Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Windows 10 генерална дискусија

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.927
5.415
SK
ОК, само јас нагласив дека зборувам од мој аспект на едноставен корисник - на кој во таква ситуација главен проблем му е извади тековни (небекапирани) податоци од системската партиција. Потоа следи или враќање бекап имиџ, или преинсталација.
Бутабилен усб со WinPe и колекција алати, е тоа што во таков случај ќе заврши работа и за преземање на спомнатите податоци и за враќање бекап имиџ итн.

Ти зборуваш за „некст левел“ рикавери во специфични ситуации кога од разни причини мора/пожелно е да остане истиот ОС.

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.015
1.744
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.460
4.408
Скопје
hackitfree.github.io
Брао миркософт :)))

Ќе ни се фатат ;)
И ова за организации и фирми е. За домашни животни не важи ..

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.015
1.744
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.295
1.480
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.120
2.097
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас како долгогодишен корисник на виндоус и од неодамна Mac корисник можам да кажам (и да повлечам се лошо што сум зборел) дека на Mac се е подобро отколку на windows. До сега немам забележано никој програм од оние кои ги користам да ми „замрзне“, не знам дали тоа и постои тука да бидам искрен.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.629
5.891
Јас како долгогодишен корисник на виндоус и од неодамна Mac корисник можам да кажам (и да повлечам се лошо што сум зборел) дека на Mac се е подобро отколку на windows. До сега немам забележано никој програм од оние кои ги користам да ми „замрзне“, не знам дали тоа и постои тука да бидам искрен.
Амин. Ама мислам дека зависи од колку нова и јака ти е машината. Генерално со М1+ и 16ГБ РАМ си преде... :)

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.120
2.097
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Амин. Ама мислам дека зависи од колку нова и јака ти е машината. Генерално со М1+ и 16ГБ РАМ си преде... :)
M1, 2020, 8GB. Ама за моите потреби е доволно со оглед на тоа што мојата работа е сведена се во прелистувачот и малце фотошоп и office, на толку табови не прави никаков проблем.

Активни апликации, излистаните подолу се активни нонстоп
За работа: Slack, Chrome, Excel, Mail, Reminders
Приватни: Brave, Spotify, Whatsapp, Viber, Notion.

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.520
14.887
Те купија јаболкашиве а? Ееееееј сине Бруте :D

10 јануари 2022
9
0
Дали и како можам саатот на lock screen наместо доле лево да го ставам во средина??

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.066
1.395
крашнала на глобално ниво десеткава, аеродроми, институции, све што работи на ова блу скрин.

Windows 10 users across the globe are facing a crash, causing their systems to suddenly shut down or restart. The crash is leading to PCs getting stuck on the recovery screen or the Blue Screen of Death (BSOD) error. This error occurs when a critical issue forces Windows to shut down or restart. In such cases, a message stating – “Your device ran into a problem and needs to restart. We’re just collecting some error info, and then we’ll restart for you” - appears on the screen.
Besides affecting corporate offices, the crash has also affected banks, supermarkets, telecommunications and airports across the US, Australia, Japan, India and other countries. It has reportedly caused the grounding and cancellation of flights across the United States, and at Sydney (Australia) Airport. Customers have been told they can’t check in their bags.

Astraion

Unstoppable
24 ноември 2012
2.101
3.111
Струмица
крашнала на глобално ниво десеткава, аеродроми, институции, све што работи на ова блу скрин.

Sent from my Samsung S23 using Tapatalk

Avid

Epic
21 јануари 2009
6.226
10.968
Скопје

FatCat

Gaining Experience
4 март 2022
128
71
кога отварам ново креиран фолдер има некој дилеј 2-3 секунди, ова го решив со деактивирање на Automatically search for network folders and printers, ама со некој апдејт пак се појави и сега ја немаа оваа опција кај што беше во фолдер опшн вјѕ таб.
како да се деактивира сега...?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.596
Мислења
982.475
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8