Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Зошто го користите Македонски ИТ форум?

Зошто го користете овој ИТ форум?

• Едукација

Гласови: 21 75,0%
  • Размена на искуства

Гласови: 23 82,1%
  • Стекнување на пријатели

Гласови: 10 35,7%
  • Забава

Гласови: 7 25,0%
  • Друго (наведете во темата)

Гласови: 1 3,6%

• Вкупно гласале
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

D

Администратор
31 март 2007
3.800
3.742
www.iwmnetwork.com
Во оваа тема набројте конкретно зошто сте присутни на овој форум... која е целта на користењето на форумов... што добивате или што имате добиено од форумот до сега?

Neptvn

Intern
13 октомври 2007
16
0
Дискусиите некако се плитки и ладни... Мислев дека ќе наидам на повеќе активни муабети, со поактивна поддршка и запознавање со многу работи, но некако се се одвива споро и со сила. Затоа и прееска на мејл, веројатно D ^ пратил потсетување за неактивност. Поздрав

DaDog

Intern
10 ноември 2007
39
1
Шознам...мислев ќе нам некој шо работи ActionScript или Java али слабо некако....ако тука нема такви луѓе незнам кај има...:p

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Го користам заради зголемување на знаењето и разменување искуства. И секако, доколку сум во можност да му помогнам на некој кој има некоаков проблем поврзан со IT светот.

Miksa2007

Intern
15 октомври 2007
112
1
Тука сум првенствено за размена на искуства и знаење, ако можам да помогнам на некој и ако некој друг може да ми помогне во некој ИТ проблем, второ заради информираност во ИТ случувањата и трето заради дружење.

Досега за мене овој форум се покажа како квалитетен, сериозен, се обидува да држи до професионалноста и до концептот на неговата намена. Разбирам дека е во фазите на развој меѓутоа очекувам да стане попопуларен меѓу ИТ фелата и по квалитетен со секој нов член.

Ги поздравувам организаторите и им благодарам за укажаната можност на соработка преку овој форум на сите заинтересирани за Информатичката Технологија.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
ИТ е поле во кое треба постојана надоградба.. Преку соочување со најразлични проблеми и искуства кои ги имаат членовите на некој начин се одржувам во форма и учам нови работи :)
Се разбира, пред се дружење, забава и како што напоменав погоре, размена на искуства и decent дискусии.

Jaia^^

Intern
22 април 2007
146
2
Bidejki znaenjata od Informaticka technologija mi se oskudni, forumov najveke go citam i go koristam za ucenje na nesto novo_Od tuka imam nauceno mnogu raboti za koi iskreno porano sum nemala poima, i zadovolna sum od se, od nacinot na koj e organiziran i od pristapot na clenovite.Me raduva toa sto site ( od aktivnite clenovi ) se raspolozeni za druzenje, spodeluvanje problemi i pomaganje vo resavanje na istite.I da ima drug vakov forum, ne bi go menuvala it.com.mk zasto za mene e super! :bravo:

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.521
1.397
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Од кога почнав да го користам форумов, научив многу работи, многу ми има помогнато за некои области, а знам дека и во иднина ќе ми помогне. Се од ИТ на едно место, а тоа не се учи од стручна литература, се учи од размена на искуства. Тука сум и да помогнам ако можам во некој случај.
Од дента кога се регистрирав нон стоп го читам форумов. Ќе седнам на компјутер да работам нешто и ќе речам ај 5 минути да проверам непрочитани мислења и најчесто останувам по неколку часа. Ќе налетам на некој линк, па таму интересни работи и летнало времето. Досега се немам уклучено само еден викенд, не бев дома, и кога се вратив најдов преку 450 непрочитани мислења.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Од кога почнав да го користам форумов, научив многу работи, многу ми има помогнато за некои области, а знам дека и во иднина ќе ми помогне. Се од ИТ на едно место, а тоа не се учи од стручна литература, се учи од размена на искуства. Тука сум и да помогнам ако можам во некој случај.
Од дента кога се регистрирав нон стоп го читам форумов. Ќе седнам на компјутер да работам нешто и ќе речам ај 5 минути да проверам непрочитани мислења и најчесто останувам по неколку часа. Ќе налетам на некој линк, па таму интересни работи и летнало времето. Досега се немам уклучено само еден викенд, не бев дома, и кога се вратив најдов преку 450 непрочитани мислења.

Getting addicted eh? Слично нешто и тука :D

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
За да бидам присутен и на некој македонски форум, иако тешко се прави добра дискусија општо земено (не мислам само на овој форум). Далеку од тоа да нема луѓе со знаење, но најверојатно тие имаат попаметна работа од трошење време на интернет.

biber

Intern
10 ноември 2007
37
0
Iskreno mene me interesira najmnogu hardver, ali do sea gleam ima samo nekolku [to aktivno pi[uvaat i se razbiraat vo toa

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
normalno najcesto za informacii i pomos. Dosega sum zadovolen i se gleda deka ima decki so stvarno se razbiraat. E sea ja nema onaa podlaboka diksusija...se nekako samo ke gi cepneme povrsinski i tolku...bez razlika dali e dizajn, kodiranje ili bilo sto. Na pocetokot mi se svigase imase pocesto tutoriali...onoj so go pametam bese za instalacija na Mac na PC...a i onie casevi so pocnaa HTML i slicno kako da zamrea. Sega sekojdnevno proveruvam i po nekolku pati so ima novo...

petar.bt

Intern
12 август 2007
735
25
за форумот

форумот го користам за секакви проблеми и прашања
форумот е супер

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
Forumov go koristam da naucam novi raboti da go spodelam moeto znaenje so ostanatite,ednostavno da bidam vo tek so slucuvanjata od IT svetot.

30 август 2007
36
1
Пред се самиот концепт на форумот, она што се нуди како информација во ИТ секторот, без кое незамисливо е да се напредува, размената на искуства и решавање на проблеми, се причините поради кои го користам форумов...

Vavo

Intern
20 октомври 2007
273
17
Skopje
Зошто е македонски. Не очекувам дека ќе најдам с`е овде..покрај 100000 други специјализирани форуми за разни области, каде побрзо ќе најдам одговор.

Значи повеќе заради тоа што очекувам на прашања кои се поврзани со настаните во македонија, како стојат работите, што хардвер се наоѓа и сл.

Како што гледам има и почетници и луѓе што се доста напредни. Можеби би требало да го изрекламирате негде.. се надевам нема да го зголемите бројот на реклами

И доста со тоа латиницата!!

NoLander

Intern
11 ноември 2007
216
15
шефе дај бе анкетата на македонски тука треба најмногу да се брани македоснкиот :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
45.636
Мислења
946.467
Членови
34.124