Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Истото им го кажав, од толку ебани бројки скроз друга зона да ја крстиш 01.

Абе за воља на вистината, убаво си пишува и 1 и 01, а фората е што кога се направи системот со зонско, нормално 1 зона беше нај-центар и најскапо, ама после им требаше уште поелитна и поскапа зона и немаше како па 0 ја крстија, па им притреба уште една, па ја крстија 01 и така.
Слично е и со Паркинзи на град скопје, таму имаш А и А0 на водно.

Riku

lurker
27 ноември 2021
575
253
Kaj site li pravi koga prv pat ke vospostavis kontakt ne go slusas toj od drugata strana pa mora da se javis po 2 pat?

Kiro619

hello world
5 август 2015
142
106
Kaj site li pravi koga prv pat ke vospostavis kontakt ne go slusas toj od drugata strana pa mora da se javis po 2 pat?
Да, барем речиси кај сите на форумов.
Се ке разберам ама повеќе од 1 година сигурно сите корисници им се јавуваат и го пријавуваат истиот проблем, да работеа по 1 саат месечно ке го решеа до сега.
Едно време имаше и проблем самата мрежа на телеком те избацуваше и немаш мрежа. Ѕвонам на контакт центар од друг телефон и објаснувам дека сум избацен од мрежа, ме прашува кој ми е бројот на телекабел и го кажувам и ме прашува зошто не ми се јави од тој телефон ? :sick:

Riku

lurker
27 ноември 2021
575
253
Да, барем речиси кај сите на форумов.
Се ке разберам ама повеќе од 1 година сигурно сите корисници им се јавуваат и го пријавуваат истиот проблем, да работеа по 1 саат месечно ке го решеа до сега.
Едно време имаше и проблем самата мрежа на телеком те избацуваше и немаш мрежа. Ѕвонам на контакт центар од друг телефон и објаснувам дека сум избацен од мрежа, ме прашува кој ми е бројот на телекабел и го кажувам и ме прашува зошто не ми се јави од тој телефон ? :sick:
Da se slucuvase odednas na telefonot da pise samo hitni povici ke go reseturam telefonot ke dojde posle 2 min pak isto i se si mislev deka tel pravi problem znaci i toa bilo do niv.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
ПОЦ нели имаат апликација со која може да се плаќа паркинг со банкарска картичка? Без праќање смс и барање паркомати.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Телекабел се станати тешка мизерија. Често кога ме бараат луѓе им вика дека сум недостапен, а интернетот им е трагедии. Редно е да ги баталам и пак да си се врзам на 2 години со телеком.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

sokomoko

read-only
29 декември 2021
22
4
Еве известување да не се чуди некој

ПАРКИНГ

Од 13.03.2022 услугата паркинг нема да биде достапна преку СМС.
За градовите Скопје (Градски Паркинг), Куманово, Штип, Струмица, Дојран, регистрација и наплата за паркирање може да се врши преку системот за зонско паркирање на Систем за зонско паркирање.
Појаснување за начинот на користење на системот има на линкот:
Дополнително за корисниците на мобилни уреди со Андроид ОС има апликација “Parking.mk”. Мобилната апликација нуди повеќе можности, како на пример додавање на потсетник пред да истече паркирањето.

Чекорите за користење на паркинг-услугата како регистриран корисник се следните:
1. Корисникот ја отвара веб-страната Систем за зонско паркирање .
2. Се најавува како приватен корисник со внесување на мобилниот телефон и ПИН за најава кој ќе го користи.
3. По најавата врши он-лине уплата на средства кои ќе ги користи за паркирање.
4. По уплатата се враќа на почетната страна и за паркирање ја симнува мобилната апликација или продолжува со користење на веб страната.
5. Започнува паркирање.

За технички проблеми, на самата веб-страна Систем за зонско паркирање се дадени податоци за контакт за секое јавно претпријатие (телефон и маил).

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Некој да не има проблем со верфикациски код на Whatsapp за телекабел број?
Работи перфектно во секунда за број на телеком и грчки број. За телекабел, не сака. Два дена се мачам, ниту повик, ниту смс не сака. Решение?!

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.162
Скопје Аеродром
Некој да не има проблем со верфикациски код на Whatsapp за телекабел број?
Работи перфектно во секунда за број на телеком и грчки број. За телекабел, не сака. Два дена се мачам, ниту повик, ниту смс не сака. Решение?!
Јави се у телекабел да ти го оправат проблемот. Јас зарад вакви ситуации и глув телефон кога ќе се јавев на некој број не се слушаше ништо, го откажав телекабел.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно