Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Wifi модул за контролирање на осветлување

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
305
428
/home/coki
Ми се обрати едно другарче со прашање околу wifi модул за контролирање на осветлување по дома, али не можам сам да му помогнам, па викам да прашам тука. Бараме модул што сигурно би работел со iPhone (многу важно) и може да се купи кај нас. Не му се чека достава од Aliexpress и слично. Би ценел секакви предлози на темава.

Chiller

Gaining Experience
8 март 2012
587
280
Имаше ребрендирани кинески од охридска фабрика. Костал ли беше или ЕМО 999 денари.

jovanovmk

Intern
24 ноември 2008
74
29
Ми се обрати едно другарче со прашање околу wifi модул за контролирање на осветлување по дома, али не можам сам да му помогнам, па викам да прашам тука. Бараме модул што сигурно би работел со iPhone (многу важно) и може да се купи кај нас. Не му се чека достава од Aliexpress и слично. Би ценел секакви предлози на темава.
Види domitika.mk. Ама има голема разлика во цена за разлика од aliexpress

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Chiller

Gaining Experience
8 март 2012
587
280
Да не знаеш каде може да се најдат?

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
3.597
4.358
Имаше голем избор од Sonoff во Бриколаж. Не знам дали уште ги има откако се преселија.

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.547
1.684
Shelly, релативно евтина опција, ги собира во дозна, работи преку нивен клауд, ако сака може и да го смени софтверот со Tasmota и да работи на Home Assistant на пример ... (да се се сфати погрешно, не мора да го флешува уредот за да работи со ХА)

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
217
144
Shelly, релативно евтина опција, ги собира во дозна, работи преку нивен клауд, ако сака може и да го смени софтверот со Tasmota и да работи на Home Assistant на пример ... (да се се сфати погрешно, не мора да го флешува уредот за да работи со ХА)
+1, имаш одличен и огромен избор на уреди. Ги имаш на aliexpress и на домотика. Имам купувано од Домотика и дечките се супер, ептен професионални.

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
4.927
4.427
Или нарачуваш Шели од нивни сајт директно, ти испаѓа поефтино од Домотика, а за не повеќе од 10тина дена го имаш. Иако е од Бугарија, за кај нас праќаат од некој склад од Холандија или па тоа поштата така го врти, али ете за 2 недели макс сѐ ми стигало.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.587
Мислења
945.398
Членови
34.073
Огласи
1.967