Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Wi-Fi Појачало Дупла Мрежа

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.170
477
Здраво. Тетка ми и тетин ми купиле неодамна Wi-Fi појачало. Изгледа вака:
20230809_132532.jpg

Е сега, проблемот е што мрежата им ја дуплира. Они се на Телеком, оптика. Имаат црн рутер. Значи мрежата им ја дуплира и тоа вака му доаѓа:
Screenshot_20230809-133501_Settings.png

Моето прашање е, дали може да се поднеси некако да тоа појачало ја користи веќе постоечката мрежа, наместо да креира нова (да не е дупликат)?

kirev

Guru
31 мај 2010
8.393
6.929
Сликни го од позади да му побараме технички карактеристики. Вака ама баш НИШТО не се гледа :) Или со WiFi Analyzer сликни го SSID кодот на мрежата за почеток

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
549
331
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
MKD461.04 62%OFF | 300Mbps Wireless WIFI Repeater Remote Wifi Extender WiFi Amplifier 802.11N WiFi Booster Repetidor Amplifier Wi Fi Reapeter
Сликни го од позади да му побараме технички карактеристики. Вака ама баш НИШТО не се гледа :) Или со WiFi Analyzer сликни го SSID кодот на мрежата за почеток
1393513022-1505436822.jpg
можеби пробај ако имаш hidden WiFi,но не верувам само ако имаш друг уред како на пример:
или TP-Link или ubiquiti на some ap

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.170
477
20230810_092229.jpg

Само ова е од позади.

MKD461.04 62%OFF | 300Mbps Wireless WIFI Repeater Remote Wifi Extender WiFi Amplifier 802.11N WiFi Booster Repetidor Amplifier Wi Fi Reapeter

Погледнете го атачментот 128464
можеби пробај ако имаш hidden WiFi,но не верувам само ако имаш друг уред како на пример:
или TP-Link или ubiquiti на some ap
Тој ќе да е изгледа. Дали е точниот модел незнам.

Не верувам ова Made in China да има некаква си апликација за подесување (Ако има пратете).

Дали треба да одам на default ip - то, па таму да поднесувам нешто? И ако да, што? Каде? Како?

Edit: Видов сега на сликата. Како што гледам треба relay функцијата да се намести, бидејки тоа е тоа што сакам јас. Како да го сатирам тоа соодветно?

kirev

Guru
31 мај 2010
8.393
6.929
Види кој е производител за почеток

Влези на дифолт ајпи адресата и направи неколку скриншотови

(Порано тетките и чичковците купуваа облека и обувки на Алиекспрес...)

Последна промена:

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.170
477
Види кој е производител за почеток

Влези на дифолт ајпи адресата и направи неколку скриншотови

(Порано тетките и чичковците купуваа облека и обувки на Алиекспрес...)
Screenshot_20230810-141812_Samsung Internet.png Screenshot_20230810-142931_Samsung Internet.png

Пробав да влезам на default IP од тоа појачалото ама не отвори ништо. Преку manage router опцијата на Wi-Fi менито во телефонот, ме прати директно на страната од главниот рутер (иако бев врзан на мрежата од појачалото).

И после, добив забрана да се логирам, буквално само по едно 5 - 10 минути, листање низ опциите. Браво Телеком :rolleyes:

Како што гледам преку интернет имаше две адреси дадено, едната би требала да е за телевизорот што им е врзан преку ethernet, а другата или за апаратот (засилувачот) или за другиот телевизор.

Јас, да беше така како што беше прикажано на сликата што ја пратите, веднаш ќе влезев и ќе ја сменев опцијата. Сум местел претходно рутери, и не е дека немам некое знаење. Ама ова првпат вака да неможам на ваков апарат да пристапам ‍

• Хаха
Реакции: Ceco

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
549
331
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Погледнете го атачментот 128478Погледнете го атачментот 128479

Пробав да влезам на default IP од тоа појачалото ама не отвори ништо. Преку manage router опцијата на Wi-Fi менито во телефонот, ме прати директно на страната од главниот рутер (иако бев врзан на мрежата од појачалото).

И после, добив забрана да се логирам, буквално само по едно 5 - 10 минути, листање низ опциите. Браво Телеком :rolleyes:

Како што гледам преку интернет имаше две адреси дадено, едната би требала да е за телевизорот што им е врзан преку ethernet, а другата или за апаратот (засилувачот) или за другиот телевизор.

Јас, да беше така како што беше прикажано на сликата што ја пратите, веднаш ќе влезев и ќе ја сменев опцијата. Сум местел претходно рутери, и не е дека немам некое знаење. Ама ова првпат вака да неможам на ваков апарат да пристапам ‍
ај кажи ми зошто ја криеш ип адресата 192.168. ?
оди ресетирај све и наново инсталирај,смени прво ип адресата на појачалото и после се врзувај,види ако имаш wisp не universal repeater.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
49.499
Мислења
1.012.575
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions