1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

VB.NET - Фискална

Дискусија во форумот 'Visual Basic' започната од W1ndows, 29 Јули 2008.

  1. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Milo mi e sto resivme rabotata. A za drugovo ke si igras so IF-ovi.
     
  2. Roki73

    Roki73
    Intern

    15
    0
    22 Јануари 2015
    Машко
    Hahaha, taka e. Fala uste ednas!
     
  3. BrankoD

    BrankoD
    Intern

    23
    24
    31 Август 2012
    Машко
    Decki, naidov na problem so pecatenjeto na smetkite. Preku aplikacijata go generiram PF500.IN fajlot megutoa koga ke go prosledam istiot file na Fiskal32 ne saka da go ispecati na fiskalna. Dokolku istiot file so drag drop racno go pustam na Fiskal32 se pecatat smetkite sto znaci generiraniot file e ok.

    Preku aplikacijata smetkata ja pustam na sledniov nacin:
    Process.Start("C:\\Programa\\Fiskal32.exe","C:\\Programa\PF500.IN");

    Stanuva zbor za Synergy SY250 kasa.
     
  4. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Imas nekonzistentnost vo koristenjeto na \\ . Moze i samo \ da koristis. Ama najarno e da ne koristis voopsto Process.Start. nego
    Код:
    Shell("cela komanda ovde", AppWinStyle.Hide)
     
    На BrankoD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BrankoD

    BrankoD
    Intern

    23
    24
    31 Август 2012
    Машко
    Fala Marv, na pocetok staviv @ i ja prepraviv patekata so eden slash i pomina kako sto treba.
     
  6. Jazz29

    Jazz29
    Intern

    7
    0
    28 Март 2014
    Машко
    Zdravo momci , sakav da ve prasam , so kako ANSI kodna strana rabotat kasata od DAVID Perfect S.

    Probam da printam fiskallna , ama nesto ne mi izleguva kako vo upatstvoto:

    0801,0001,182Smoki
    100gr Â20.00*2.0009691
     
  7. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
  8. Jazz29

    Jazz29
    Intern

    7
    0
    28 Март 2014
    Машко
    @marv Ako mozes vidi go kotod sto go upotrebuvam, ali nikako da printa kako primerot kaj David ... neznam sto greska pravam
     

    Прикачени датотеки:

    • fiskal.txt
      Големина:
      641 bytes
      Прегледи:
      26
  9. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Namesto Convert.ToChar() (dava unicode karakter so koj kasite imaat problem) koristi Chr(). Dodatno na kraj na sekoj red ti treba Cr+Lf. Vidi malce ponazad u temava ima eden kod od Roki73, koj osven vo encodingot vo drugo raboti, pa ke si vidis kaj ti se greskite
     
  10. stamenco

    stamenco
    Intern

    8
    0
    6 Август 2008
    Go imam istiot problem, rabotam so C#.NET, probuvav na nacinot na kojsto ti si rabotel megutoa ne uspeav da ispecatam fiskalna..

    Ve molam ako moze nekoj da pomogne?
     
  11. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Dali uspevas bilo sto da odpecatis? Ne smetka. Drugo? Uspevas li da ja pustis komandata od command prompt. I ne koristete process.start bidejki bara cudni, neretko admin permisii i zatoa ne se izvrsuva komandata.
     
  12. stamenco

    stamenco
    Intern

    8
    0
    6 Август 2008
    Bilo sto i da pratam preku programata ne pecati nisto na fiskalnata, a .in pripremen od programata so direkno startuvanje na fiscal32.exe go pecati, bez nikakvi izmeni.
    na ist nacin go povikuvam fiscal32.exe za PF500 i PF550 i raboti bez nikakvi problemi, isto taka i za Razvigorec i Vardarec koga se povikuva exe-to si raboti bez problemi...
     
  13. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Izbrisi gi err i out filovite od folderot i probaj. Dali voopsto ke gi rekreira. Ako ne onda imas problem pri start na exe-to, ako da onda gledaj u error fajlot sto e problemot. Inace mnogu cudno. Da ne slucajno nemoze da ti ja najde patekata do .ini fajlot ?
     
  14. stamenco

    stamenco
    Intern

    8
    0
    6 Август 2008
    go imam veke probano toa (na izbrisani .in .out i .err povtorno gi kreira), a .out i .err se prazni pri povikuvanje na izvestai na primer, deka najcesto probuvam so niv (kontrolen izvestaj i izvestaj za period)

    inaku se gleda deka go startuva fiskal32.exe bidejki se pojavuva 'crn prozor'
     
  15. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    ako se skroz prazni onda imas provlem so komunikacija na komp so printerot. Proveri go .ini fajlot i osigurajse deka koga go povikuva programata exe-to moze da go najde i ini fajlot. Najdobro e se da e ustiot folder so glavniot program, i najdobro da ti e se vo nekoja kusa pateka, da receme c:\kasa . Drugo ne mi teknuva.
     
  16. stamenco

    stamenco
    Intern

    8
    0
    6 Август 2008
    Utre ke gi kontaktiram od Accent pa da vidime sto ke kazat od tamu, ke pisam dokolku go resam problemot i kako...

    Inaku so istite komandi na PF500 i PF550 raboti bez nikakvi problemi
     
  17. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Nisto nema da ti kazat. Cim se ti raboti od command prompt, onda tolku od niv. Problemot e cuden no sepak mislam deka e nesto do celiot tvoj setup.
     
    На pLaToOn му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pLaToOn

    pLaToOn
    Gaining Experience

    227
    189
    24 Јануари 2012
    Машко
    Нормално дека нема ништо да им кажат. Очигледно да не си ти тука уште на парагон блокчиња ќе пишуваа по продавниците :)
     
  19. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    I sto potreba sega od vaka sarkazam. Kazav dolgogodisno iskustvo so niv. Sekogas bilo "aj pusti go ova fajlce od command prompt - raboti - da - epa tolku od nas prijatno".
     
  20. pLaToOn

    pLaToOn
    Gaining Experience

    227
    189
    24 Јануари 2012
    Машко
    Извини, веројатно напишаното не звучи како што сакав. Само сакав да ти симнам капа за одговорите, зошто знам дека тешко се добива квалитетна поддршка од продавачите.
     
  21. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    Mnooogguuuu tesko. Osven so Duna sto imam odlicno iskustvo drugive bar sprema mene nikako ne se pokazale.
     
  22. stamenco

    stamenco
    Intern

    8
    0
    6 Август 2008
    Malku pokasno vo vrska mojot problem, go resiv sam probuvajki od se po nesto :)

    go smeniv nacinot na dodavanje na argumentot PF500.in, prethodno ja zadavav celosno patekata do argumentot (istoto go pravam i kaj PF500 i PF550 kasite kade sto raboti), sega go povikuvam na sledniot nacin:

    ProcessStartInfo startInfo = new ProcessStartInfo(pathEXE);
    //startInfo.Arguments = " " + pathIN;
    startInfo.Arguments = "SY55/PF500.in";
    startInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden;
    Process.Start(startInfo);

    vo zakomentiraniot del // e nacinot na koj sto raboti kaj kasite PF500 i PF550, dodeka SY55 e folderot vo koj sto mi se naogaat PF500.in i fiscal32.exe

    Pozdrav
     
  23. Roki73

    Roki73
    Intern

    15
    0
    22 Јануари 2015
    Машко
    Здраво дечки, после подолго време еве ме пак со нов проблем ( можеби и не е :) за некој).
    Дали има некој работено со SYNERGY PF700 ???
    Незнам дали исто се креира .IN фајлот, како да го повикам извршнот фајл и тн... Поточно дали е иста процедурата како и кај PF500?
     
  24. marv

    marv
    Practice makes perfect

    1,953
    1,175
    5 oктомври 2007
    Машко
    se e isto. se koristat istite programcinja i biblioteki od pf500
     
  25. Roki73

    Roki73
    Intern

    15
    0
    22 Јануари 2015
    Машко
    Fala marv na odgovorot. No malku sum zbunet sega, moze da go isklucam PF500 printerot i da go vklucam SYNERGY PF700 i ke raboti normalno ???
    Ili mora da koristam negov izvrsen fajl na primer kako sto e kaj PF500 - "Fiskal32.exe". Potocno da gi stavam vo ist folder negovite fajlovi i da zadadam pateka do izvrsniot fajl isto kako kaj PF500-kata.
     
Слични теми
  1. GigaC
    Одговори:
    8
    Прегледи:
    3,599
  2. D@re
    Одговори:
    12
    Прегледи:
    3,666
  3. daceee90
    Одговори:
    6
    Прегледи:
    1,660
  4. NERD.
    Одговори:
    12
    Прегледи:
    6,192
  5. genki
    Одговори:
    4
    Прегледи:
    2,060
Вчитување...

Сподели

Вчитување...