Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Ако имаш време да читаш закони за све што купуваш слободно троши си време,не е работава ако не си прочитал па ке те заебеме.Купуваш нешто и очекуваш да биде така,како то си ги плаќам редовно сметките очекувам барем да ме информираат што е планот за иднина зашто не се придржувале на пакетите што ги нудат.Прошлиот месец ми наплатија дека сум изрентал филм од видеотеката а за 15 години не сум влегол во тоа мени.Ме прашаа да не сум го дал ресиверот на некој друг па он да не изрентал а не можеа да ми кажат кој филм сум го рентал,не се гледало тоа од кај нив.
Важи.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Револтот насочете го кон македонските телевизии што не ги откупуваат правата за формула.
Не кон странските телевизии кои можат како сакаат да нѐ дриблаат. Нивни избор што каде ќе емитуваат, а операторите само ги пренесуваат каналите, немаат удел во програмската шема.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Револтот насочете го кон македонските телевизии што не ги откупуваат правата за формула.
Не кон странските телевизии кои можат како сакаат да нѐ дриблаат. Нивни избор што каде ќе емитуваат, а операторите само ги пренесуваат каналите, немаат удел во програмската шема.
Во Италија кога бев во 2022 година, нивна телевизија национална ги пренесуваше натпреварите од формула.
Значи побунете се луѓе во МРТ нека ги откупат правата за формула и ќе гледате после на МРТ 3 ХД не само репризи од натпревари, туку и формула ќе имате.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Во Италија кога бев во 2022 година, нивна телевизија национална ги пренесуваше натпреварите од формула.
Значи побунете се луѓе во МРТ нека ги откупат правата за формула и ќе гледате после на МРТ 3 ХД не само репризи од натпревари, туку и формула ќе имате.
Ама на МРТ им требало 12,5 тони морска сол а не странски спортски преноси.

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.769
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ама на МРТ им требало 12,5 тони морска сол а не странски спортски преноси.

Абе ти пиши им на телеком, остај МРТ. А и темава е за Телеком и МаксТеВе, не прај сега дискурс и не ја замајувај јавноста од проблемот.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Абе ти пиши им на телеком, остај МРТ. А и темава е за Телеком и МаксТеВе, не прај сега дискурс и не ја замајувај јавноста од проблемот.
Не знам веќе колку пати им пишав за останатите Аrena канали и секогаш е истиот одговор дека ако има промени ќе објават или фала на предлог и такви некој слични одговори.

Слични некој работи беа и за Sport klub кај повеќето оператори. Паметам еден малку подолг период немаше и потоа ги ставија.

18 септември 2020
926
865
Македонија
МРТ ја има и на Макс ТВ и треба да имаат обезбедно како национална телевизија спортски преноси, особено да биди рамна на Арена и поранешен Спорт Клуб.
Исто така, одлично е да пренесуваат странски серии (The Chosen на пример сакам да ја изгледам цела серија), ама кај нас така е како што е.
На Макс ТВ се надевам дека имате одличен избор, иначе за тие пари што им ги плаќате, можат и доста подобро.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Улогата на јавен сервис не е првично да исполнува желби за гледање амерички серии и следење на калчо и премиер лига, туку да емитува програма која што е од јавен интерес, со независно новинарство, на македонски јазик и да продуцира програма што не секогаш има комерцијална цел.

Вакви желботеки дека јавниот сервис ќе откупува права за формула, премиер лига, бундес, нба не исполнува ниту еден јавен сервис во Европа. Ниту има МРТ толкав буџет, ниту има смисла да го прават тоа и да ги имаат тие пари на располагање.

Арена спорт 6-10 ги нема регистрирано во АВМУ ниту еден оператор, а уредничката одлука да емитуваат формула на Арена спорт 7 е комплетно нивна и никој не може да им се меша во тоа. Така што револтот треба да биде насочен кон нив и Телеком Србија кои ги откупија правата од Спортклуб. Кога ќе се склучат договори помеѓу некој оператор од Македонија и носителот на правата, зависи од две страни, а не од една.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Исто така, одлично е да пренесуваат странски серии (The Chosen на пример сакам да ја изгледам цела серија), ама кај нас така е како што е.
За вакви работи има stremio, kodi, torrent и.т.н. барем јас така правам. ;)
треба да имаат обезбедно како национална телевизија спортски преноси
Не треба, немат обврска!

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Ами вие сакате социјализам или капитализам? Не може да се бира делумно тоа, делумно друго.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Кога веќе тука се пишува за Arena Sport каналите.

Прочитав но не знам колку е точно тоа дека се тестираат некој канали Arena 1 SK HD, Arena 2 SK HD, Arena 3 SK HD, Arena 4 SK HD и Arena 5 SK HD кој се за наменети за Босна и веројатно можеби и за Македонија.

Немам поима што точно им значи тоа SK. Sport klub не е затоа што Arena ja немаат Sport klub фирмата канали купено ниту имаат право на користење на тоа име.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Само што ги добив магента боксовите и приметив од Гугл плеј нема опција да се симне web browser. Користите browser на боксот? Од покомерцијалните нема ниту еден

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Само што ги добив магента боксовите и приметив од Гугл плеј нема опција да се симне web browser. Користите browser на боксот? Од покомерцијалните нема ниту еден
Досега најдоброто шо го имам користено на ТВ. Имаш и далечинско за него, од тел да го контролираш.

Ова на ТВ го користам, на боксот на сум пробал.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
И јас си мислев преку некој рандом browser да симнам chrome или brave ама незз колку ќе е функционално на ТВ боксот од телеком
Chrome browser не е направен за било кој Android телевизор и бокс.

Оваа алтернатива е добра исто.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не знам зошто не земат Teлеком преку нив да може да си се претплатиш на SkyShowtime, Netflix па како А1 да направат еден стриминг пакет. Eве го на А1 Стриминг пакетот.

Телеком веќе имаат понуда од Gley и Max. Уште Netflix и SkyShowtime да имаат.

Истово може и за музички стриминг платформи да се направи.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Не знам зошто не земат Teлеком преку нив да може да си се претплатиш на SkyShowtime, Netflix па како А1 да направат еден стриминг пакет. Eве го на А1 Стриминг пакетот.

Телеком веќе имаат понуда од Gley и Max. Уште Netflix и SkyShowtime да имаат.

Истово може и за музички стриминг платформи да се направи.
Пре би да ги стаат сите Арени него ова.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Пре би да ги стаат сите Арени него ова.
И тоа и ова.

За ArenaSport оној што е директор на Teлеком Србија во телевизиско интервју најави дека ќе се пуштаат уште 4 нови Arena Sport канали некаде во септември. Ние во Македонија уште сме на седум Arena Sport канали (ги бројам и Esport и Fight) и три Arena Premium канали.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Дали некој искористил ова од Макпетрол?

Edit:
Тек сега ми го даде
IMG_3199.png

Последна промена:
18 септември 2020
926
865
Македонија
Дали некој искористил ова од Макпетрол?
Која превара се Телек0м, се заинатив од минатата недела да бркам да видам дали ќе може да се искористи. Цел ден правам рефреш на апликацијата и не се појавува во Магента моментс, сега на инстаграм излезе стори демек ставено од пред 2 часа, а ставив нотификации да ми стигаат за секоја објава и стори и го немаше до сега.
Чисто од лутина пишувам не ми е воопшто за тие 500 денари
Погледнете го атачментот 151311
Преку линкот на стори пробај, мене еднаш ми излезе и тоа дека е искористено веќе.
Пробај се преку линкот на стори сега да влезиш во апликацијата, можи ќе ти излези.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Преку линкот на стори пробај, мене еднаш ми излезе и тоа дека е искористено веќе.
Пробај се преку линкот на стори сега да влезиш во апликацијата, можи ќе ти излези.
Не отвора пробав повеќе пати
Мислењето е автоматски споено:

Тек сега ми го даде.
Го едитирав горе мислењето

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно