А од каде може да ги нарачуваш?Имам Pineapple, Rubber Ducky, LAN Turtle и O.MG.
LAN Turtle е закон (според мене).
Дали вредат за парите? Според мене ДА.
edit:
90% (ако не и 100%) од тоа што го нудат наведените уреди го имаш и на Kali
Кој модел го имаш на WiFi Pineapple?
Може ли да објасниш на кој начин треба да го сетираме,за да знаеме за друг пат доколку го имаме?Mark VII Basic
Скупо, него зошто би го зел, за која намена?
Мене не ми е многу потребно,но ќе се најде некој ден, може највеќе да се искористи при згради, доколку живееш некаде на загради или интернат.Скупо, него зошто би го зел, за која намена?
Како го кажа ова... мислиш така лесно ке го добиеш пасвордот?Мене не ми е многу потребно,но ќе се најде некој ден, може највеќе да се искористи при згради, доколку живееш некаде на загради или интернат.
Разликата е тоа што нема да чекаш ворлдлиста да помине,туку едноставно клиентот си го внесува неговиот пасворд на вифи и ти го покажува одма на тебе.
Едит:
Може тоа да работи и на нашите рутери кои се со OpenWrt и usb adapter на рутерот.
Да бидејќи автоматски го одбива на неговата заклучена мрежа и те врзува на исто име на мрежа која е направена со евил портал, телефонот одма се врзува на таа,и му бара најава доколку го направиш може и custom login page на македонски.Како го кажа ова... мислиш така лесно ке го добиеш пасвордот?
Се лажеш.
Пак ке ти кажам дека не е се онака како што си замислил, треба да го имаш уредот, да тестираш за да можеме да дебатираме на темава.Да бидејќи автоматски го одбива на неговата заклучена мрежа и те врзува на исто име на мрежа која е направена со евил портал, телефонот одма се врзува на таа,и му бара најава доколку го направиш може и custom login page на македонски.
Не се баш 99% - има луѓе со рутери уште од камено доба.Пак ке ти кажам дека не е се онака како што си замислил, треба да го имаш уредот, да тестираш за да можеме да дебатираме на темава.
Мој совет:
Купи си ALFA, инсталирај mdk4 и aircrack-ng тестирај, учи.... да не навлегуваме многу во овие работи бидејќи ги кршиме правилата на форумов.
Што се однесува do MARK VII
WPA and WPA Enterprise Attacks
Capture WPA handshakes and imitate enterprise access points, capturing enterprise credentials
99.9% од денешниве рутери се на AC и AX стандард и WPA3.
Kali Linux има проблеми со апдејт,имам тестирано со wifislax со адаптер ar9271 и адаптер мт6710, работи перфектно со wifislax и parrot security osНе се баш 99% - има луѓе со рутери уште од камено доба.
Алфата се најдобри ама и ова и Кали врши работа TP-Link TL-WN722N 150Mbps Wireless Lite N High Gain USB Adapter
За почеток може на ова да испроба и повежба ,(зошто баш овој - дека има добри драјвери за Линукс и функционира според мене беспрекорно ) е сеас дометот не е баш јак како Алфата или Пајнеплот ама у зграда - гајле нема...
ГрешишНие сме далеку од wpa3, повеќето рутери сите се wpa или wpa2
Имам Pineapple, Rubber Ducky, LAN Turtle и O.MG.
LAN Turtle е закон (според мене).
Дали вредат за парите? Според мене ДА.
edit:
90% (ако не и 100%) од тоа што го нудат наведените уреди го имаш и на Kali
Чекам да стигнитGde je Flipper Zero?
Што не го нарача пред 50 дена, досега ќе го имаше... :|Чекам да стигнит
Нарачано ми е пред 26 дена.
Не ми текна... упмШто не го нарача пред 50 дена, досега ќе го имаше... :|
Се што имам користиме за демонстрирање, да се зголеми свеста кај луѓето (обично во фирми се демонстрира), пентест итн... далеку од тоа дека ке фатам да правам глупости и се ставам во ризик.Бооо, хаќеришта на форумо, врија еј!
Па дури и со флипер зеро....
Браос, така треба!
Испратено од телефоно
Уше пубоо, white hat, ethical хаќер.Се што имам користиме за демонстрирање, да се зголеми свеста кај луѓето (обично во фирми се демонстрира), пентест итн... далеку од тоа дека ке фатам да правам глупости и се ставам во ризик.