Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Водено Ладење Искуство ?

Taylormk

Intern
19 октомври 2023
38
35
Kocani
Ако може некој да објасне за Водено Ладење одкако е искочено
Вие што користете како сте задоволни ?
И дали може да се надополнува течност пример ако водено ладење е без надополнување на течност што после со него откако ќе почне да заебава
И кои се добри Водени Ладења за препорака
Ако има некоја препорака од каде може да се купе Такво ама со надолнување на течност

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
451
551
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
И дали може да се надополнува течност пример ако водено ладење е без надополнување на течност што после со него откако ќе почне да заебава
Ако има некоја препорака од каде може да се купе Такво ама со надолнување на течност
На претходната конфигурација користев некое рандом околу 7-8 години, никогаш немало потреба да надополнувам. Сега имам Arctic Liquid Freezer II 360, и не планирам да надополнувам. All in one liquid coolers се во глобала дизајнирани да работат како затворен систем и губитокот на течност е ептен мала за да мораш да надополнуваш. Е сега, некои модели си имаат и простор за надополнување. Е сега, ако станува збор за custom water loop, тогаш е друг муабет и не сум кадарен на таа тема да зборувам. Инаку од перформанси, си ладат неколку степени повеќе од солиден air cooler, и во глобала купуваш заради естетика. Ама ко шо реков, имав претходно, зедов и сега, и би зел пак.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Знам дека само „Be quiet“ брендираните ладилници на вода доаѓаа со резервна течност за дополнување ама исто така и беа постари модели кога се користеа. Не дека беше неопходност да се менува течноста ама беше како дел од цената што ја плаќаше и беше добар бенефит што значи дека после некои си 5-6 години кога ќе се собреше галвинизиран метал или оксидизација, можеше сам да го замениш. Инаку ако одиш со твој циклус на вода со посебен резервоар и пумпа, тогаш можам да ти кажам дека не се продаваат по нашите продавници течност за ладење.

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.365
1.704
имам Deepcool 720, нема мука еве скоро година. Температура на процесор околу 35-40 степени. Башка изгледа многу добро со арџибито.

Sapphire

On your way to fame
11 ноември 2015
1.200
808
Користев водно ладење 2-3 години, искрено не се сеќавам што марка и модел беше. После толку време почна да испушта некакви чудни звуци од делот каде што што ја врти водата и го фрлив пошто не ми беше сигурен. Кога ги гледав другите овде на форумот како користат големи ладилници им се смеев, но сватив дека се во право. Моментално користам Corsair A50 775 сокет, на 1151 сокет, веќе 4-5 години купен во 2009 година и сеуште е со оригиналниот кулер и сум презадоволен. Точно дека водното ладење изгледа многу убаво, но не би користел.

Taylormk

Intern
19 октомври 2023
38
35
Kocani
Знам дека само „Be quiet“ брендираните ладилници на вода доаѓаа со резервна течност за дополнување ама исто така и беа постари модели кога се користеа. Не дека беше неопходност да се менува течноста ама беше како дел од цената што ја плаќаше и беше добар бенефит што значи дека после некои си 5-6 години кога ќе се собреше галвинизиран метал или оксидизација, можеше сам да го замениш. Инаку ако одиш со твој циклус на вода со посебен резервоар и пумпа, тогаш можам да ти кажам дека не се продаваат по нашите продавници течност за ладење.
Знам тоа приметив иначе странци што ставаат упдате што прават истото го прават со таква течност и многу е добро на изглед кога се составе сето тоа затоа и отворив ваква тема
Пошто во нашите продавници не продаваат такви е кога ќе почнат да продаваат
Мислам дека сите ќе сменат тие што користат исто такво ладење со затворен систем
Сите би смениле со отворен пошто многу подобро изгледа кога се склопува сето тоа и после со помош на РГБ кулерите многу добро изгледа така нешто мое мислење
Иначе јас за сега останувам на класично обично само појачано малце
Мислењето е автоматски споено:

имам Deepcool 720, нема мука еве скоро година. Температура на процесор околу 35-40 степени. Башка изгледа многу добро со арџиби

Користев водно ладење 2-3 години, искрено не се сеќавам што марка и модел беше. После толку време почна да испушта некакви чудни звуци од делот каде што што ја врти водата и го фрлив пошто не ми беше сигурен. Кога ги гледав другите овде на форумот како користат големи ладилници им се смеев, но сватив дека се во право. Моментално користам Corsair A50 775 сокет, на 1151 сокет, веќе 4-5 години купен во 2009 година и сеуште е со оригиналниот кулер и сум презадоволен. Точно дека водното ладење изгледа многу убаво, но не би користел.
Ни јас уште не сум ставил земав Cooler Master Hyper 212 Evo V2 with LGA 1700 support и сум задоволен со еден кулер ми врше работа со има додаток и за друг кулер ако ставам ќе биде многу подобро
И јас сум со истото мислење мислам дека е само поради изгледот се ставаат
Баш има странци што ставаат такви ладења ама со отворен систем тие да си ставаат течност и многу подобро е и од овие со затворен систем
Се уште не се продава кај нас со отворен систем ама ако сменат мислам дека сите што користат ќе преминат на тој отворен систем заради изгледот и се останато тие да си додаваат

Последна промена:

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.340
2.238
Скопје
имам Deepcool 720, нема мука еве скоро година. Температура на процесор околу 35-40 степени. Башка изгледа многу добро со арџибито.

Е баш за ова ќе отворав тема пред некој ден.
Која верзија ја имаш - LE720, LS720, LS720 SE, LT720?
На Computex презентираа и LS720 SE Digital Edition, ама го нема уште овде.

Како си задоволен? Се контролира RGB преку софтверот за матичната?

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.365
1.704
Е баш за ова ќе отворав тема пред некој ден.
Која верзија ја имаш - LE720, LS720, LS720 SE, LT720?
На Computex презентираа и LS720 SE Digital Edition, ама го нема уште овде.

Како си задоволен? Се контролира RGB преку софтверот за матичната?

го имам тоа SE, од сите највеќе ми праеше мерак. И LT720 е добро али немаше тоа арџиби вентилатори. Иначе го немам чепкано осветлувањето, све на фабрички сетинзи ми е, вртат боите у круг, што не ми смета.

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.340
2.238
Скопје
го имам тоа SE, од сите највеќе ми праеше мерак. И LT720 е добро али немаше тоа арџиби вентилатори. Иначе го немам чепкано осветлувањето, све на фабрички сетинзи ми е, вртат боите у круг, што не ми смета.

И јас меркам LS720 SE, само за понатаму.
Ако менувам - ќе менувам и матична и процесор.

Задоволен си значи, како што ми остави впечаток од напишаново....

6 ноември 2012
2.054
2.209
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Непотребно, повеќе е за мерак.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Јас досега не сум користел водено ладење али не сум и фан на rgb а повеќето модели се rgb али кога би зимал би зел вакво нешто многу ми се свиѓа ова :D

Атачменти

• 71v+jwFpk+L._AC_SL1500_.jpg
    71v+jwFpk+L._AC_SL1500_.jpg
    105,8 KB · Прегледи: 30

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.743
4.785
Писти Охту
Користев од cooler master nepton 140xl, па cooler master m240l, па deepcool некое 240mm и на крај завршив со bequiet silent loop 2 360mm. Кулер мастер во животов неќам поќе да видам, deepcool беше ок, презадоволен од bequiet. Air cooler на времето, сток кулер со 4790.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Само bequiet тоа е мое мислење или евентуално deepcool од овие поновите модели..
Користев од cooler master nepton 140xl, па cooler master m240l, па deepcool некое 240mm и на крај завршив со bequiet silent loop 2 360mm. Кулер мастер во животов неќам поќе да видам, deepcool беше ок, презадоволен од bequiet. Air cooler на времето, сток кулер со 4790

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.743
4.785
Писти Охту
Само bequiet тоа е мое мислење или евентуално deepcool од овие поновите модели..
Deepcool ти е во најдобар случај midrange. Ако сакаш flashy изглед, земај deepcool, ако сакаш тивок, top of the range AIO, со bequiet нема да згрешиш.

Todor91

On your way to fame
8 јануари 2008
853
782
Користев од cooler master nepton 140xl, па cooler master m240l, па deepcool некое 240mm и на крај завршив со bequiet silent loop 2 360mm. Кулер мастер во животов неќам поќе да видам, deepcool беше ок, презадоволен од bequiet. Air cooler на времето, сток кулер со 4790.
Јас го имам ML240L v2 одлично си ја врши работата со температурата. Во игри како Alanwake 2,Warzone 2 итн макс крева 60 степени.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Deepcool ти е во најдобар случај midrange. Ако сакаш flashy изглед, земај deepcool, ако сакаш тивок, top of the range AIO, со bequiet нема да згрешиш.
Во право си Bequiet е поскап затоа и спаѓа во high end затоа и производите им се поскапи али дефинитвно и квалитетни. Кога некад би правел high end build би одел со bequiet :)

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.844
Мислења
1.001.885
Членови
36.638
Најнов член
Dina M