да земеме да се префрлиме еден куп луѓе на другите оператори, па нека се сликаат. И да се паметни сега овие од другите оператори и да читаат ова и да им сместат со понуда некоја за нас поволна, па да ги видам (еве им идеја патем). Па, нека си ја пикнат знаете-каде инвестицијата за купување на Лајка. Скапаници балкански ситнодушни! :poop:
Kade na drugi ? Telekom e najskap a1 e kopija samo pokacuvaat, Telekabel, site vikaat e so gluvi povici i tehnicka isto kako da nema od niv problem se resava xx vreme i tolku tie se opciite, nikoj ne se prefrlil na lycamobile a ima budzet i ne mu smeta sto plajka +1000po broj...
Site se portiraa bidejki bese najeftino
A za toa citajneto po forumi ima nekoj sto mu spodelil na mTel deka od app, uste se aktivira za 1600, pa tie se zabrzaa site sim da gi prefrlat kaj niv da bide 2500.
Investicijata e promarsena za mtel a dobredojde za indiecot....

18 септември 2020
927
869
Македонија
I 2 te zaedno

Kade na drugi ? Telekom e najskap a1 e kopija samo pokacuvaat, Telekabel, site vikaat e so gluvi povici i tehnicka isto kako da nema od niv problem se resava xx vreme i tolku tie se opciite, nikoj ne se prefrlil na lycamobile a ima budzet i ne mu smeta sto plajka +1000po broj...
Site se portiraa bidejki bese najeftino
A za toa citajneto po forumi ima nekoj sto mu spodelil na mTel deka od app, uste se aktivira za 1600, pa tie se zabrzaa site sim da gi prefrlat kaj niv da bide 2500.
Investicijata e promarsena za mtel a dobredojde za indiecot....
Сега читав на форумов член од Телекабел немал проблеми некаде околу година, сега пак му почнале проблемите.
Според мене, Телеком да направат пакет за 500 денари со неограничени минути, смс и 10GB и да биде без договор, повеќето би се префрлиле на Телеком заради мрежата и заради поволности кои ги даваат со Magenta Moments. Фалат припејд месечни пакети во Телеком, инаку таму би се префрлиле.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Не ги споредувајте проблемите на Телекабел со овие не Мтел ве молам. Бев 3-4 години бар јас воопшто немав глуви повици што гледам најмногу дека се жалат од нив. Тоа што упте немаат VoLTE е да голем минус. Еве и да покрај се тоа, тоа се далеку помали проблеми него ова на Мтел. Ја не сфаќам како имаат воопшто корисници.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.692
3.796
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Атачменти

• aa1.jpg
    aa1.jpg
    28,9 KB · Прегледи: 62
  • aa2.jpg
    aa2.jpg
    448,6 KB · Прегледи: 61
  • aa3.jpg
    aa3.jpg
    134,3 KB · Прегледи: 54
  • aa4.jpg
    aa4.jpg
    130,8 KB · Прегледи: 52
  • aa5.jpg
    aa5.jpg
    448,6 KB · Прегледи: 62

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.692
3.796
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Вчера Мтел што ми направија крвта ми зовре.
Требаше лет да платам, ама не ми стигаа ОТП кодови од НЛБ ради мрежата на Мтел. Додека успеав да платам СО ДРУГА КАРТИЧКА, летот дупло поскап.
АБЕ КРВ ДА ПЛУКААТ...
Лошото е што нема за кој да ги смениш. И А1 и Телеком дерат на живо.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Вчера Мтел што ми направија крвта ми зовре.
Требаше лет да платам, ама не ми стигаа ОТП кодови од НЛБ ради мрежата на Мтел. Додека успеав да платам СО ДРУГА КАРТИЧКА, летот дупло поскап.
АБЕ КРВ ДА ПЛУКААТ...
Лошото е што нема за кој да ги смениш. И А1 и Телеком дерат на живо.

Си се јавил да пријавиш во Мтел проблем со примање otp?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Си се јавил да пријавиш во Мтел проблем со примање otp?
Да нормално. Одговорот беше на три пати: господине треба да почекате да „ЛЕГНИ“ бројот. Ајт мрш у пичку матер таму... Ни апликација немаат босите ни знаат да ти кажат што како.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.417
Добро знае некој како да активираат овие пакетиве на подолг рок? Имаат се наведено али како се активираат никаде.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Добро знае некој како да активираат овие пакетиве на подолг рок? Имаат се наведено али како се активираат никаде.
*100#

Да нормално. Одговорот беше на три пати: господине треба да почекате да „ЛЕГНИ“ бројот. Ајт мрш у пичку матер таму... Ни апликација немаат босите ни знаат да ти кажат што како.
Od KB, otp stasuva na lyca prefrlen na mtel, ama otp ne stigna odma posle 2min, posle prvoto plajkajne uste 3 uplati otp stasuvase vednas

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Кај мене вчера баш плаќав сметка за струја и вода и не стига одма кодот. Кога ќе стиснам испрати нов код уште два пати тогаш наеднаш стигаат 3 пораки со кодови исто беше така и на Лајка.
Ова иначе е на НЛБ Банка

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Кај мене вчера баш плаќав сметка за струја и вода и не стига одма кодот. Кога ќе стиснам испрати нов код уште два пати тогаш наеднаш стигаат 3 пораки со кодови исто беше така и на Лајка.
Ова иначе е на НЛБ Банка
На НЛБ банка и јас, ама не стигна ништо и резервациите за лет ми истекуваа бидејќи со time limit се.

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
На НЛБ банка и јас, ама не стигна ништо и резервациите за лет ми истекуваа бидејќи со time limit се.
Чувај го линкот некаде. Важат и подолго, ама не смееш да одиш пак во срч боксот наново да бараш, туку ќе си го пејстнеш дирекнот тој огромниот линк...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Еве пак иста ситуација. Плаќам на Реклама5 за промоција на оглас. 3 пати стиснав Прати ОТП, код не стига воопшто... Вака на Лајка не ми се случуваше.

И НЛБ банка ги кривам исто така. Треба да имаат систем да се праќа кодот и на е-мејл. Така прават други банки.

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Еве пак иста ситуација. Плаќам на Реклама5 за промоција на оглас. 3 пати стиснав Прати ОТП, код не стига воопшто... Вака на Лајка не ми се случуваше.

И НЛБ банка ги кривам исто така. Треба да имаат систем да се праќа кодот и на е-мејл. Така прават други банки.
Мислам дека е најдобро нотификација во апликацијата... Ама да, МТЕЛ е катастрофа!

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073

Na stopanska posleno i sms i email stasuva istovremeno....

Мислам дека е најдобро нотификација во апликацијата... Ама да, МТЕЛ е катастрофа!
Mtel nema obicna app, a za bankite i toa e misovna imenka

CBB_6

BBC
9 декември 2016
354
1.079
Ах бе вучичиии...

Ми префрлија едно бројче завчера од Лајка супер 200 на Екстра ток М.

Си имав на бројот кредит од 1.073 денари, и на Мтел магично оооооп кредит нула! Море гледам преку *100# состојба нула денари.. Аш бубата. Притисокот двеста за две секунди..

Вртам телефони, никој не крева, чунки викенд им је.
Ајде на крај пишав вчера вечер жалба на нивниот мејл и денес околу пладне цврц порака, надополнет кредит од 1.100 денари. Е така да.

Отворете си ги очите сите мигрирани од кај Лајка шо имате некоја сума кредит, прочитав некаде дека на некои луѓе им се случила класична кражба на кредитот (читај парите) и ете и мене ме снајде истото.
Значи ако не изреагира човек, отиде кредитот јабана.

Како за прв ден на Мтел супер искуство, кој знае шо не чека допрва.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.692
3.796
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Ах бе вучичиии...

Си имав на бројот кредит од 1.073 денари, и на Мтел магично оооооп кредит нула! Море гледам преку *100# состојба нула денари.. Аш бубата. Притисокот двеста за две секунди..

Ајде на крај пишав вчера вечер жалба на нивниот мејл и денес околу пладне цврц порака, надополнет кредит од 1.100 денари. Е така да.

Отворете си ги очите сите мигрирани од кај Лајка шо имате некоја сума кредит, прочитав некаде дека на некои луѓе им се случила класична кражба на кредитот (читај парите) и ете и мене ме снајде истото.

Kaj mene na 2 od 5 imav kredit go prefrlija soodvetno kolku sto bese ....

dashbog

lurker
24 јуни 2008
567
809
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
А 3000 ден истроши за да го смириш тој 200 притисок. Ами вреди ли за 1000 ден да се нервираш.

Ем то е, ако го вратат арно, ако не живи и здрави да сме.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.417
Ах бе вучичиии...

Чекај имаше актовирано Супер 200 и ти го мигрирале и пакетот во Extra Talk M . Дали бенефициите од Екстра 200 ти останаа во новиот пакет? Што ако сега актовирам поголем пакет со повеќе сообраќај и ме мигрираат на Мтел? Ги губам?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно