1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

Вируси во visual basic

Дискусија во форумот 'Visual Basic' започната од fuUuUzZzZy, 14 Декември 2007.

  1. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    Па вака.. секогаш ја учам прво основата на секој јазик,но понекогаш тоа ми станува малку досадно,и нормално барам нешто барем малку поинтересно. Па сега од вас барам, дали некој може да ми каже некој код за некој "позабавен" вирус? Не мислам за вирус за Demage ( како формат и тн и тн.) туку некој малце поинтересен ( како забегување на глувче, автоматски менуванје на позадина и тн и тн.) ако има некој идеа за темава нека пише.
     
  2. Stane

    Stane
    Gaining Experience

    2,497
    75
    4 oктомври 2007
    Eve ti ama ne se pravi vo visual basic.
    Ovoj virus ti go gasi pc za odredeno vreme ,kolku ke stavis ti.
    Ides Dekstop>Desen Click>New>Shortcut=shutdown -s -t 1000 -c "Ova e lazen virus"
    Ke go reimenuvas kako Enternet Explorer i ke ja stavis ikonata od nego.
    I koga ke kliknes ke ti se iskluci pc-to za odredeno vreme.
    Pozz
     
  3. petar.bt

    petar.bt
    Intern

    731
    20
    12 Август 2007
    за вирус

    јас имав една скрипта која со селектирање на неколку работи ти прави цод за во Visual Basic и можеш да одбериш да блокира секакви видови на фаилови како на пример exe,zip,rar,txt и т.н.
    то си го пробав на мене и компјутерот ми се закочи ништо не сакаше да отвори па така го преинсталирав
     
  4. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    LOL фала Стане :) Само такви работи ми беа интересни пред едно 4-5 години. Значи не барам саат за исклучување на windows туку Visual Basic “вирус“.
     
  5. Stane

    Stane
    Gaining Experience

    2,497
    75
    4 oктомври 2007
    Ok.Trebase da kazes deka znaes za da ne se macam.NE BE SE ZEZAM.
    Nema Problem
     
  6. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    Zaboravi da mi kazes deka so 'shutdown -a ' mozam da go isklucam, ako go uklucam slucajno po greska :)))
     
  7. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    Moram da kazam i jas imav edno takvo programce, se dodeka ne si zedov anti-virus i dodeka ne vidov deka vo nea ima Trojan, spyware, adware, keyloger, worm... :))
     
  8. CyberLord

    CyberLord
    Intern

    135
    2
    16 Април 2007
  9. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
  10. vik

    vik
    Intern

    1,936
    31
    14 Април 2007
    Едно глупо прашање. Не сум некој голем експерт ама нели клиентот треба да оди кај "жртвата", а серверот останува кај "напаѓачот" така? Епа зошто на сервеот му задава команди да не се гледа, да се крие и сл.:ha:
    Ај ве молам кажете ми оти ова многу ме збуни.
     
  11. petar.bt

    petar.bt
    Intern

    731
    20
    12 Август 2007
    за програмата

    што се прави со оваа прогарама
    дали можиш да објасниш
    можи е малце глупо прашањето
     
  12. vik

    vik
    Intern

    1,936
    31
    14 Април 2007
    Не е ништо посебно. Ако му ја знајш IP адресата на некој мислам ако ја внесиш ке на напрајш конекција и ке можиш да му ги стартуваш мсн или интернет експлорер.
     
  13. CyberLord

    CyberLord
    Intern

    135
    2
    16 Април 2007
    @vik :
    Клиентот е кај напаѓачот, серверот е кај нападнатиот. Инаку оваа програма ти е само пример како идат работите, можеш да ја прошириш според твоите потреби.

    @petar.bt:
    Програмата е тројанец.
     
  14. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    super e programcevo, samo imam videno programa sama shto si podeshava se potrebno za remote desktop na primer. firewall off , allow users to connect remotely this computer....
    ne e losho da se ima i edna takva, deka ako e uklucen firewall nema da mozish da go startuvash serverot
     
  15. Moscow_BoY

    Moscow_BoY
    Intern

    260
    4
    12 Јуни 2007
    Знам дека имате формирано тим со l33tz, исто така знам дека го користи за него името кое јас го истакнав во еден мој туторијал одамна што не ми пречи, но би те замолил барем тебе да го средиш за вакви lamer-ски постапки. Не може да преведе нечиј туторијал на македонски и да каже дека е негов, барем малку од малку да го променел... или едноставно да фател слики од неговиот екран.

    Но доколку има заинтересираност за таа тема, јас ќе се ангажирам лично да направам солиден туторијал во кој ќе објаснам подетално како функционираат алатките за подвижна администрација.
     
  16. Stane

    Stane
    Gaining Experience

    2,497
    75
    4 oктомври 2007
    Moze moze.Pisi nekoj tutorial vo vrska so ova!!!
     
  17. Moscow_BoY

    Moscow_BoY
    Intern

    260
    4
    12 Јуни 2007
    Не, серверот треба да го стартува жртвата, со што тој ќе се конектира за твојот компјутер. Тогаш ќе имаш целосна контрола врз жртвата...
    Секако серверот треба да биде незабележан од програмите за заштита во компјутерот на жртвата, која се претпоставува дека нема големи познавања од компјутерската безбедност. Зошто инаку не би паднала на толку ефтин трик... Но она што е важно е дека ќе треба малку повеќе да се потрудите тој сервер да го направите undetected.
     
  18. CyberLord

    CyberLord
    Intern

    135
    2
    16 Април 2007
    @Moscow_BoY:
    Хмм... Не ги оправдувам ваквите постапки, ако мислиш (или си сигурен) дека „позајмил“ материјал од друг автор, дај ми линк од туториалот за да проверам. Инаку јас не сум основач на тој тим :rolleyes:
    :bravo: :rolleyes:
     
  19. Moscow_BoY

    Moscow_BoY
    Intern

    260
    4
    12 Јуни 2007
    Сигурен сум зошто го имам на англиски во другиот компјутер, ќе го upload-ирам ако сакаш, не е проблем. Ама мислам дека и самиот ќе ти каже дека тоа е само превод :rolleyes:
     
  20. vik

    vik
    Intern

    1,936
    31
    14 Април 2007
    Go for it. Баш ме интересира како работат овие работи во VB.:bravo:
     
  21. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    pa ne bi bilo losho od tvoja strana, i taka ima poveke zainteresirani.
     
  22. Nikol4e

    Nikol4e
    Intern

    72
    2
    12 Јануари 2008
    Eve Edna Dobra Zafrkancija vo VB 6 ;)

    Dim h As Integer
    Dim v As Integer
    Dim Speed As Integer
    Dim ScreenWidgth As Integer
    Dim ScreenHeight As Integer
    Private Type POINTAPI
    x As Long
    y As Long
    End Type
    Private Declare Function SetCursorPos Lib "user32" (ByVal x As Long, ByVal y As Long) As Long
    Private Declare Function GetCursorPos Lib "user32" (ByRef lpPoint As POINTAPI) As Long

    Private Sub Form_Load()
    Speed = 10
    h = 1
    v = 1
    ScreenWidgth = Screen.Width \ Screen.TwipsPerPixelX
    ScreenHeight = Screen.Height \ Screen.TwipsPerPixelY
    Me.Visible = False
    End Sub

    Private Sub Timer1_Timer()
    Dim pCursor As POINTAPI
    GetCursorPos pCursor
    If pCursor.x >= ScreenWidgth - 1 Then h = -1 Else If pCursor.x = 0 Then h = 1
    If pCursor.y >= ScreenHeight - 1 Then v = -1 Else If pCursor.y = 0 Then v = 1
    pCursor.x = pCursor.x + h * Speed
    pCursor.y = pCursor.y + v * Speed
    SetCursorPos pCursor.x, pCursor.y
    End Sub

    P.S. Stavete Timer ( Timer1 ) vo Formot ( Form1 ) so interval 10.
     
  23. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
    hehehe interesno @Nikol4e :bravo: :bravo:
    btw.
    Eve i neshto za avtomatsko otvoranje na Cd-Romot..




    Private Declare Function mciSendString Lib "winmm.dll" Alias "mciSendStringA" (ByVal lpstrCommand As String, ByVal lpstrReturnString As String, ByVal uReturnLength As Long, ByVal hwndCallback As Long) As Long


    Private Sub Command1_Click()


    mciSendString "set CDAudio door open", t, 127, 0


    End Sub


    Private Sub Command2_Click()


    mciSendString "set CDAudio door closed", t, 127, 0


    End Sub


    Private Sub Form_Load()


    ProgressBar1.Max = 10
    ProgressBar1.Min = 0
    ProgressBar2.Max = 10
    ProgressBar2.Min = 0
    Timer1.Interval = 1
    Timer2.Interval = 1
    Timer1.Enabled = True
    Timer2.Enabled = False
    ProgressBar1.Enabled = True
    ProgressBar2.Enabled = True


    End Sub


    Private Sub Label1_Click()


    End


    End Sub

    Private Sub Timer1_Timer()


    If Timer1.Enabled = True Then
    ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value + 1

    If ProgressBar1.Value = 10 Then
    ProgressBar1.Value = 0

    If ProgressBar1.Value = 0 Then
    Timer1.Enabled = False

    If Timer1.Enabled = False Then
    mciSendString "set CDAudio door open", t, 127, 0
    Timer2.Enabled = True

    End If

    End If

    End If

    End If


    End Sub



    Private Sub Timer2_Timer()


    If Timer2.Enabled = True Then
    ProgressBar2.Value = ProgressBar2.Value + 1

    If ProgressBar2.Value = 10 Then
    ProgressBar2.Value = 0

    If ProgressBar2.Value = 0 Then
    Timer2.Enabled = False

    If Timer2.Enabled = False Then
    mciSendString "set CDAudio door closed", t, 127, 0
    Timer1.Enabled = True

    End If

    End If

    End If

    End If

    End Sub



    ps. Potrebno: 2 CommandButton, 2 Timer ( Prviot timer ( Timer1 ) interval 1, a vtoriot timer ( Timer2 ) interval 0 , i 2 ProgressBar1/ProgressBar2

    btw.

    Прегледај прикачена датотека Crazy Cd.zip
     
  24. fuUuUzZzZy

    fuUuUzZzZy
    Mr. Sensei

    4,830
    818
    14 Декември 2007
    Машко
  25. l33tz

    l33tz
    Intern

    15
    0
    23 oктомври 2007
    Nakrajot od tutorialot si pisuva translated by l33tz... Ne rekov jas deka e mojt tutorialot cyber lord ima ispomesano nesto
     
Слични теми
  1. nikolahn
    Одговори:
    9
    Прегледи:
    2,207
  2. super_hacker
    Одговори:
    12
    Прегледи:
    1,872
  3. Blagojce
    Одговори:
    11
    Прегледи:
    1,856
  4. PeTaR-
    Одговори:
    13
    Прегледи:
    2,188
  5. Кристијан Про
    Одговори:
    13
    Прегледи:
    3,347
Вчитување...

Сподели

Вчитување...