Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows XP Download

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
Го изгубив инсталационото ЦД од ИКС-ПЕ , па би сакал да го доунлоадирам,бидејќи знам дека има и копии од ИКС-ПЕ на интернет.. Само незнам некој доверлив линк, иако знам дека сепак е пиратерија и не е дозволено и затоа за да нема проблеми со ИТ , тој што знае за постапката од каде да го доунлоадирам и како оди за режењето на ЦД, нека ми пише Приватна Порака..

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
на нашата замунда имаш ИксПе, режењето мислам дека иде исто лесно. Симни си Неро или некоја друга програма за режење и толку, намести у биос да се бутира првин од CD-ром , а натака читај што пишува... Пред да го форматираш комјутерот обезбеди си драјвери(ако ги немаш) за мрежната, звук, графичката и etc.!

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
на нашата замунда имаш ИксПе, режењето мислам дека иде исто лесно. Симни си Неро или некоја друга програма за режење и толку, намести у биос да се бутира првин од CD-ром , а натака читај што пишува... Пред да го форматираш комјутерот обезбеди си драјвери(ако ги немаш) за мрежната, звук, графичката и etc.!

Nero имам ,само незнам дали е иста постапката при режење :) Иначе линк од нашата замунда ?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
истата постапка е само ќе избереш Burn Image to Disk и толку ( или нешто слично) а линкот сеа ќе ти го пратам по ПП

Kapkata

hello world
16 мај 2010
162
25
Ако си регистриран на замунда па отаму сибнија тоорент а за режење обично WINDOWS XP е во ИСО фајл и можеш да си сибнеш Power Iso и да го изрежиш :D

intromkd

hello world
20 јануари 2010
67
11
Го симнуваш image-от, идеш на Неро опција Burn Image to Disk, го одбираш .iso фајлот што претходно го симна од Замунда, и стискаш burn, или народно кажано ПРЖИ! :D
Само си го праи оно бутабилно, без гајле.

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
Чудно, сега пробав со цд-то, не работи... Ми бараше некои опции да одберам нешо /MLX , /BL=16 а неможеа да се одберат . Ова се случи кога го бутирав цд-то.(Го изрежив преку ЦДРОМ(БООТ) опција.)

Kapkata

hello world
16 мај 2010
162
25
пробај на друго цд и сибнија POWER ISO и отвориго фајлот ако е во исо само стегни нанего и гори и ке наместиш брзина

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Мислам дека можеш со десен клик на .iso фајлот т.е. image фајлот да стиснеш на Burn to disk

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Нека не те „зафркаваат“ другите, симни си windows со драјвери одбери си дали го сакаш со изменет изглед или пак само драјвери додадени на оригиналниот xp.Верзиите обично се оптимизирани, се инсталираат побрзо( за нијанса побрзо, не очекувај магија), работат подобро(мое искуство досега, доколку грешам нека ме корегира некој) а и немаш мака со драјверите и cd за нивно складирање.Едноставно и брзо.Доколку имаш повеќе архиви екстрактирај ги сите на едно место(extract all here) а добиениот .iso фајл изрежи го со некоја апликација за таа намена.Немора неро, и онака ке форматираш и ке го бришиш па нема потреба да чекаш толку долго ако го инсталираш( во случај да симнеш верзија 9+ се чека 45 минути за инсталација) може и некоа мало програмче да ти сврши работа.Изборот е твој, па останува да пробаш и да ни пишеш што си направил.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
офф-топиц ако мозе некој мене да ми прати некој по пп линк од виндовс 7 64бит би му бил многу заблогодарен :)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
^^ ја би не сум се надевал на такви верзии, по сигурно ми е кога јас ќе си ги симнам драјверите за мрежната и др. од офицјалната страна и ќе знам што инсталирам, а не после кога ќе излезе некој проблем(да ти искочи Ерор на сред работа) и да незнаеш како да го решиш и од кај дошол..

Сепак што е толку тешко да се отиде на офицјалната страна на производителот на твојата матична и се симнат неколку драјвера отколку да се има купче непотребни драјвери...

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Незнам дали јас имав среќа 3-4 четирите верзии кои ги сумнав и едната која ја користам веќе две години со вклучени драјвери се погодија супер, никакви проблеми, никакви ерори се беше совршено.Не верувам дека ке покаже некој ерорм али сепак секој си работи на свој начин.Ако ти не се чуствуваш безбедно со тие верзии тогаш симни си ги драјверите од страната на производителот.На кој како му одговара нели?Јас го споделив мојот начин кој го користам веќе две години и функционира без проблеми а патем дали спомнав дека истиот ос со драјвери го имам ставено и на десетина други компјутери и се помина без проблеми?За мене работи и ке си го користам, доколку некој се сомнева слободно нека оди до сајтот на производителот и нека симне драјвери.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно