Што кажува диск менаџерот?Погледнете го атачментот 120016
Незнам каде одат 465gb?
Погледнете го атачментот 120026голем бот сум за software
Малку збунувачки... Значи ли ова дека имаш 6 диска?
Хахаха, не се однесува за интерни потреби. Капацитетот на дискот е навистина толку, но:Малку збунувачки... Значи ли ова дека имаш 6 диска?
Секој диск „краде“ по 5-10%. Зошто е така, не знам, ама досега не сум сретнал некој со декларираниот капацитет. Исто се однесува и за УСБ. Претпоставувам дека тоа се користи за интерни потреби.
Значи прават двојна кражба. Прво лошо ја прават пресметката од бајти до гигабајти и второ, ниту по тој принцип не излегува точен резултат. УСБ од 32 гигабајти има помалку од 31 милијарда бајти. Дополнително украле еден гигабајт.Хахаха, не се однесува за интерни потреби. Капацитетот на дискот е навистина толку, но:
![]()
Why Does My SSD Show Up As Smaller Than Advertised?
f you look at the specifications of any storage device, you will see a note that says something along the lines of ”1 GB = 1 billion bytes. Actual usable capacity may vary.”www.crucial.com
Срам да им е, исти лопови како ЕВН...Дополнително украле еден гигабајт.
Затоа Тоше си бара да се гаснат со некој вид прекидач.Многу многу дискови уштекани јок, еден рансомвер и отиде се по ѓаволите. Ќе има плачки после.
Хакерите кога ќе видат толку дискови:Многу многу дискови уштекани јок, еден рансомвер и отиде се по ѓаволите. Ќе има плачки после.
Вакви на времето имаше во школо, барем ја 2 вакви собрав од основноSeagate Momentus 7200.4 ST9500420AS 500GB 7200 RPM 11 години турбо работеше (заменет со ссд) и уште работи![]()
Одвај чекам ЕВН да ми смета еден Киловат час како Џули или Калории да се усогласат со Американскиот стандард каде ќе треба да плаќам посебни услуги во нотарски канцеларии за формули и претварање.Срам да им е, исти лопови како ЕВН...
Арни се, ама се поприлично бучни да знаеш. Ако НАСот ти е негде кај што си бкиску до него, ќе ти смета веруј.Дечки ми требаат дискови за Synology NAS, се мислам да купам три од ОВИЕ.
Дали се добри овие од 16тб? Или можеби подобро е да земам повеќе со помал капацитет?
Прашањето ми беше дали се долготрајни? Читав некаде дека 4ТБ биле најдобар избор, ама многу дискови ќе треба...Арни се, ама се поприлично бучни да знаеш. Ако НАСот ти е негде кај што си бкиску до него, ќе ти смета веруј.
Sent from my Telefon using Tapatalk
Прашај ме за некоја годинаПрашањето ми беше дали се долготрајни? Читав некаде дека 4ТБ биле најдобар избор, ама многу дискови ќе треба...
Во план сум да го ставам во друга соба, и некој панел обложен со звучни панели (заедно со камерите). Би требало да не се слуша така.