Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Za smeenje

darkwarrior

Intern
22 јули 2007
45
1
Mozebi malku ke ve cudi no kaj mene vo kompjuterot go nema system32 mene mi e za cudenje ama go nema a moze li nekoj da mi pomogne da go najdam kaj e vo c:\WINDOWS\ go nema!!!!!!!!!!

D

DimitarMK

Гостин
еј како го нема...мора да го има...види на hidden да не ти е ставен :)

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Отвори command prompt и пиши attrib -a -h -r -s c:\windows\system32
мене ова ми го реши проблемот

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
instaliraj anivirus i skeniraj si go kompjuterot.. oti mnogu virusi osobeno RATovite go krijat system32 za da ne mozes da go izbrises manuelno virusot.. inace moze da vlezes vo system32 taka sto vo address barot ke pises : "C:\Windows\System32\" i ke vlezes ...

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
Ako nemas system32 operativniot sistem ne bi mozel da raboti normalno.Vidi da ne ti e hidden,ili virus da ne ti go zarazil kompjuterot.Za antivirus vo vakov slucaj ti preporacuvam Norton 2007

Macigames

Intern
15 август 2007
42
0
macigames.blog.com.mk
Ako nemas system32 nema ni da mozes da go pokrenes samiot Windows. Ima 2 i pol logicni objasnuvanja koi ke gi izrazam vo procenti.

70% deka ti e staven na HIDDEN
25% deka si go utnal dodeka si go BARAL
4.5% ti go okupiral crv
0.5% pojma neam

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
влези во C:\WINDOWS и иди горе Tools>Folder Options... избери VIEW и најди надоле и селектирај го "Show hidden files and folders" али нема само hidden фајловите што ти е во C:\WINDOWS да ти ги открие, туку сите што ти се hidden... :ha:

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Ако можеш да го стартуваш и користиш Windows - от значи system32 e тука, да биде избришан или преименуван неможе, што значи нема потреба од паника. Ако ти е потребен направи како што ти кажа DinamicMK односно отвори COMMAND PROMPT и пиши ATTRIB -R -A -S -H C:\WINDOWS\system32 и притисни на ENTER. Ако и после ова не можеш да го најдеш најверојатно е втората варијанта што ја кажа Macigames, односно имаш проблем со видот, но има решение и за тоа - SEARCH опцијата.
Ако не ти помага и тоа тогаш најверојатно е варијантата на Aleks, односно некој worm или RA Tool си направил '' база '' во system32, па затоа за да не му го нарушуваш мирот ти го сокрил system32. Скенирај го компјутерот со '' тазе '' update - иран AntiVirus или AntiSpyware (може и со двете) и ако и ова не помогне тогаш има едно решение за сите проблеми (речиси за сите) - FORMAT.

FORMAT Rulezzz ! :LOL:

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
cisto onaka da napomenam.........ne protivrecam na nikoj ali spored mene FORMAT NE E RESENIE........uvek se naoga podobro resenie od FORMAT

btw nekoi windows isntalacii pod default system32 im e hidden

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
sto znam.....kaj mene e obratnoto......pojse bi se macel odnosno bi istrazuval kako da go opraam sistemot na potezok nacin.....bi dobil pogolemo iskustvo

Абе за ова си во право... и јас тоа го практикувам поточно го практикував, но како што кажа Ata во некои екстремни ситуации... мислам кога не помага никакво истражување и чепкање односно таканаречено поправањe тогаш не гледам причина зошто не би се користел FORMAT. Можам да замислам само што би се случило ако некој помалку искусен со '' поправање '' почне да чепка и да '' поправа '' некој малку потежок проблем, па после сите тие чепкања, поправања, изменувања за кои не знае и што воопшто претставуваат и за што служат, ќе му се појават не еден туку сто нови проблеми, па така на крај сепак пак ќе се врати на FORMAT.
Поради тоа во едно од моите претходни мислења му препорачав FORMAT на darkwarrior, бидејќи со оглед на тоа што неможе system32 да го пронајде, однапред знам што би се случило ако почне да '' решава '' некој вистински проблем. Со ова му давам до знаење да биде малку повнимателен со решавањето на проблеми доколку ги има, добро да знае што претставува секој потег што го прави и какви последици би имал секој негов погрешен потег и сл. Ај поздрав ;)

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
taka e, ama pak ako ne cepka nema da nauci, ako se zezne ednas, drugiot pat ke znae :)

Па затоа и реков - добро да знае што претставува секој потег што го прави и какви последици би имал секој негов погрешен потег ако сака да научи нешто од тоа.

Ata

Intern
21 април 2007
418
15
Aj da ne polemizirame do beskraj.
A sto ako si kus so vreme, i nemas vreme da istrazuvav i da baras soveti, treba da go osposobis pc-to za edna veces. Togas moras Format.
Ama grupo e vise za ova da se zafakame :)))

ms.markos

Intern
27 мај 2007
14
0
Ne moze da nema, ako ti go nema toj folder nema da ti raboti kompjuterot, nesto si se zbunil ili folderot ti e skrien. Pozdrav!

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.166
Мислења
1.007.153
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет