Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Windows Vista има BSoD!

Статус
Затворена за нови мислења.

mishkovski

Intern
28 април 2007
10
0
Да, Vista има плав екран! Видов со свои очи на мојот компјутер. Некоја заебанција со драјверите на web камерата.
Ако! Не е интересно без син екран! :cool:

Инаку нема шанси да се вратам на XP. Windows Vista e најдобриот оперативен систем што досега излегол.

Microsoft краделе од Mac? Ако! Правилен потег.

Има неколку иритантни работи во Vista, ама сето тоа не може да го влоши општиот впечаток кој според мене е многу добар до одличен.

Со Vista добивме само дел од тоа што беше планирано во Microsoft.
Пак нешто заебале или едноставно се прецениле!
Но колку и да се килави во Microsoft по одредени работи јасно е дека тие го произведуваат најдобриот оперативен систем за лични и бизнис потреби.

Сите дискусии колку Linux e подобар од Windows ќе ги сфатам како крајно несериозни! :rofl:

Вистинското прашање е: За што е подобар?

D

DimitarMK

Гостин
Ја ја пробав Виста,супер си е.Уште ја чувам.Инаку сеа сум на три оперативни системи.Виста-нова,ми се свиѓа..XP-неможам да се разделам и Ubuntu Linux 7.04-интересен,нов,го проучувам.

За Виста мислам дека е супер.До сега на виста ми се нема појавено BSOD и исто и сум немал никаков проблем.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.920
179
Да, Vista има плав екран! Видов со свои очи на мојот компјутер. Некоја заебанција со драјверите на web камерата.
Ако! Не е интересно без син екран! :cool:

Инаку нема шанси да се вратам на XP. Windows Vista e најдобриот оперативен систем што досега излегол.

Microsoft краделе од Mac? Ако! Правилен потег.

Има неколку иритантни работи во Vista, ама сето тоа не може да го влоши општиот впечаток кој според мене е многу добар до одличен.

Со Vista добивме само дел од тоа што беше планирано во Microsoft.
Пак нешто заебале или едноставно се прецениле!
Но колку и да се килави во Microsoft по одредени работи јасно е дека тие го произведуваат најдобриот оперативен систем за лични и бизнис потреби.

Сите дискусии колку Linux e подобар од Windows ќе ги сфатам како крајно несериозни! :rofl:

Вистинското прашање е: За што е подобар?

Mozebi Vista ima neodoliv izgled ali Microsoft ne e zasluzen za seto toa.Nekoi elementi se na nekoj nacin ukradeni a toa navistina smeta.Pun e so dupki i e nestabilen.Linux e 100 pati podobar bidejki e epten stabilen,funkcionalen,i optimiziran.Ne zafaka mnogu resursi e ok.Linux ne e za potcenuvanje.Licno go imam cedeto od Vista ali ne go instaliram bidejki ne e stabilen.Mozebi pokasno ke go instaliram

mishkovski

Intern
28 април 2007
10
0
Стабилност и дупки

Mozebi Vista ima neodoliv izgled ali Microsoft ne e zasluzen za seto toa.Nekoi elementi se na nekoj nacin ukradeni a toa navistina smeta.Pun e so dupki i e nestabilen.Linux e 100 pati podobar bidejki e epten stabilen,funkcionalen,i optimiziran.Ne zafaka mnogu resursi e ok.Linux ne e za potcenuvanje.Licno go imam cedeto od Vista ali ne go instaliram bidejki ne e stabilen.Mozebi pokasno ke go instaliram

Да не си пробал бета верзија на Vista?! 5 месеци ја користам финалната верзија и не видов никакви проблеми со стабилноста или некои дупки. Vista работи брзо, а зафаќа од 400-500 MB од системската меморија. Плавиот екран беше предизвикан од софтверот на web камерата поточно од функцијата Face Tracking. Тоа не е проблем на системот туку на неприлагоденоста на софтверот на новиот Windows.

Тоа што графичките елементи се украдени не прави никаква разлика.
Апсолутно никаква! Тие што никогаш не користеле MacOS, а тоа се едно 90% од компјутерските корисници ништо не им значи тоа што Vista e Mac-like! Се работи за дизајн кој e победничка варијанта и тоа Microsoft го користи. И тоа не му е првпат. За нивна среќа. Инаку ќе ги немаше одамна. Нивниот успех се состои во тоа што секогаш знаат да обединат функции и елементи што се кориснички ориентирани и допадливи.

Linux e 100 пати подобар?! :confused:
За што е подобар? :eek:

Никој не го потценува Linux!
Веројатно е корисен таму кај што најмногу се користи - на серверско ниво. За домашни и канцелариски потреби едноставно не може да му конкурира на Windows. Тоа е толку очигледно. :)

alexo

Intern
23 април 2007
169
12
I mene licno mi se ima sluceno BSoD koga instalirav nekoi drajveri a ispadnaa deka ne rabotat. Koga ke go restartiras ti se pojavuva prozorce deka ti se slucil BSoD neli?

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.883
Мислења
1.002.544
Членови
36.638