Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Зошто огласите истекуваат?

skullmonkey

Unstoppable
25 април 2007
4.476
3.429
Скопје
www.gorast.com
Седат и трошат „линии“ секако.
Не може да се избришат веќе истечените.
Откако ќе огласиме нешто не висиме за да го пратиме кога треба да го реобјавиме (бар не јас).

Молам некој да ми објасни која е причината за автоматско „истекување“ на огласите?

пс: Имплементацијата, лејаутот и оној табот за дискусија се каша попара... мењаш цена на едно место, не се мења на друго, па идеш на друго место да ја видиш дискусијата а сликите и спецификациите се на претходниот таб. Лом ‍

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.315
5.398
Битола
Лани за ова имав пишано до дирекција. Решението ми беше као, дај ако веќе мора да истечи огласот, да кликнам едно дугме да се обнови пак. Не да отворам НОВ оглас кога стариов седи се уште.

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.037
1.346
Скопје
Неможев да најдам дали сеуште лимитот за фри корисници е 1 оглас месечно?
Доколку е така, ете потенцијален одговор, фри корисник да неможе да има повеќе од 2 активни огласи со оглед на тоа дека за 60 дена истекуваат.

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
295
229
Скопје
Доколку е така, ете потенцијален одговор, фри корисник да неможе да има повеќе од 2 активни огласи со оглед на тоа дека за 60 дена истекуваат.
За повеќе огласи зачленете се и платите. До пред 1 или 2 години можеше и по 10 огласи на ден. Сега плати па клати огласи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.493
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.472
9.488
Седат и трошат „линии“ секако.
Не може да се избришат веќе истечените.
Откако ќе огласиме нешто не висиме за да го пратиме кога треба да го реобјавиме (бар не јас).

Молам некој да ми објасни која е причината за автоматско „истекување“ на огласите?

пс: Имплементацијата, лејаутот и оној табот за дискусија се каша попара... мењаш цена на едно место, не се мења на друго, па идеш на друго место да ја видиш дискусијата а сликите и спецификациите се на претходниот таб. Лом ‍
Огласувај по добри цени и не мора да се замараш со истекување на огласи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.493
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Огласувај по добри цени и не мора да се замараш со истекување на огласи.

Не е само цената пресудна, еве јас на пример продавам ранец за кој имам дадено околу 500 евра по цена од 200, па буквално никој не е заинтересиран. Огласот е истечен, ме мрзи да го пишувам од почеток, мислам дека е добра идејата на Гораст, пред истек да ти стигне некакво известување и да можеш да го обновиш истиот. Ако е заради лимитот да фри тиер членовите имаат по еден оглас, фајн, нека има проверка, ако има друг активен оглас, да неможе да го обнови овој.

skullmonkey

Unstoppable
25 април 2007
4.476
3.429
Скопје
www.gorast.com

За повеќе огласи зачленете се и платите. До пред 1 или 2 години можеше и по 10 огласи на ден. Сега плати па клати огласи.
Јас имам премиум членство, али не е тоа битно. И да се наплаќаат огласите, и да се органичуваат позади paywall, нема проблем, тоа е бизнис план, но нема потреба да истекуваат. Може ќе одлучи човек да намали цена, може некој дел веќе продал после неколку месеци, не е битно, сакаш да го ревидираш огласот ради било која причина...
Не е само цената пресудна, еве јас на пример продавам ранец за кој имам дадено околу 500 евра по цена од 200, па буквално никој не е заинтересиран. Огласот е истечен, ме мрзи да го пишувам од почеток, мислам дека е добра идејата на Гораст, пред истек да ти стигне некакво известување и да можеш да го обновиш истиот. Ако е заради лимитот да фри тиер членовите имаат по еден оглас, фајн, нека има проверка, ако има друг активен оглас, да неможе да го обнови овој.
Игнорирај го Тајлер, дежурен трол е.
За истекувањето, ако е ради простор или ресурси, а мислам дека тоа треба да е најмал проблем, тогаш би требало комплет да се бришат огласите, а не да седат заклучени. Не сакам да ме пинга со известувања. Огласот треба да се постави и да си седи. Или додека не се продаде, доколку сакаш да направиш промена на него или доколку сакаш да го повлечеш од продажба.
Пак прашувам, која е логиката зад заклучувањето.

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.037
1.346
Скопје
Јас имам премиум членство, али не е тоа битно. И да се наплаќаат огласите, и да се органичуваат позади paywall, нема проблем, тоа е бизнис план, но нема потреба да истекуваат. Може ќе одлучи човек да намали цена, може некој дел веќе продал после неколку месеци, не е битно, сакаш да го ревидираш огласот ради било која причина...
Муабетот ми беше дека си колатерална жртва на тој лимит, веројатно е полесно да се имплементира глобално отколку за различни групи на корисници да има различни правила.
Иначе и мене ми нема логика да истекуваат огласите доколку продавачот не го означил како продаден или тргнат од продажба предметот.

2AM

Intern
22 април 2024
50
44
Skopje
Имам оглас кој денес сакав да го едитирам (намалена цена) и ми вели дека е истечен и темата е затворена за нови мислења, зошто?
Ги прочитав правилата... не е помината 1 година како е објавен огласот

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.013
Имам оглас кој денес сакав да го едитирам (намалена цена) и ми вели дека е истечен и темата е затворена за нови мислења, зошто?
Ги прочитав правилата... не е помината 1 година како е објавен огласот
Да не беше 2 месеци а не година тоа рокот?

Sent by ME using Tapatalk

Последна промена:

Mao

Practice makes perfect
5 јуни 2007
1.323
1.082
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
295
229
Скопје
Од ИТ Форум постанавте Пазар 3. Исти правила, со таа разлика што огласите на Пазар 3 не се бришат, покоректни се.

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.458
7.700
mikrotikmacedonia.online
Стварно глупа работа е што огласот има "рок на траење" без разлика дали истиот е продаден или не ! Еднаш отворен оглас треба да остане активен се до моментот кога продавачот ке го означи како продаден ! Потоа истиот може да оди во пасива ! Глупа работа е ако нешто продавам неколку месеци за истото нешто да морам да отворам оглас секој месец-два. Само се трупаат огласи за иста работа, и се намалува прегледноста на огласникот овде. Превземете нешто, нема логика сегашното правило !

Overdrive

On your way to fame
23 јуни 2010
494
523
Ако продаваш нешто неколку месеци, значи цената која си ја замислил не ти е во ред.

Десетина "освежувања" се и повеќе од доволно за да се дојде до реалната цена на било кој предмет.

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.458
7.700
mikrotikmacedonia.online
Ако продаваш нешто неколку месеци, значи цената која си ја замислил не ти е во ред.

Десетина "освежувања" се и повеќе од доволно за да се дојде до реалната цена на било кој предмет.
Грешка ! Цената си ја дефинираш ТИ и ако си одлучил да ја продаваш по твојата замислена цена е твоја лична проценка без разлика дали ке го продадеш нештото или не. Не е во ред да затвораат огласи после одреден период. Може некој производ ке го продавам со месеци додека да се продаде.

2AM

Intern
22 април 2024
50
44
Skopje

Грешка ! Цената си ја дефинираш ТИ и ако си одлучил да ја продаваш по твојата замислена цена е твоја лична проценка без разлика дали ке го продадеш нештото или не. Не е во ред да затвораат огласи после одреден период. Може некој производ ке го продавам со месеци додека да се продаде.

Точно така.
Јас на пример продавам ствари меѓутоа не брзам да ги продадам пошто-зашто.
Се ориентирам по тоа колку коштаат во продавница и како што се намалува цената во продавница така и јас ја намалувам кај мене.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.045
Стварно глупа работа е што огласот има "рок на траење" без разлика дали истиот е продаден или не ! Еднаш отворен оглас треба да остане активен се до моментот кога продавачот ке го означи како продаден ! Потоа истиот може да оди во пасива ! Глупа работа е ако нешто продавам неколку месеци за истото нешто да морам да отворам оглас секој месец-два. Само се трупаат огласи за иста работа, и се намалува прегледноста на огласникот овде. Превземете нешто, нема логика сегашното правило !
Можда е логично да има некоја опција за "оживување" или "ре-активација" на огласот

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.315
5.398
Битола
Најдобра опција е таа. Нема ни да се преплавува feed-oт со непотребни дупликат огласи и пак ќе мора да кликнеш за да го реактивираш.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.346
6.492
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Брат не е стално за продавање, има огласи и за купување, и тие истекуваат. Ете јас сакав да рефреширам еден "купувам оглас", гледам истечен.
Башка и за продавање има некои специфични работи за кои едноставно треба да се погоди моментот за да се продадат, а не е дека не се со добра цена.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.727
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro