Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Купувам објектив за Nikon DLSR фотоапарат

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
100JKO додаде нов оглас:

Купувам објектив за Nikon DLSR фотоапарат - Проценка

Како што гласи насловот, купувам објектив некој што е компатибилен со Nikon DLSR фотоапарати.
Главно барам некој што е исправен и поевтин бидејќи се работи за вежбање/учење на почетник.

Видете го целиот оглас...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Треба да наведеш кој апарат. Зашто има различни објективи и не сите пасуваат на сите тела на апарати.

Еве еден оглас на пример:

Ама дали ќе одговара не знаеме.

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
Треба да наведеш кој апарат. Зашто има различни објективи и не сите пасуваат на сите тела на апарати.

Еве еден оглас на пример:

Ама дали ќе одговара не знаеме.

Како што знам, обично Nikon објективи пасуваат на голем дел од нивните модели и се компатибилни меѓу себе.
Може сум прочитал грешно. Станува збор за Nikon D60.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Како што знам, обично Nikon објективи пасуваат на голем дел од нивните модели и се компатибилни меѓу себе.
Може сум прочитал грешно. Станува збор за Nikon D60.

Има многу финти кај објективите.

D60 е кроп (DX) фактор кој нема мотор за автофокус. Тоа значи дека треба да бараш објективи кои се за кроп тело. Ќе работат и фул фрејм објективи но џабе ќе даваш пари кога нема да ги користи целосно леќите. Значи да пишува DX а не FX на објективот.

Понатаму има AF-D и AF-S објективи. За тој апарат треба да бараш само AF-S. Овие другите нема да фокусираат автоматски туку само рачно.

Се разбира новите објективи за мирорлес камери не пасуваат на овој апарат.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.643
не можеш така да бараш објектив, ми треба. Различен објектив има различна намена, имаш зум леќи и прајм леќи. Кај зум ги менуваш колку милиметри сакаш, а прајмот е фиксен, пример 35 или 50 мм. После тоа апертурата која ти одговара за твојата употреба, тие се со f 1.2 па идат нагоре. Што пониска апертура тоа позамачкано е позади субјектот, повисока сликата е почиста.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Миииислам дека имам некаде DX 24-70, само да проверам. Ако има, состојбата е барем 9.5/10.

Јави ако има интерес.
Мислењето е автоматски споено:

Сум се излажал, се работи за Nikkor DX 18-70 AF-S, f/3.5-4.5.

Ова:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв