Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

youtube C++ туторијали на македонски јазик

andrejpopo

Intern
9 октомври 2018
2
8
skopje
Здраво дечки
Имам една идеа што би сакал да ја споделам и да прашам кое е вашето мислење поврзано со нејзе и дали имате нешто да ми препорачате.
Студент сум на софтверско инженерство и би сакал да започнам со туторијали на македонски јазик по C++. Првичната причина зашто би сакал да започнам со ова е пошто ја расчистив годинава и знам колку пати сум заглавувал на некои работи и освен Bucky's tutorials или некое ниско квалитетно индиско видео, немало што друго да ми помогне. Воедно главна причина е многу студенти имаат проблеми и со пратењето на лекции на англиски јазик. Дали мислите дека идеата за C++ туторијали на македонски јазик би била прифатена од страна на студентите?
Би идел според концептот кратки видеа (до кај 10 мин) и ќе ги објаснувам на основно ниво со основни функции и ќе пробам најбитниот дел секогаш да го опфатам. Воедно понатака би сакал да отворам блог со споделување на задачи и решенија помеѓу корисниците.
Ве молам споделете го вашето мислење секаков feedback e прифатен.
Поздрав

Serko

Gaining Experience
30 август 2018
123
280
Ја сум тотално заинтересиран и би сакал да видам ваков вид на видеа на Јутуб.
Ама секако да бидат со voiceover за полесно совладување.

Zippo

On your way to fame
22 октомври 2014
971
867
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Здраво дечки
Имам една идеа што би сакал да ја споделам и да прашам кое е вашето мислење поврзано со нејзе и дали имате нешто да ми препорачате.
Студент сум на софтверско инженерство и би сакал да започнам со туторијали на македонски јазик по C++. Првичната причина зашто би сакал да започнам со ова е пошто ја расчистив годинава и знам колку пати сум заглавувал на некои работи и освен Bucky's tutorials или некое ниско квалитетно индиско видео, немало што друго да ми помогне. Воедно главна причина е многу студенти имаат проблеми и со пратењето на лекции на англиски јазик. Дали мислите дека идеата за C++ туторијали на македонски јазик би била прифатена од страна на студентите?
Би идел според концептот кратки видеа (до кај 10 мин) и ќе ги објаснувам на основно ниво со основни функции и ќе пробам најбитниот дел секогаш да го опфатам. Воедно понатака би сакал да отворам блог со споделување на задачи и решенија помеѓу корисниците.
Ве молам споделете го вашето мислење секаков feedback e прифатен.
Поздрав
Тоа со англискиот јазик, т.е. дека студентите имаа проблеми со пратење на англиски е многу голем проблем.

Nik

Gaining Experience
4 април 2018
85
62
Идеја на место, бидејќи вакво нешто кај нас нема, но не знам дали сакаш да заработуваш или онака како хоби, бидејќи за заработка на јт во Македонија не знам баш ....

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.792
5.760
Skopje
Треба да се тргне префиксот "Tutorial" од темава, затоа што ова всушност не е тутријал, туку дискусија за изработка на истите...

Scofield

Intern
23 август 2019
43
32
Скопје, Македонија
Исто и јас планирам да правам Ц туторијали на македонски јазик.
-Податочни типови ( што е int, float, char)
-Основни пресметки(пр. правење калкулатор или вадење проценти)
-Основни алгоритми( пр. дали е палиндром, деливост со 2,3 и сл)
-Низи
-Матрици
Што мислите, ќе има заинтересираност?

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
302
812
Скопје
Интересна идеја и сум заинтересиран многу за ова. Како што кажа @Serko ако се voiceover би било уште подобро. :)

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
46.044
Мислења
954.460
Членови
34.468
Огласи
2.273