Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Windows 12

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.032
13.952
И другари и другарки? Да се надеваме ли дека историјата ќе се повторува? Дека после Windows 10 добивме блуеж од оперативен систем Windows 11, како што беше Windows 8 после Windows 7?
Ако се повтори историјата, тогаш Windows 12 би требало да биде следниот Windows 7/10.
Шо-мислите?

Иначе снимкава е од концепт, не се знае дали вака ќе изгледа воопшто.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.091
1.144
И другари и другарки? Да се надеваме ли дека историјата ќе се повторува? Дека после Windows 10 добивме блуеж од оперативен систем Windows 11, како што беше Windows 8 после Windows 7?
Ако се повтори историјата, тогаш Windows 12 би требало да биде следниот Windows 7/10.
Шо-мислите?

Ами ако биди ваков 12ката...не оти ќе е поарен од 11ката.
(Ах, абе златна 7ка :), море, која 7ка, ХР!)

На крајо на дено, се е ствар на навика.
Ќе се навикниме да се навикнуваме :)
Ќе тераме инает дур можиме, и после некое време, ќе крениме раце од сѐ, и ќе си напрајме салата, ракифче, мези, пиј...

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.032
13.952
Јас мислам дека треба да си ја свиткате опашката и да си ставите Win11, да не го хејтате цело време.... :ROFLMAO:
Значи, нека го стабилизираат, нека исчистат баговите и нека ги вратат функционалностите цела планета што ги бара, ќе си ставиме 11.

alexi

Gaining Experience
14 февруари 2009
141
70
Значи, нека го стабилизираат, нека исчистат баговите и нека ги вратат функционалностите цела планета што ги бара, ќе си ставиме 11.
Да надополна и нека го де-блоатираат од апликации и додатоци кој со сила ги редат за некои корисници не се ни важни толку... Само оперативен систем како xp или 7 што беа.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
10.801
17.459
Јас мислам дека треба да си ја свиткате опашката и да си ставите Win11, да не го хејтате цело време.... :ROFLMAO:
Баш и не мора Windows

Ништо не ме спречува да сменам страна така да само нека продолжат со ретардацијата, мене ми е сеедно.

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.032
13.952
Баш и не мора Windows

Ништо не ме спречува да сменам страна така да само нека продолжат со ретардацијата, мене ми е сеедно.
Аха, можеш.... на куково лето :LOL:
А флајт симулатор како ќе љетиш на кр... на линукс?

Ab@ace

On your way to fame
21 мај 2016
716
604
Нема ништо официјално од мајкрософт за Win 12, мое мислење е дека ке биде сличен на Win10 и Win 11 со GPT интеграција т.е повеќе ке се вокусираат на вештачка интелегенција,за блотвер нема ни да зборувам ке го има ке иде со преинсталиран со Netflix Дизни слични тракатранци мада тоа лесно се решава.Така да за сега Win 11 се покажа доста солидно во однос на Win 10 на почетните денови каде каде е постабилен од Win 10 кога испадна

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.032
13.952
Ептен кој сериозен баг го имаше Win 11 кога испадна ? Win 10 тек го управија со Redstone
Имаше многу багови, прво со хардвер, како Wifi, bluetooth, исчезнуваа фајлови од One Drive бекапираните фолдери, имаше memory leaks во Windows Explorer, да не спомнувам луѓе што губеа трајно податоци при Upgrade од 10 на 11, и ден денес има проблеми со Wake up од Sleep на многу машини и лаптопи. Багови колку сакаш.

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.509
5.364
Имаше многу багови, прво со хардвер, како Wifi, bluetooth, исчезнуваа фајлови од One Drive бекапираните фолдери, имаше memory leaks во Windows Explorer, да не спомнувам луѓе што губеа трајно податоци при Upgrade од 10 на 11, и ден денес има проблеми со Wake up од Sleep на многу машини и лаптопи. Багови колку сакаш.
Не да има. Слипот е партали на Windows 11. Не секогаш, ама на многу лаптопи многу често има проблем и се заглавува. Па треба да го ресетираш и да изгубиш се отворено. После секој апдејт се чудиш што ќе те најде, (како и секогаш со виндоус, затоа повеќето гасат и гасеа апдејти). ТПМ е ужас, си снимил лице и пин, и еднаш во месецот некој апдејт ќе ги упропасти, па пак одново. Хаос е се на се. Реално. Па знае да засецка од време на време, па драјвер демек било.

Десно копче менито да не коментирам коклу е очајно. Беда. Копи пејст со сликички, и тоа еднаш горе еднаш доле. Кај научија постариве копи и пејст, сеа сликички ќе бараат. Дно.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
10.801
17.459
И најбитно, ги осакатија перформансите на AMD процесорите.

Проблемите кои 10-ката на почетокот ги имаше главно беа поврзани со UI - то и истите се бајадера торта спрема проблемите кај Windows 11.

Ни Vista не се понашаше вака ретардирано

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.032
13.952
Не да има. Слипот е партали на Windows 11. Не секогаш, ама на многу лаптопи многу често има проблем и се заглавува. Па треба да го ресетираш и да изгубиш се отворено. После секој апдејт се чудиш што ќе те најде, (како и секогаш со виндоус, затоа повеќето гасат и гасеа апдејти). ТПМ е ужас, си снимил лице и пин, и еднаш во месецот некој апдејт ќе ги упропасти, па пак одново. Хаос е се на се. Реално. Па знае да засецка од време на време, па драјвер демек било.

Десно копче менито да не коментирам коклу е очајно. Беда. Копи пејст со сликички, и тоа еднаш горе еднаш доле. Кај научија постариве копи и пејст, сеа сликички ќе бараат. Дно.
Баш така, истите проблеми сите ги имаат, само немав време да куцам да долго и широко. Муабетот беше за багови што беа присутни кога излезе Windows 11, во првите верзии. Беше далеку од стабилен како Windows 10.

Да не се сфатиме погрешно, ми се допаѓа Windows 11, ми се допаѓаат темите, некогаш ми доаѓа идеја да реинсталирам, ама кога ќе се сетам колку сум се фрустрирал, ми се потповратува и се предомислувам. Кај клиенти мои, фирма од 400 луѓе, мигрираа на Windows 11 и Server 2021 и после два месеца ги гледам сите назад на Windows 10. Викам народе што ви би? Велат, nein windows 11, scheise!

Daniel86

Guru
28 мај 2013
3.610
9.787
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
G-Skill Ripjaws 3000Mhz
Video card
Intel UHD730 & Asus R7 250
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
фирма од 400 луѓе, мигрираа на Windows 11 и Server 2021 и после два месеца ги гледам сите назад на Windows 10. Викам народе што ви би? Велат, nein windows 11, scheise!
Немој вакви факти да споделуваш, сега ќе искочи некој што ќе те убедува дека кај него на компјутер нема никакви проблеми и windows 11 е совршен и сите што не им се допаѓа се ретардирани.

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.509
5.364
Немој вакви факти да споделуваш, сега ќе искочи некој што ќе те убедува дека кај него на компјутер нема никакви проблеми и windows 11 е совршен и сите што не им се допаѓа се ретардирани.
Најсмешно е кога ќе почнат дека "никогаш немале проблем со виндоус апдејт".

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.216
12.292
gokica's setup  
Processor & Cooler
i7 2600K & Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V Pro GEN 3
Storage
Samsung 850 Pro 256GB
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB 1333Mhz Kingston Value
Video card
ASUS Strix RX570 OC
Case
HAF 932
Mouse
Logitech G502 Proteus Core
Keyboard
Logitech K800
Audio
ASUS Xonar ST
Monitor
Dell UP3216Q
OS
Windows 7, 8 & 10
Уште 11 не го средиле, сега 12! Свашта.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.252
2.849
Неготино
Најсмешно е кога ќе почнат дека "никогаш немале проблем со виндоус апдејт".
Aма јас сериозно сум немал проблем со апдејт :D со никој windows, никогаш. Секогаш мавам update and shut down и на наредно палење нема проблеми, бар засега. Со RX 580 кога возев имав еден куп проблеми.
Ама си има работи за средување, секако.

batka23

Gaining Experience
16 септември 2022
59
65
Дечки да не се лажеме не постои windows што работи добро (Не знае од макрософт кога ке заебат работа со update). Али мора да се помириме со една работа сите нови лаптопи и пц немаат подршка за Windows 10 лаптоп од 12 генерација па нагоре нема подршка со драјвери за 10 ка. Како и да микрософт мн го форсираат 11ка.

• Ми се допаѓа
Реакции: maci
14 декември 2014
108
31
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Шо-мислите?

General rule of thumb прво ќе треба Windows Insiderите да тестираат пред да биде достапно до сите

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.880
Членови
34.140
Огласи
2.009