Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Туторијал Водич при купување на Android TV Box

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
567
282
Прилеп
Иначе за iptv вчера ми стаса email промоција 25% намаление нудат овие од proskytv.net намалени цени богами многу. Купив уште 4 акаунти за топ цена. Сервисот е предобар сликата стакло.

Seker

Intern
20 ноември 2017
64
25
Skoro zedov Xiaomi Box S 2nd gen i sum zadovolen generalno. Edinstveno ne mi se dopagja sto nema LAN porta. Isto taka, na netflix aplikacijata zabelezav bag kaj sto ja pustas serijata/filmot i pocnuva loadongot da vrti i tuka zamrznuva a u pozadina pocnuva zvukot. Resenieto e da odis back i od ponovo da ja pustis. Pros - raboti dobro so dolby atmos.

Da naponemam deka mi snema i zvuk ednas, so i da pustev zvukot go nemase. Nekolku pati go palev gasev pa se opravi. So prerhodniot kineski box vakvi zaebancii nemav, se rabotese perfektno ali imase tapa android os

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Друже јас го решив проблемот така што му закачив УСБ СВИТЧ www.anhoch.com/products/usb-hub-20-4port-sbox-h204-black-1504 со УСБ ЛАН АДАПТЕР www.anhoch.com/products/usb-to-rj45-lan-fast-ethernet-adapter-gembird-nicu202-3647 и си работи перфектно плус и имам слободни 3 УСБ Порти. :)

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.249
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Друже ова е копија на ONN. Сум пишал на форумов го имам и ова и со тие димензии и цена е бонбона го користам кога патувам или сум на одмор некаде си имам инсталирано што ми треба и вози Мишко.

www.walmart.com/ip/onn-Android-TV-UHD-Streaming-Device/636597403?athbdg=L1300
Да да, Го има земено другарот и задоволен е (пред да го земе прашав што е како пошо тој не е член овде)
Исто пред 1 месец го зеде и ова:
View: https://www.youtube.com/watch?v=9b_bF0GElww

View: https://www.youtube.com/watch?v=lFTWYGvDBbk

исто задоволен е

Последна промена:

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.484
7.737
mikrotikmacedonia.online
Иначе за iptv вчера ми стаса email промоција 25% намаление нудат овие од proskytv.net намалени цени богами многу. Купив уште 4 акаунти за топ цена. Сервисот е предобар сликата стакло.
Дали има МК канали, т.е екс ју канали?

Julian

Gaining Experience
20 август 2016
513
348
Препорачајте некој испробан андроид бокс до 3к? Да е достапен кај нас и нејќам ми бокс плс.
Ќе се користи само за иптв и јутуб.

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.176
763
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Препорачајте некој испробан андроид бокс до 3к? Да е достапен кај нас и нејќам ми бокс плс.
Ќе се користи само за иптв и јутуб.
Еве, година дена го имам... иптв, јутуб, филмови... си работи супер, без проблем.

Mao

Practice makes perfect
5 јуни 2007
1.328
1.092
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Ova mi lici na totalen scam. Kolku vreme go koristis?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
567
282
Прилеп
@Mao , не е спам брат, 10 акаунти имам купено скоро 6 месеци го користам сервисот, евтин е и каналите имаат добар квалитет на сликата . Супорт им е 24/7 враќаат одма. Имав проблем со лиценцата на smart-stb апликацијата, неможев да го решам, тие ми ја платија новата лиценца 7 евра и го средија ТВ-то.

Последна промена:

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
567
282
Прилеп
Инсталирав firmware на андроид ресивер H96 Max X3

Топ работи подобар firmware немам сретнатно за IPTV. Tivimate, smartstb+ одлично работи на процесор amlogic s905x3 . Сервис купен од proskytv.net

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.074
5.594
SK
И јас планирам да го пробам... Мислам, еден убав ден кога ќе најдам време да го распаковам боксот што го купив пред неколку месеци. :)

Јас го купив H96 Max W2, има и за него слимбокс ром.

maki01

Gaining Experience
2 август 2017
114
78
Инсталирав firmware на андроид ресивер H96 Max X3

Топ работи подобар firmware немам сретнатно за IPTV. Tivimate, smartstb+ одлично работи на процесор amlogic s905x3 . Сервис купен од proskytv.net
Друже колку пари ги продаваш листиве за претплата од една година? Има ли тест 24 часа листа

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Meteorite

Intern
1 ноември 2018
5
9
Ако некој сака алтернатива за иптв ултраком се исто доста добри.. веќе ги користам година и пол на TiviMate, без никаква замерка.
(да напоменам, немам врска со нив.. само сум задоволен муштерија:) )
На сајтот може да се види шо како, има секакви информации

xGenius

Intern
7 ноември 2014
22
1
Препорака за некој буџет бокс шо би можел да го купам кај нас?

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Некој да препорача некој ЧКЉ андроид бокс, да ја врти MOVE TV апликацијата (некој бокс кој би бил препознатлив за Мтел, како таблет/телефон.
Мислењето е автоматски споено:

П.с или да продава некој..

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.249
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Некој да препорача некој ЧКЉ андроид бокс, да ја врти MOVE TV апликацијата (некој бокс кој би бил препознатлив за Мтел, како таблет/телефон.

Мислам дека мора да има сертификат од гугл за да работи апликцијата мове

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.249
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислам така прочитав некаде ама не ми текнува каде. Исто и со а1 експлорер апликацијата беше така, пробав на кинески андроид и не работеше баш поради немање сертификат.

Seker

Intern
20 ноември 2017
64
25

Jas go imam ovoj mi go donesoa od Amerika i ja imam instalirano MOVE TV i perfektno si raboti za 33 dolari e top ako imash nekoj da ti go donesi si zavrsil rabota.

Seker

Intern
20 ноември 2017
64
25
Дечки ова MoveTV си плаќаш месечно и гледаш тој месец? нешто како иптв оди ова? Има пробано
Не ИПТВ туку како MAX TV и A1 Xplore TV само што ова е на WIFI или LAN и не е на затворена мрежа туку само на обичен интернет од било кој провајдер како што е MAX TV а сега веќе пополека MAX TV ја исфрлаат затворената мрежа и одат на отворена односно на обичен интернет само незнам дали MAX TV може на било која провајдер или е сепак ограничена на нивниот интернет кој има од новите андроид боксови нека проба со друг интернет јас немам а A1 Xplore TV први почнаа со андроид боксови. Јас користам MoveTV баш само дека ми треба само интернет го носам каде сакам и гледај си без никаков проблем.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.627
Мислења
998.064
Членови
36.584
Најнов член
fich

ит маркет