Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

VIA Post - Општа дискусија

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
436
639
Дечки, кој освен Виа Пост и Македонски Пошти доставуваат пратки?

На две пратки на алиекспрес ми се јави следнава порака
Погледнете го атачментот 140410

Фактички ми вика дека имале неуспешен обид за достава а никој не ме контактирал. Го проверив бројчето на линкот на Виа Пост ама нема ништо а исто и на Пошта.
Мислењето е автоматски споено:

Еве го линкот.
Со ELS ти е ова, customer.els.mk/track/RR745069183HU

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
253
191
Благодарам на инфо момци, ќе го почекам курирот да стигне :D

Mr Bean ^.-

Gaining Experience
2 октомври 2017
108
54
За колку време стигаат од виа пост праткиве гледам од 30ти август пишува во Магацин?

stefano

Gaining Experience
8 декември 2016
180
260
Дали тракинзите на Viapost и ELS работат со "новиве" ознаки на AliExpress Standard shipping ECSC00AAMK0000хххх ???

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Steam.

On your way to fame
31 мај 2011
1.010
922
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600 w/ Deepcool AK400
Motherboard
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2
PSU
Seasonic M12II 520W
RAM
16GB DDR4@2400MHz
Video card
ASUS TUF GTX 1660 Ti EVO OC
Case
CM Elite 335U
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
MK870 w/ JWICK Black
Audio
Xonar DGX w/ Sennheiser HD215
Monitor
BenQ XL2411P
OS
Windows 10
Дали тракинзите на Viapost и ELS работат со "новиве" ознаки на AliExpress Standard shipping ECSC00AAMK0000хххх ???

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
ЕЛС работи, виапост не прима ништо освен RR ми се чини, кога пробав со RE од postNL не ја ни отвара страната.

7 февруари 2016
34
7
Некој друг со пратка од Виа заглавена од 30 Август дреме мн време ми се виде

Атачменти

• IMG_4300.jpeg
    IMG_4300.jpeg
    289,3 KB · Прегледи: 47

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
416
527
Скопје
ЕЛС ги држат пратките по цела недела пред достава. Реално али за 2 недели доставува до нив, и сега они ја тупат работава. Кога стигаат преку пошта следниот ден ми беше донесена дома пратката.

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
935
1.024
ЕЛС ги држат пратките по цела недела пред достава. Реално али за 2 недели доставува до нив, и сега они ја тупат работава. Кога стигаат преку пошта следниот ден ми беше донесена дома пратката.
Што не е јасно?
Ја проверуваат содржината на пратките и ако содржината му е потребна некому од вработените за дома, пратката „се губи во унгарија“. :)

7 февруари 2016
34
7
Што не е јасно?
Ја проверуваат содржината на пратките и ако содржината му е потребна некому од вработените за дома, пратката „се губи во унгарија“. :)
Никогаш нема да не биде со менталитетот да се краднат работи што 90проценти вредат помалку од 10 евра

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
935
1.024

Никогаш нема да не биде со менталитетот да се краднат работи што 90проценти вредат помалку од 10 евра
И они исто така размислуваат, ама се надеваат дека некој нарачал златна прачка, па одеднаш ќе се збогатат.
А вистината е дека тие евтините ситници што ги нарачуваме од Кина, ни требаат и на нас што ги плаќаме а и на тие што донесуваат контролираат пратките... (Нив им требаат повеќе иако не знаат зошто се користат, ама ако, нека ги има дома, може за нешто ќе затребаат)

Еве, пробај, нарачај во поштенска пратка оловна плочка и ќе ја добиеш... (на куково лето)

И они исто така размислуваат, ама се надеваат дека некој нарачал златна прачка, па одеднаш ќе се збогатат.
А вистината е дека тие евтините ситници што ги нарачуваме од Кина, ни требаат и на нас што ги плаќаме а и на тие што донесуваат контролираат пратките... (Нив им требаат повеќе иако не знаат зошто се користат, ама ако, нека ги има дома, може за нешто ќе затребаат)

Еве, пробај, нарачај во поштенска пратка оловна плочка и ќе ја добиеш... (на куково лето)

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
416
527
Скопје
Што не е јасно?
До сега од 4 години нарачување ниту една пратка не фалела, една само ми беше рефундирана бидејќи се оштетила при транспорт ( минерално уље за кочници за точак). Додатно скапите пратки се следат и се е евидентирано, не може туку така да снема нешто.

Ниту пак сум нарачал телефон а да ми стигне камен како што имам читано глупости по фб рекла кажала групи.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.778
1.939
До сега од 4 години нарачување ниту една пратка не фалела, една само ми беше рефундирана бидејќи се оштетила при транспорт ( минерално уље за кочници за точак). Додатно скапите пратки се следат и се е евидентирано, не може туку така да снема нешто.

Ниту пак сум нарачал телефон а да ми стигне камен како што имам читано глупости по фб рекла кажала групи.
Исто такво (или слично) е и моето искуство: сите пратки досега ми имаат стигнато, имам една или две рефундации (некои ситници), кои после неколку месеци се појавија, односно стигнаа до мене.
Сум пишувал и за пратки за кои сум се откажал (не сум забележал дека изминал периодот за барање рефундација), ама па за чудо, и тие се појавиле после некои си 7 или 8 месеци!
Генерално, иако не сум задоволен од услугата на македонски пошти, не можам да речам дека нешто ми било украдено или изгубено. Освен времето изгубено во чекање :)

zoran.europe

Intern
15 јули 2024
35
22
Немој жити тебе Мк пошта да ја споменуваш како светол пример.
Поскапана опција од нив не постои
И Елс и Виа се за нив НАСА. Иако се и тие далеку од некое ниво
Но неспоредливо е
Не го знам точно процесот каде лежат некои од пратките кај нив, но Пошта беше тешка мизерија
Не ја одебаа бадијала Кинезите, им пукна к.... од нив

Но неспоредливо е
Не го знам точно процесот каде лежат некои од пратките кај нив, но Пошта беше тешка мизерија

Мене ми се украдени неколку пратки во Пошта. Односно ги снема кај нив
И тие прифатија на писмено да ја надоместат штетата, но јас не сакав со нив да се бафтам повеќе, ги баталив
А куп пратки кај нив лежеа по 3-4 месеци, никој не ги ебаваше а не да ги отвори и достави
Што е исто како да ги украле. Ти веќе си изумил дека нешто си нарачал по 4 месеци, можеби веќе не ти ни треба
Таков башибозук има само кај нас, во БРИКС и во Африка
Јас не сакам повеќе никогаш да имам работа со Мк Пошта во животот, ако е можно. Па ни потоа....
ЕЛС, ВИА се за мене злато, господ здравје да им даде на Кинезите што ја одебаа онаа мизерија
Тоа што истите оние што ја уништија Пошта сега имаат приватни пошти е друга работа

Последна промена:

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
416
527
Скопје
Но неспоредливо е

Но неспоредливо е

Мене ми се украдени неколку пратки во Пошта. Односно ги снема кај нив
И тие прифатија на писмено да ја надоместат штетата, но јас не сакав со нив да се бафтам повеќе, ги баталив
А куп пратки кај нив лежеа по 3-4 месеци, никој не ги ебаваше а не да ги отвори и достави
Што е исто како да ги украле. Ти веќе си изумил дека нешто си нарачал по 4 месеци, можеби веќе не ти ни треба
Таков башибозук има само кај нас, во БРИКС и во Африка
Јас не сакам повеќе никогаш да имам работа со Мк Пошта во животот, ако е можно. Па ни потоа....
ЕЛС, ВИА се за мене злато, господ здравје да им даде на Кинезите што ја одебаа онаа мизерија
Тоа што истите оние што ја уништија Пошта сега имаат приватни пошти е друга работа
Како што за тебе е катастрофа за мене мојата локална пошта е 100 пари подобра од ЕЛС. Во ЕЛС чекам цела недела да ми достават пратка откако ќе влезе кај нив, во пошта тоа е еден ден.

Секој со свое искуство.

1000018621.jpg
Од Кина до ЕЛС 30 дена, од ЕЛС до кај мене 10 дена и уште ги нема да се јават.

Последна промена:

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.152
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Како што за тебе е катастрофа за мене мојата локална пошта е 100 пари подобра од ЕЛС. Во ЕЛС чекам цела недела да ми достават пратка откако ќе влезе кај нив, во пошта тоа е еден ден.

Секој со свое искуство.

Погледнете го атачментот 141989
Дали пишува дека е во магацин? Ако не, тогаш се уште не е стигната во Македонија.

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
935
1.024

Во пошта чекаш еден ден откако ќе го прочитаат бар кодот на пратката во ГЦПС Пошта 2 (поштата под железничка станица во Скопје) па додека да ти ја достават пратката (како и повеќето од нас), ама откако ќе им ја предаде пратката транспортерот на Пошта 2 па додека го прочитаат бар кодот на пратката поминува недефиниран број на денови. Земи го и тој факт во предвид.

Во пошта чекаш еден ден откако ќе го прочитаат бар кодот на пратката во ГЦПС Пошта 2 (поштата под железничка станица во Скопје) па додека да ти ја достават пратката (како и повеќето од нас), ама откако ќе им ја предаде пратката транспортерот на Пошта 2 па додека го прочитаат бар кодот на пратката поминува недефиниран број на денови. Земи го и тој факт во предвид.

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
416
527
Скопје

Секој со свое искуство.

Погледнете го атачментот 141989
Апдејт, 15 дена седи пратката во ЕЛС. Вчера ѕвонев за да си ја подигнам, никој не дига телефон.

Нека ја чуваат уште некој ден и ќе им мавнам диспјут па нека се објаснуваат они зошто пола месец ги чуваат пратките во магацин и ние си ги враќаме парите.

Додека они ја чуваат оваа пратка, за 2 недели од Кина стигна уште една моја пратка кај нив.

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.152
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Апдејт, 15 дена седи пратката во ЕЛС. Вчера ѕвонев за да си ја подигнам, никој не дига телефон.

Нека ја чуваат уште некој ден и ќе им мавнам диспјут па нека се објаснуваат они зошто пола месец ги чуваат пратките во магацин и ние си ги враќаме парите.

Додека они ја чуваат оваа пратка, за 2 недели од Кина стигна уште една моја пратка кај нив.
Дај да видиме тракинг што вика од веб на ЕЛС? Дали пишува дека е во магацин кај нив?

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
416
527
Скопје
Дај да видиме тракинг што вика од веб на ЕЛС? Дали пишува дека е во магацин кај нив?
Па во ЕЛС проверувам, си пишува дека е известен курирот и така си стои 15 дена. Оваа пратка ми е Х пратка по број од Али, ги знам сите тракери и пораки. ЕЛС немаат статус на страната се додека не влезе кај нив пратката.

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.152
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Па во ЕЛС проверувам, си пишува дека е известен курирот и така си стои 15 дена. Оваа пратка ми е Х пратка по број од Али, ги знам сите тракери и пораки. ЕЛС немаат статус на страната се додека не влезе кај нив пратката.
Не е ни влезена во МК. Кога ќе пишува дека во магацин тогаш значи дека е стигната во Скопје, кај ЕЛС.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ceco

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
436
639
Таму грешиш - received local delivery company е кога ЕЛС го внесуват во систем. Тоа е моментот кога пратката твоја е ставена во вреќа за излез од транзит земја, исто како порано во МК пошти беше статусот пратката е ставена во вреќа (излез). Ако трекираш и со други апликации, Arrived at local delivery center - овде пратката е пристигната во МК/ЕЛС. Најчесто чекам 1-2 дена од ова до испорака до дома/подигнување од ЕЛС, еднаш само ми се има десено недела дена да чекам да го распределат од СК до локален магацин.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.168
2.183
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Денес вработен од VIA Post ме пушти во цела колона коли, да влезам пред него. Со мафтање, со поздравување (фала) со сФе! A++++ Service, Recommended (y)

Дополнување: Јас сум од Гостивар, кај нас нема големи нервози во сообраќај, нико ником не јебе матер, нема пцуење и свирење на семафор, ама пошто се брзав влегов „клизачи“ па ми рече „ајде штом веќе ја блокира едната лента“ :)

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.906
Мислења
987.115
Членови
36.042
Најнов член
drakce666