WordPress проблем

Дискусија во форумот 'CMS (WordPress, Drupal, Magento, Joomla...)' започната од Кристијан Про, 27 Јануари 2018.

 1. Кристијан Про

  Кристијан Про
  Gaining Experience

  839
  141
  5 oктомври 2012
  Машко
  Здраво момци, значи мигрирам сајт од Joomla на Wordpress, и притоа се си е успешно освен "миграцијата на кликовите" за таа цел решив да додадам плус колона во панелот за да можам преку него за соодветниот пост да ги ажурирам (рачно) кликовите. Но, имам еден проблем во колоната не можам т.е ми го дава само името на колоната но не и кликовите. Во прилог кодот (потоа откако ќе ги вчитам (а се надевам дека може вака дека нема да треба select квери) ќе треба да направам и update query...)


  PHP:
  if ( !function_exists'getCrunchifyPostViews' ) ) {
  function 
  getCrunchifyPostViews($postID){
      
  $count_key 'post_views_count';
      
  $count get_post_meta($postID$count_keytrue);
      if(
  $count==''){
          
  delete_post_meta($postID$count_key);
          
  add_post_meta($postID$count_key'0');
          return 
  "0 View";
      }
      return 
  $count.' Views';
  }
  }

  if ( !
  function_exists'setCrunchifyPostViews' ) ) {
  function 
  setCrunchifyPostViews($postID) {
      
  $count_key 'post_views_count';
      
  $count get_post_meta($postID$count_keytrue);
      if(
  $count==''){
          
  $count 0;
          
  delete_post_meta($postID$count_key);
          
  add_post_meta($postID$count_key'0');
      }else{
          
  $count++;
          
  update_post_meta($postID$count_key$count);
      }
  }
  }

  if ( !
  function_exists'mvp_post_views' ) ) {
  function 
  mvp_post_views(){
      
  $post_id get_the_ID();
      
  $count_key 'post_views_count';
      
  $n get_post_meta($post_id$count_keytrue);
      if (
  $n 999999999) {
          
  $n_format number_format($n 10000000001) . 'B';
      } else if (
  $n 999999) {
          
  $n_format number_format($n 10000001) . 'M';
      } else if (
  $n 999) {
              
  $n_format number_format($n 10001) . 'K';
      } else {
          
  $n_format $n;
         }

      echo 
  $n_format;
  }
  }


  // Add column to wp
  add_filter('manage_posts_columns''posts_column_views');
  add_action('manage_posts_custom_column''posts_custom_column_views',5,2);
  function 
  posts_column_views($defaults){
      
  $defaults['post_views'] = __('Прегледи');
      return 
  $defaults;
  }
  function 
  posts_custom_column_views($column_name$postID){
   if(
  $column_name === 'post_views_count'){
          echo 
  get_post_meta($postID$count_keytrue);
      }
  }
   
 2. DarkoG

  DarkoG
  On your way to fame

  715
  584
  27 Јуни 2012
  Од ова што можам да го видам без тестирање $count_key не ти е дефинирана. Еве ти исправена верзија од таа функција.

  PHP:
  function posts_custom_column_views($column_name$postID){
      if(
  $column_name === 'post_views_count'){
          
  $count_key 'post_views_count';
          echo 
  get_post_meta($postID$count_keytrue);
      }
  }
   
 3. Кристијан Про

  Кристијан Про
  Gaining Experience

  839
  141
  5 oктомври 2012
  Машко
  Исто :D пак не работи :S
   
 4. Кристијан Про

  Кристијан Про
  Gaining Experience

  839
  141
  5 oктомври 2012
  Машко
  Средено, е сега уште да можам на тие податоци со клик да можам да му правам update (да можам да ги променам)
   
 5. Кристијан Про

  Кристијан Про
  Gaining Experience

  839
  141
  5 oктомври 2012
  Машко
  Функција во прилог која што работи...


  PHP:
  function posts_custom_column_views(){
      
  $post_id get_the_ID();
      
  $count_key 'post_views_count';
      
  $n get_post_meta($post_id$count_keytrue);
      
  $n_format $n;

      echo 
  $n_format;
  }
   

Сподели