Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Windows 11

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.660
4.674
Писти Охту
Ако ти е за домашна употреба и гејминг Windows 11, ако ти е за работа Windows 10.
по последниве месеци случувања (нестабилност на 11ката, скршени апдејти еден по друг), не би му препорачал да стај 11ка, башка и 11ката опаѓа користеност, а и 10ката е далеку постабилна. единствена маана е шо има погрда имплементација на ХДР, ама ако не му менува то, јас би рекол да оди со 10ка, да си остани со 10ка.

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.073
1.401
Мене работата ми е поврзана со гејминг воглавно, играње игри и снимање со OBS, меѓутоа ќе го користам и за coding.. Читам многу различни мислења, некој викаат дека е катастрофа, некој одличен.. Си викам дека at some point ќе мора да се префрлам дека за отприлика година и пол ќе престане подршката за 10кава, па да му го земам редот на 11ката со време..

Лесно се привикна? Како ти е со FPS во игри? Гледав видео од Hardware Unboxed 3-4% разлика во полза на 10ка, што е занемарливо да речеме

Супер е све, одма ќе се навикнеш, многу е интуитивен и лесен за користење.

Dastii892

Intern
15 септември 2022
41
42
Супер е све, одма ќе се навикнеш, многу е интуитивен и лесен за користење.
Се одлучив малце да почекам и да останам на 10кава уште некое време, главно дека имам некој deadlines за на работа деновиве и немам толку време да се плеткам со нов OS во моментов, за некој месец ќе преминам најверојатно :).. Фала на сите за одговорите!

liduda

Intern
9 јули 2019
38
49
Тука
liduda's setup  
Processor & Cooler
Core i7-10750H
Motherboard
Intel HM470 chipset
Storage
Never enough
PSU
320w
RAM
16 GB DDR4
Video card
GeForce GTX 1660ti
Case
Legion 5
Mouse
Logitech M560 Silent
Keyboard
Logitech K480
Monitor
Dell Ultrasharp
OS
Windows 11 Insider
Јас сум задоволен од 11ка и тоа сум на инсајдер програмата што викаат дека е нестабилно ама не сум осетил. Така да кога и да го направиш свичот нема да згрешиш.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.610
Мислења
982.710
Членови
35.845
Најнов член
Lagadin
На врв Дно