Користите застарен прелистувач. Тој можеби не ја прикажува оваа или други интернет страници како што треба. Би требало да го надградите или да користите алтернативен прелистувач.
Секако дека има начин. Ако ја имаш програмата на USB си ја копираш некаде во компијутерот или еве копираја во FileSystem во tmp. Потоа отвораш terminal и ќе ја пишеш следнава команда :
sudo dpkg -i /tmp/"името на пакетот што си го симанл".deb
пример ако името е Wine.deb пиши
sudo dpkg -i /tmp/wine.deb
Инаку програмата можеш да ја симниш од http://wine.budgetdedicated.com/
алтернативно, можеш да старташ и „apt-get --print-uris install wine“ - ова ќе симулира дека инсталира а уствари ќе ти ги испринта url-ата на сите пакети кои сака да ги симне. Сними ја листата на url-а иди кај другар ти, симни ги пакетите .. на пр „wget -i list-of-urls.txt“ и дома „dpkg -i *deb“
Како за напомена да не се меша некој, секој пакет или да речеме програма може да се инсталира исто како и на другите оперативни системи, без просуство на интернет, само притоа треба да се инсталираат и нејзините dependencies или во слободен превод би значеле програмите од кои е зависна инсталираната програма. Немора секогаш да се програми од кои би зависела нкоја програма, може да се и библиотеи и модули и други работи.