JensenInterceptor
Gaining Experience
JensenInterceptor's setup
- Processor & Cooler
- i5-7500 Kabylake
- Motherboard
- Asus Prime b250m plus
- Storage
- 1TB HDD Western Digital
- PSU
- Cooler Master 500 Watt
- RAM
- 16 GB, DDR 4, 2133 MHz, Non-ECC, DIMM, CL15
- Video card
- GeForce GTX 1050 2B
- Case
- Cooler Master Elite 343
- OS
- Dual boot: Ubuntu 16.04, Windows 10
Стално кога некој збори на телефон, Интернетов станува тапа, сецка, само за обично сурфање страни го бива. Имам ONE пакет со телефон, Бум ТВ и Интернет. Сеа ставивме ZTE рутерче, онакво бело, од таму ни го дадоа. Дури ми е чудно како уопште работи. Не поврзуваш телефонски кабел со него, за разлика од старовремскиот рутер Д-Линк.
Значи не верувам да е сменето нешто, најверојатно е сеуште АДСЛ врска што иде преку телефонска линија. На пример милтипреер игра као Дота/Хироус и слични би сецкале, и ќе сакаш да ја угасиш пошто е тапа играњето.
Или на пример, Јутуб видео префрла на 144 точки квалитет ради тоа што не може да повлече доволно бајти
Дали знаете научно да опишете што уствари се дешава со Интернетов додека некој збори и дали може да се среди некако ова?
Треба да сменам нешто во рутер-поставките?
Значи не верувам да е сменето нешто, најверојатно е сеуште АДСЛ врска што иде преку телефонска линија. На пример милтипреер игра као Дота/Хироус и слични би сецкале, и ќе сакаш да ја угасиш пошто е тапа играњето.
Или на пример, Јутуб видео префрла на 144 точки квалитет ради тоа што не може да повлече доволно бајти
Дали знаете научно да опишете што уствари се дешава со Интернетов додека некој збори и дали може да се среди некако ова?
Треба да сменам нешто во рутер-поставките?