1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

VB-тека - Туторијали на Македонски!

Дискусија во форумот 'Visual Basic' започната од FATAL ERROR !, 1 Јануари 2013.

  1. Кристијан Про

    Кристијан Про
    Gaining Experience

    842
    142
    5 oктомври 2012
    Машко
    ЕВЕ ВИ КОД ЗА БРИШЕЊЕ НА ЗАПИСИ ОД БАЗА ВО VB8 *КАЈ МЕНЕ РАБОТИ*

    Private Sub btnizbrisi_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnizbrisi.Click
    If MsgBox("Дали сте сигурни дека сакате да го избришете последниот запис ?", MsgBoxStyle.YesNo, "ПРАШАЊЕ") Then
    If MsgBoxResult.Yes Then
    Me.TabelarabotnikBindingSource.RemoveCurrent()
    Me.Validate()
    Me.TabelarabotnikBindingSource.EndEdit()
    Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.NajdirabotnikDataSet)
    End If
    Else
    If MsgBoxResult.No Then
    End If
    End If
    End Sub
    End Class
     
  2. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    Ова ќе ве интересира... SUBSCRIBE!!!

    ПС може сите мислења да се избришат, да останат само туторијалите, добра прегледност, ништо боље :D
     
    На uwemi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Кристијан Про

    Кристијан Про
    Gaining Experience

    842
    142
    5 oктомври 2012
    Машко
    како да ми филова автоматски текст бокс полињата кога, ќе одам во барај и тој рекорд што ќе го најде во TblKlientiDataGridView и ќе го прикаже во истиот TblKlientiDataGridView , автоматски да го прикаже соодветно во текст боксовите
     
  4. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    За Претходно и Следно копче е многу лесен кодот, најпрво кликаш на тексбоксот, и во опциите имаш DataBindings - > Text и таму му ја избрираш врската со базата т.е. колоната од базата, а во кодот пишуваш TblKlientiBindingSource.MovePrevious() или TblKlientiBindingSource.MoveNext()
    Да се потполнат тексбоксовите, пред тоа мораш да ги поврзиш истите како ова за претходно и следно, и на datagrid view само промени Selection Mode во FullRowSelected

    Ве молам Subscribe и Share. Многу ќе ми значи, за понатамошните туторијали!
    Поздрав.
     
  5. Кристијан Про

    Кристијан Про
    Gaining Experience

    842
    142
    5 oктомври 2012
    Машко
    океј брат фала ќе се обидам да го направам и тоа
     
  6. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    Да ја освежам темава, слаба заинтересираност :\ Ве молам subscribe за мотивација :) Пожелба за следен тут?
     
  7. B^nDIT

    B^nDIT
    Gaining Experience

    1,124
    311
    6 Февруари 2010
    Машко
    • OpenGL
    • map generation
    • interpolation/extrapolation stuff
    • Djikstra алгоритам
    ?
     
  8. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    Мислев да направам Генератор за XBOX награда со своето име, но тоа ќе го оставам за следен туторијал, сега OpenGL со 3Д објекти по барање на чнм :)
    LIKE & SUBSCRIBE!
     
  9. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    Еве нешто кратко...
     
  10. FATAL ERROR !

    FATAL ERROR !
    Баниран/a

    579
    269
    24 Август 2011
    Презафатен деновиве, али не се правдам, наоѓам време и за ова...
     
Слични теми
  1. PeTaR-
    Одговори:
    21
    Прегледи:
    2,529
  2. dimitars
    Одговори:
    15
    Прегледи:
    3,255
  3. Gateway
    Одговори:
    4
    Прегледи:
    1,284
  4. energizer
    Одговори:
    6
    Прегледи:
    2,088
Вчитување...

Сподели

Вчитување...