Имсм пратка која е запрена за царинење,не сум од Скопје и секогаш кога ми стигале преку пошта сум пракала на е-маил документ со точна вредност на пратката и ми ја царинеле .Сега Дхл ми вели дека пратката чека царинска постапка ако сакам да ме застапуваат треба да платам солидна сума ,исто ми кажаа дека јас морам ним да им платам плус 1000 и нешто денари за магацински трошоци дека ми ја чувале пратката што е небулозно да платам за нешто што не сум ниту дозволила ниту е мој избор Дхл како доставувач.Овој начин на земање пари е чист легален рекет .Јас одбив да ме застапуваат дека морам плус да платам што ми ја чувале, без тоа неможам да ја земам и пратив емаил со доказ за вредност које 10 $ законски таа не подлежи на царинење , не ми враќаат ма Е-маил а немам број од царинска испостава од аеродром,за да контактирам , на еден број што вртев кажаа дека се јавувам на погрешно место од железничка што е друга испостава,од Дхл им побарав не ми даваат контакт.Ми кажаа дека морам лично да појдам да ја царинам во Аеродром .Сега пратката ми е заглавена и се ближи крајот ќе треба да ја вратат назад .А јас не сум во можност да појдам Скопје.Ќе ми значи многу за помош некој да ми даде број од Царинска Испостава Аеродром? Благодарам однапред.