Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем Zamena na baterija IPhone

x1002z

Intern
20 мај 2024
5
2
Zdravo decki. Sakam da ve prasam kade mozam da zamenam IPhone X baterija a da ne bide vo IStyle znam deka tie nudat orginalni baterii ama cenata na edna takva kako so vidov e 5990den. Sto e 50-60% od vrednosta na samiot telefon. E sega me intersira po tie mobilarite Ledikom etc kakvi se tie? Veruvam deka ne se original logicno ama dali ke bide povrzana baterijata da pokazuva battery health dali ke bide prolongiran lifespano-t na edna takva da ja narecrme eftina baterija.

Momentalno baterijata mi e 73% battery health.

Koja predlog vie bi go dale?

Jas razmisluvav da zemam nekoj dobar PowerBank i konstanto da mi bide na polnacot ama po isplatilivo bi mi bilo da smenam baterija

Атачменти

• IMG_20240907_234816.jpg
    IMG_20240907_234816.jpg
    73 KB · Прегледи: 38

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.589
1.719
Најдобро iStyle, на постар iPhone, двапати заменето во мобилара, поевтино да, но еднашка траеше една година, вториот пат се поду батеријата за некој месец ...

12345*

Gaining Experience
14 јануари 2021
151
56
Има квалитетни батерии на амазон... Можеш да си порачаш и сам да си ја замениш..

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.135
727
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
Intel(R) Core(TM) i5-4460
Motherboard
MSI H97
Storage
Toshiba 1TB & 250GB SSD
PSU
Cooler Master
RAM
G.Skill 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Јас имам менувано во Ледиком, ама мислам да не менуваш доколку до сега не е отваран...

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
801
615
Јас имам менувано во Ледиком, ама мислам да не менуваш доколку до сега не е отваран...
Како да не менува батерија на телефон стар 100 години...

Епл не става елементи од далечна галаксија во батериите. Што год и да ставиш, ќе биде подобро од тоа што го имаш.

На 10ка не знам како точно иде со battery health, но мислам дека само BMSот треба да се префрли од стара на нова батерија. Побарај си во мобилара да ти завршат работа.

И не, не се исплати да менуваш во iStyle со тие цени

x1002z

Intern
20 мај 2024
5
2
Ne mi e otvaran nikogas ama problem e trosi ko lud. 73% e capacity. I koe e tvoeto iskustvo so Ledikom? Pokazuva se kako treba BH i ostalo?
Мислењето е автоматски споено:

Како да не менува батерија на телефон стар 100 години...

Епл не става елементи од далечна галаксија во батериите. Што год и да ставиш, ќе биде подобро од тоа што го имаш.

На 10ка не знам како точно иде со battery health, но мислам дека само BMSот треба да се префрли од стара на нова батерија. Побарај си во мобилара да ти завршат работа.

И не, не се исплати да менуваш во iStyle со тие цени
Fala ti ke razgledam. Samo se mislam vo koja. Poso imam citano nekoj mu traela 1god. Na nekoj mu e podduena
Nekoj BH ne pokazuva etc. pa mi e strav da ne go sjebam telefonot.

lumixoid

Gaining Experience
22 септември 2008
187
236
Лани сменив на Xs во Alfa Mobil, не издржа ни година дена. Ја сменив пак за компатибилна и следниот пат кога ќе покаже issue, ќе гледам да го заменам телефонот со друг.
Проблемот со заменските батерии е дека ги носи само еден увозник, Мегамобил. Кај и да ја менуваш ја добиваш истата батерија.
Дополнително сите мобилари користат најнизок квалитет батерии бидејќи целта им е да максимизираат профит.

Цената во iStyle беше иста како и за X и според вредноста на телефониве не се исплати да ја замениш таму.
Исто како што за 13 Pro замена на батерија, charging port и задно стакло (така доаѓа целиот склоп) е 30000ден.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.686
17.283
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Телефонот е веќе 6-7 години стар, или смени го телефонот или стави заменска батерија и додека трае, трае па смени го телефонот. Postponing the inevitable...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.523
12.986
Ајфон не е за човек на кој не му се даваат пари по телефони. Ќе стиснеш заби и ќе купиш еднаш. Ама кога ќе дојде ред да го замениш, дали батерија, дали се скршил, срце те боли зашто ефтини опции нема. Дури и на старо антички ајфони се скапотија.

Ако планираш да го користиш подолго време смени си батерија во ајстајл. Така сепак ќе те фати најефтино споредено со купување на друг телефон. Но ќе ти биде помирна главата. Или продај го овој, оддвои буџет и купи или ајфон на старо со подобра батерија или пак андоридче. Батерија за Самсунг Ноут 9 во видео дата е 2700 денари. Скапо ама пак е поефтино него оваа за ајфонот во ајстајл.

Води сметка дека стар телефон може да служи уште години. Но исто може и во секој момент да му рикне модем, да оглуват вајфај антени, матична и сл. Значи и без да падне да се оштети и сл. Е само за тоа можеби вреди да се стави ноунејм батерија па што биде нека биде.

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Незнам зошто воопшто се размислува за крпарење од стилот на нова батерија на постар телефон, собери си пари за нов телефон..најдобра опција и мирна глава

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.702
Мислења
984.234
Членови
35.900
Најнов член
Gj0rgiew
На врв Дно