Justice for All
Gaining Experience
- 10 септември 2010
- 341
- 198
Како можам да ја добијам целосната брзина на 5г интернетот од мобилен кога поврзувам на лаптоп? Кога ќе пуштам хотспот добивам 50 мбпс. Отворам fast.com на мобилен 930мбпс.
Провери кој стандард ти ја подржува wifi картицата на лаптопотКако можам да ја добијам целосната брзина на 5г интернетот од мобилен кога поврзувам на лаптоп? Кога ќе пуштам хотспот добивам 50 мбпс. Отворам fast.com на мобилен 930мбпс.
Мислам кога го поврзувам мобилниот со кабел, значи tethering. Муабетот е зашто кога поврзувам мобилен интернет на лаптоп има толку многу помала брзина отколку таа на мобилен што е.Кога велиш со кабел е полошо, мислиш на етернет лан кабел од фиксен оператор или некако на мобилен поврзуваш со кабел за да добиеш интернет?
Дали и на други 5ghz мрежи ти дава исти резултати лаптопот?
Преку мобилен максималната брзина која што може да се достави околу 100 Mbps. Не можеш да вадиш којзнае колку големи брзини, а варијанта која можеш да пробаш за поголема брзина е да купиш USB Wifi Adapter и пробај така.Мислам кога го поврзувам мобилниот со кабел, значи tethering. Муабетот е зашто кога поврзувам мобилен интернет на лаптоп има толку многу помала брзина отколку таа на мобилен што е.
Сите вифи мрежи на кој бил поврзан лаптопот биле до брзина од 100-150мбпс и толку и сум добивал на лаптоп. А 5г-то пошто е далеку побрзо сакав да го искористам пошто имам таков договор со неограничен интернет што секако не го користев до крај.Моја претпоставка за вифито од мобилен е дека вифито ти зрачи само на 2.4ghz, провери во опциите од мобилниот дали има сетинг тоа да се смени некако. И не кажа дали и на други уреди дава иста брзина лаптопот, се држиш само до муабетот за мобилниот.
Ама и ти не успеваш да ја добиеш полната брзина од мобилниот 5Г. Околу пола добиваш. Најверојатно точку им е силата на вифи антените, модулите и сѐ што е поврзано со рутирање во мобилните. Сепак не се направени за да им ја вадиме маста, не се рутери.Потполно неточно.
Погледнете го атачментот 134303
Погледнете го атачментот 134304
Без ширење дезинформации молам.
Брат, Asus N56VZ од 2012, добро е и толку што вади.Ама и ти не успеваш да ја добиеш полната брзина од мобилниот 5Г. Околу пола добиваш. Најверојатно точку им е силата на вифи антените, модулите и сѐ што е поврзано со рутирање во мобилните. Сепак не се направени за да им ја вадиме маста, не се рутери.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Јас имам пробувано и на понов лаптоп, и на рилтек, и на интел картици, и не сум успеал на хотспот баш душата да му ја извадам до задње. И на различни мобилни пробано. Не тврдам, роа поеќе у твој домен е, ама мислам толку им е силата на вифи картиците во мобилните. Може и намерно се ограничени.Брат, Asus N56VZ од 2012, добро е и толку што вади.Имам ставено AC картица ама на антените а можеби и на неа толку им е проток. Баш ќе тестирам на десктоп.
ЕДИТ, да, и на десктоп е толку 300/100.
И јас сум на истото мнение, сепак не сум многу по мобилниве па не можам да тврдам со сигурност.мислам толку им е силата на вифи картиците во мобилните. Може и намерно се ограничени.
Муабетот е за 5Г брзини, Телекабел нема 5Г мислам. 60-80Мбпс не се проблем шиба толку.Хот спот од Телекабел 60/80 на лаптоп функционира без проблем.
Најјакиот дел е тоа.многу јако што не кажа кој телефон е тоа![]()