Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Вируси во visual basic

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Па вака.. секогаш ја учам прво основата на секој јазик,но понекогаш тоа ми станува малку досадно,и нормално барам нешто барем малку поинтересно. Па сега од вас барам, дали некој може да ми каже некој код за некој "позабавен" вирус? Не мислам за вирус за Demage ( како формат и тн и тн.) туку некој малце поинтересен ( како забегување на глувче, автоматски менуванје на позадина и тн и тн.) ако има некој идеа за темава нека пише.

Stane

Gaining Experience
4 октомври 2007
2.497
77
Eve ti ama ne se pravi vo visual basic.
Ovoj virus ti go gasi pc za odredeno vreme ,kolku ke stavis ti.
Ides Dekstop>Desen Click>New>Shortcut=shutdown -s -t 1000 -c "Ova e lazen virus"
Ke go reimenuvas kako Enternet Explorer i ke ja stavis ikonata od nego.
I koga ke kliknes ke ti se iskluci pc-to za odredeno vreme.
Pozz

petar.bt

Intern
12 август 2007
735
25
за вирус

јас имав една скрипта која со селектирање на неколку работи ти прави цод за во Visual Basic и можеш да одбериш да блокира секакви видови на фаилови како на пример exe,zip,rar,txt и т.н.
то си го пробав на мене и компјутерот ми се закочи ништо не сакаше да отвори па така го преинсталирав

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Eve ti ama ne se pravi vo visual basic.
Ovoj virus ti go gasi pc za odredeno vreme ,kolku ke stavis ti.
Ides Dekstop>Desen Click>New>Shortcut=shutdown -s -t 1000 -c "Ova e lazen virus"
Ke go reimenuvas kako Enternet Explorer i ke ja stavis ikonata od nego.
I koga ke kliknes ke ti se iskluci pc-to za odredeno vreme.
Pozz

LOL фала Стане :) Само такви работи ми беа интересни пред едно 4-5 години. Значи не барам саат за исклучување на windows туку Visual Basic “вирус“.

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
јас имав една скрипта која со селектирање на неколку работи ти прави цод за во Visual Basic и можеш да одбериш да блокира секакви видови на фаилови како на пример exe,zip,rar,txt и т.н.
то си го пробав на мене и компјутерот ми се закочи ништо не сакаше да отвори па така го преинсталирав

Moram da kazam i jas imav edno takvo programce, se dodeka ne si zedov anti-virus i dodeka ne vidov deka vo nea ima Trojan, spyware, adware, keyloger, worm... :))

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32
@fuUuUzZzZy:
Еве ти еден туториал напишан на Македонски од l33tz
http://rapidshare.com/files/64101271/Tutorial123.rar.html

Едно глупо прашање. Не сум некој голем експерт ама нели клиентот треба да оди кај "жртвата", а серверот останува кај "напаѓачот" така? Епа зошто на сервеот му задава команди да не се гледа, да се крие и сл.:ha:
Ај ве молам кажете ми оти ова многу ме збуни.

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32
Не е ништо посебно. Ако му ја знајш IP адресата на некој мислам ако ја внесиш ке на напрајш конекција и ке можиш да му ги стартуваш мсн или интернет експлорер.

CyberLord

Intern
16 април 2007
135
2
@vik :
Клиентот е кај напаѓачот, серверот е кај нападнатиот. Инаку оваа програма ти е само пример како идат работите, можеш да ја прошириш според твоите потреби.

@petar.bt:
Програмата е тројанец.

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
super e programcevo, samo imam videno programa sama shto si podeshava se potrebno za remote desktop na primer. firewall off , allow users to connect remotely this computer....
ne e losho da se ima i edna takva, deka ako e uklucen firewall nema da mozish da go startuvash serverot

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
@fuUuUzZzZy:
Еве ти еден туториал напишан на Македонски од l33tz
http://rapidshare.com/files/64101271/Tutorial123.rar.html

Знам дека имате формирано тим со l33tz, исто така знам дека го користи за него името кое јас го истакнав во еден мој туторијал одамна што не ми пречи, но би те замолил барем тебе да го средиш за вакви lamer-ски постапки. Не може да преведе нечиј туторијал на македонски и да каже дека е негов, барем малку од малку да го променел... или едноставно да фател слики од неговиот екран.

Но доколку има заинтересираност за таа тема, јас ќе се ангажирам лично да направам солиден туторијал во кој ќе објаснам подетално како функционираат алатките за подвижна администрација.

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Не е ништо посебно. Ако му ја знајш IP адресата на некој мислам ако ја внесиш ке на напрајш конекција и ке можиш да му ги стартуваш мсн или интернет експлорер.

Не, серверот треба да го стартува жртвата, со што тој ќе се конектира за твојот компјутер. Тогаш ќе имаш целосна контрола врз жртвата...
Секако серверот треба да биде незабележан од програмите за заштита во компјутерот на жртвата, која се претпоставува дека нема големи познавања од компјутерската безбедност. Зошто инаку не би паднала на толку ефтин трик... Но она што е важно е дека ќе треба малку повеќе да се потрудите тој сервер да го направите undetected.

CyberLord

Intern
16 април 2007
135
2
@Moscow_BoY:
Знам дека имате формирано тим со l33tz, исто така знам дека го користи за него името кое јас го истакнав во еден мој туторијал одамна што не ми пречи, но би те замолил барем тебе да го средиш за вакви lamer-ски постапки. Не може да преведе нечиј туторијал на македонски и да каже дека е негов, барем малку од малку да го променел... или едноставно да фател слики од неговиот екран.
Хмм... Не ги оправдувам ваквите постапки, ако мислиш (или си сигурен) дека „позајмил“ материјал од друг автор, дај ми линк од туториалот за да проверам. Инаку јас не сум основач на тој тим :rolleyes:
Но доколку има заинтересираност за таа тема, јас ќе се ангажирам лично да направам солиден туторијал во кој ќе објаснам подетално како функционираат алатките за подвижна администрација.
:bravo: :rolleyes:

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
@Moscow_BoY:

Хмм... Не ги оправдувам ваквите постапки, ако мислиш (или си сигурен) дека „позајмил“ материјал од друг автор, дај ми линк од туториалот за да проверам.

Сигурен сум зошто го имам на англиски во другиот компјутер, ќе го upload-ирам ако сакаш, не е проблем. Ама мислам дека и самиот ќе ти каже дека тоа е само превод :rolleyes:

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32

Go for it. Баш ме интересира како работат овие работи во VB.:bravo:

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid

pa ne bi bilo losho od tvoja strana, i taka ima poveke zainteresirani.

Nikol4e

Intern
12 јануари 2008
72
2
Eve Edna Dobra Zafrkancija vo VB 6 ;)

Dim h As Integer
Dim v As Integer
Dim Speed As Integer
Dim ScreenWidgth As Integer
Dim ScreenHeight As Integer
Private Type POINTAPI
x As Long
y As Long
End Type
Private Declare Function SetCursorPos Lib "user32" (ByVal x As Long, ByVal y As Long) As Long
Private Declare Function GetCursorPos Lib "user32" (ByRef lpPoint As POINTAPI) As Long

Private Sub Form_Load()
Speed = 10
h = 1
v = 1
ScreenWidgth = Screen.Width \ Screen.TwipsPerPixelX
ScreenHeight = Screen.Height \ Screen.TwipsPerPixelY
Me.Visible = False
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
Dim pCursor As POINTAPI
GetCursorPos pCursor
If pCursor.x >= ScreenWidgth - 1 Then h = -1 Else If pCursor.x = 0 Then h = 1
If pCursor.y >= ScreenHeight - 1 Then v = -1 Else If pCursor.y = 0 Then v = 1
pCursor.x = pCursor.x + h * Speed
pCursor.y = pCursor.y + v * Speed
SetCursorPos pCursor.x, pCursor.y
End Sub

P.S. Stavete Timer ( Timer1 ) vo Formot ( Form1 ) so interval 10.

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
hehehe interesno @Nikol4e :bravo: :bravo:
btw.
Eve i neshto za avtomatsko otvoranje na Cd-Romot..

Private Declare Function mciSendString Lib "winmm.dll" Alias "mciSendStringA" (ByVal lpstrCommand As String, ByVal lpstrReturnString As String, ByVal uReturnLength As Long, ByVal hwndCallback As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()

mciSendString "set CDAudio door open", t, 127, 0

End Sub

Private Sub Command2_Click()

mciSendString "set CDAudio door closed", t, 127, 0

End Sub

Private Sub Form_Load()

ProgressBar1.Max = 10
ProgressBar1.Min = 0
ProgressBar2.Max = 10
ProgressBar2.Min = 0
Timer1.Interval = 1
Timer2.Interval = 1
Timer1.Enabled = True
Timer2.Enabled = False
ProgressBar1.Enabled = True
ProgressBar2.Enabled = True

End Sub

Private Sub Label1_Click()

End

End Sub

Private Sub Timer1_Timer()

If Timer1.Enabled = True Then
ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value + 1

If ProgressBar1.Value = 10 Then
ProgressBar1.Value = 0

If ProgressBar1.Value = 0 Then
Timer1.Enabled = False

If Timer1.Enabled = False Then
mciSendString "set CDAudio door open", t, 127, 0
Timer2.Enabled = True

End If

End If

End If

End If

End Sub

Private Sub Timer2_Timer()

If Timer2.Enabled = True Then
ProgressBar2.Value = ProgressBar2.Value + 1

If ProgressBar2.Value = 10 Then
ProgressBar2.Value = 0

If ProgressBar2.Value = 0 Then
Timer2.Enabled = False

If Timer2.Enabled = False Then
mciSendString "set CDAudio door closed", t, 127, 0
Timer1.Enabled = True

End If

End If

End If

End If

End Sub

ps. Potrebno: 2 CommandButton, 2 Timer ( Prviot timer ( Timer1 ) interval 1, a vtoriot timer ( Timer2 ) interval 0 , i 2 ProgressBar1/ProgressBar2

btw.

Погледнете го атачментот Crazy Cd.zip

l33tz

Intern
23 октомври 2007
15
0
Nakrajot od tutorialot si pisuva translated by l33tz... Ne rekov jas deka e mojt tutorialot cyber lord ima ispomesano nesto

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.587
Мислења
945.398
Членови
34.073
Огласи
1.967
Најнов член