Во принцип доволни се. Ама ако има горе простор, можеш да додадеш еден за да дава екстра вентилација на VRM секцијата. Какво куќиште и плоча?
Не сакам ргб брат и овие ми се океј во една бојаНе ти требаат екстра освен ако не правиш нешто РГБ диско. Јас би ги ставил тие 2 напред и 2 горе.
Топ, таа плоча има напонска секција горе над процесорот. Ако му ставис издувен кулер над него, ке има екстра ладење таму. Тоа е добродојдено ако имаш нешто 8+ јадрено. Ако имаш 4 или 6 јадрено нешто, нема да биде воопшто важно, таа секција нема да грее толкуМислењето е автоматски споено:
Не сакам ргб брат и овие ми се океј во една боја![]()
Стави еден кулер горе од левата страна и тоа е тоа. Или извади еден од напред најгорниот и закачи го горе лево и тоа е тоа. Нека го насочува нагоре воздухот по малку.@Astro тогаш ќе земам еден издувен над него горе доволно ќе бидеRyzen 5600x имам али на стрес тест у гејминг не крева повеќе од 65 степени..
Pwm, arctic - от, батали ги длабоколадно (deepcool). Со pwm имаш поголема контрола на брзина на вртење (rpm)
Овие два се тешко ѓубре, не сум единствен со истиот проблем, па не се ни замарам да ги менувам, правец во канта.Јас имам дипшит година и нешто (RGB ако нешто значи), не се слушаат дека работат. Можда е некоја серија што тропа, не можам да кажам за сите.
Во секој случај кога би бирал меѓу дипшит и арктик, би земал арктик секако![]()
Има зошто се поскапи Bequiet. А и Акртик имаат поскапи вентилатори кои траат бајаги подолго од овие да речеме Sub-1000 денари. Терај сега за проба, па ако си задоволен понатаму ќе ставиш подобри.Да да, размислував за bequiet али реално не ми се дава 1000 за фан плус овој на арктик е добар![]()
Тоа е тоа.Стигна фанот го наместив со стрелка нагоре да биде издувен и ја подесив брзината екстра е![]()