Magical
Gaining Experience
- 15 август 2008
- 267
- 320
Кај ги гледаш тие цени? Може линк. ФалаА ја како што гледам на гоогле кај аргетинскиот дриве кошта за 2тб 15долари и тоа годишно, у споредба кај нас од 100долари е мајката
Кај ги гледаш тие цени? Може линк. ФалаА ја како што гледам на гоогле кај аргетинскиот дриве кошта за 2тб 15долари и тоа годишно, у споредба кај нас од 100долари е мајката
Се конектирам со Аргентински ВПН (Tunnel Bear), но гугл оне не ми ги дава тие цени со 15 долари за 2 терабајти :/
Да не грешам некаде?
Се конектирам со Аргентински ВПН (Tunnel Bear), но гугл оне не ми ги дава тие цени со 15 долари за 2 терабајти :/
Малку ме иритира сеа дека морав толку workarounds за да добијам јутуб премиум по подобра цена која подобро го рефлектира нашиот стандард. Ако можат Индија и Аргентина да имаат пониски цени заради тоа што не се факин Америка и нема смисла да плаќаат колку просечен Американец - тогаш можеле да посветат уште еден до два дена некој вработен да направи листа на просечни плати за останатите земји и да стават динамичка цена за секој регион/земја.
Сличен проблем има на Steam пример, но ајде таму ќе си кажеш многу поголеми пазари се тие што имаат прилагодени цени - но Јутуб може само да ќари од ова.
Значи ем правиш далавера ем ти се они криви што ја правишНе мораш. Има и други сервиси. (Гуглам дефиниции за self-entitlement in background)
Пошо до завчера плаќав фул сума без никакви далавери и сеа ми е неверојатно дека уствари им е гајле за некои држави кај шо таа сума би била премногу а не за други. И кај нас се многу 700 денари на месец за фамилијарен план за да немаш реклами на јутуб (и пристап до јутуб музика апликацијата). Поентата беше дека сигурно не е многу работа да се измапира секоја држава каков стандард има и да цените се прилагодени за сите.
Е ако де, поубав е така премиумот.Пошо до завчера плаќав фул сума без никакви далавери
Да знаеш дека имаш право, има нешто и во формирање на цените, некогаш намерно треба да е поскапо за да биде поубавоЕ ако де, поубав е така премиумот.
Да знаеш дека имаш право, има нешто и во формирање на цените, некогаш намерно треба да е поскапо за да биде поубавоВо ресторан намерно на второто вино по цена ставаат најголема маржа пошто луѓето избегаваат најевтино и најскапо. Има и кај нас тоа
![]()
Друго беше муабетот - ти мислиш дека Јутјуб премиум треба да е поевтин.
До вчера беше задоволен дека плаќаше 13 сега се љутиш зашто имало далавера и за поевтино.
Стварно е невозможно географско ограничување кога имаш ВПН на располагање. Упали Нетфликс и види дека скоро сите содржини се со нивното знакче, т.е. нивно производство. Зошто? Меѓу другото и за да го надминат географското ограничување што производителите на кино и филмска програма им го наметнуваат (затоа со ВПН се надминува и тоа). Конечно, тие исти производители на содржина бараат повеќе центи ако музиката се слуша (гледа на Јутјуб) во оваанашаземјичка отколку во Аргентина или Индија.
Биди среќен што сега имаш на располагање сто евра годишно за трошење на други задоволства и тоа е тоа...
И имајќи предвид дека не пасат трева ќе видат зголемување на ајпи адреси од Македонија и кај и да е ќе им текне дека Аргентина и Индија немаат печалбари што живеат тука и ќе почнат со специјални понуди за нас. Можеби не за три, ама за пет долари. Доволно добро за да се префрлат луѓето.
Не се сите на андроид.Остајте YT Premium кога веќе има YTVanced + YTVanced Music за без пари. Дајте Spotify да најдеме за ефтино.
PayPal, Gift Cards - не може?Спотифај го има решено овој проблем така што блокираат според картичката со која што плаќаш, нема да можеш со македонска картичка да плаќаш аргентински профил
PayPal, Gift Cards - не може?
Можеш било кој. Веќе додадов тројца колеги од работа без проблем.Ако се земи Аргентински фемили пакет ќе можеш да додваш било какви gmail адресаи или ќе мора да се прави нов па да се стави државата Аргентина?
Ако се земи Аргентински фемили пакет ќе можеш да додваш било какви gmail адресаи или ќе мора да се прави нов па да се стави државата Аргентина?
Јас имав проблем каде мејлови од кои сум плаќал веќе за апликации или сервиси не можев да ги додадам бидејќи се маркирани како во Македонија. Морав да направам нови имејлови за два такви случаи.
Не направи разлика ни тоа што додадов втор payment профил на таква мејл адреса, ниту пак бришење на пејмент профили од МК... Значи неќеше никако, стално даваше ерор дека земјите не се поклопуваат.
Остајте YT Premium кога веќе има YTVanced + YTVanced Music за без пари. Дајте Spotify да најдеме за ефтино.
Јасно али например ако сакам да додадам некој што воопшто досега не ставал пејмент опции на гугл сигурно нема да има проблем,така?
Остајте YT Premium кога веќе има YTVanced + YTVanced Music за без пари. Дајте Spotify да најдеме за ефтино.