Го имам Mi boxot, но сепак за друг пат би одел на mecool. Според спецификации mecool има повеќе приклучоци, според мене лан портот кој фали на боксот, како и повеќе усб приклучоци. Исто така понов андроид ос. Со претходниот апдејт усбто и вифито на боксот беа фалични, но ги средија сега. Исто така страшно ме нервира што не функционира како што треба hdmi-cec на боксот. Земав друго далечинско со тастатура но џабе е се кога не сака да го разбуди од sleep mod, па мора со оригиналот далечинско да го активираш. Сепак и покрај некои мани боксот е одличен уред. Цената сепак е поголема на mecool, но побарај на нет што мани има. Што и да одбереш нема да згрешиш.Mecool KM2 или Xiaomi Mi Box S? Благодарам
Mecool KM2 или Xiaomi Mi Box S? Благодарам
Планирам да земам Xiaomi Mi Box S, ќе се користи за Netflix и Youtube на 1080p Sony TV. Дали има подобра опција?
Се спомнува Mecool KM2, но имам одбивност дека брендот не ми е воопшто познат. Обично со вакви брендови треба хакови и фиксови за да работат како што треба, а мене ми треба брзо, out of the box решение, највеќе за Netflix. Сепак, можеби грешам и уредов да си е супер.
Мислења?
Планирам да земам Xiaomi Mi Box S, ќе се користи за Netflix и Youtube на 1080p Sony TV. Дали има подобра опција?
Се спомнува Mecool KM2, но имам одбивност дека брендот не ми е воопшто познат. Обично со вакви брендови треба хакови и фиксови за да работат како што треба, а мене ми треба брзо, out of the box решение, највеќе за Netflix. Сепак, можеби грешам и уредов да си е супер.
Мислења?
Секако дека постои. Ако успееш да најдеш Amazon Fire Stick (4K) ти е најдобро.
И двете се оверкил за 1080p, земи си Mi Stick за 2.490 и толку. Или пропуштам нешто? Јас земав Mi Stick и за 1080p и IPTV содржини нема проблем.
Инаку и јас не сакав no-name бренд, ова Ми боксовиве и стиковиве се сток AndroidTV, нема никакви глупости, чкарт менија и слично (сигурно и Fire-от е супер скоцкан во тој поглед).
Јас го користам веќе некое време и само едно можам да кажам ОДЛИЧНО во сите аспекти! Купено на Али.Планирам да земам Xiaomi Mi Box S, ќе се користи за Netflix и Youtube на 1080p Sony TV. Дали има подобра опција?
Мислења?
Можам, да. Секако ќе зимам од германскиот Амазон.Секако дека постои. Ако успееш да најдеш Amazon Fire Stick (4K) ти е најдобро.
И ти си прав. Баш ќе ги разгледам послабите модели на Amazon Fire Stick-от.И двете се оверкил за 1080p, земи си Mi Stick за 2.490 и толку
Sakam da zemama Android box A95X F4 od Aliexpress
E, sega nekade cenata (90%) e 50-60 Usd
![]()
33.85US $ |A95X F4 Amlogic S905X4 Smart TV Box Android 10 4K HD YouTube 5G Wifi RGB Light 2021 High performance Super Speed Set top Box|Set-top Boxes| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
a na nekoi mesta 20-30 Usd
![]()
24.65€ 50% OFF|A95X F4 Amlogic S905X4 Smart Android 10 TV Box 4K HD YouTube 4GB RAM 32GB 64GB 128GB ROM 2.4G/5Ghz Wifi RGB Light Set Top Box|Set-top Boxes| - AliExpress
Мислењето е автоматски споено:
Vtorive se Fake
Ili nesto ne se kao sto treba
0% Feedback i slicno
![]()
18.99€ 50% OFF|A95X F4 Smart TV Box Android 10 Amlogic S905X4 TVBox 4K YouTube 4GB RAM 32GB 64GB 128GB ROM 2.4G/5G Wifi RGB Light Set Top Box| | - AliExpress
4/64рам ром меморија....
Бесплатна испорака со ДХЛ? Што подалеку од нив.Sakam da zemama Android box A95X F4 od Aliexpress
E, sega nekade cenata (90%) e 50-60 Usd
![]()
33.85US $ |A95X F4 Amlogic S905X4 Smart TV Box Android 10 4K HD YouTube 5G Wifi RGB Light 2021 High performance Super Speed Set top Box|Set-top Boxes| - AliExpress
a na nekoi mesta 20-30 Usd
![]()
24.65€ 50% OFF|A95X F4 Amlogic S905X4 Smart Android 10 TV Box 4K HD YouTube 4GB RAM 32GB 64GB 128GB ROM 2.4G/5Ghz Wifi RGB Light Set Top Box|Set-top Boxes| - AliExpress
Vtorive se Fake
Ili nesto ne se kao sto treba
0% Feedback i slicno
![]()
18.99€ 50% OFF|A95X F4 Smart TV Box Android 10 Amlogic S905X4 TVBox 4K YouTube 4GB RAM 32GB 64GB 128GB ROM 2.4G/5G Wifi RGB Light Set Top Box| | - AliExpress
нема шанси за 30 усд
Ако купувате само со Андроид ТВ немој друг срања да зимате
на Телевозор имам андроид тв ос 9, и неможам да инсталирам роккр и стремио,
на боксови со андроид тв може овие две апликации да се инсталираат?
Stremio имам, рокр не користам ако сакаш да проверам. Треба да се плати нешто?
на Телевозор имам андроид тв ос 9, и неможам да инсталирам роккр и стремио,
на боксови со андроид тв може овие две апликации да се инсталираат?
Се инсталира, ама незнам што понатаму важно работи на бокс со Amlogic S903/3GB ram Андроид 8 мислам
Погледнете го атачментот 104482