Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ваши искуства во врска со web hosting

Статус
Затворена за нови мислења.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Доколку имате било какви искуства со хостирање досега, слободно можете тука да пишувате во врска со нив.

Кои компании ги користите, кои пакети, дали сте задоволни, што ви е најважно кај web hosting-от, дали сте задоволни од цените и слично :)

D

Администратор
31 март 2007
3.983
4.148
www.aqtos.com
Имам искуство со повеќе веб хостинг компании. Од нив за оние кои се покажаа нај нај би ги издвоил Bluehost.com, а имам многу лошо мислење/искуство со/за 1and1.com.

Кај хостингот највеќе ми е да има саглаам стабилност, солидна митигација на напади и добра техничка поддршка, пропратено со задоволителна цена секако. :)

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
allfreehost.net nudat 15GB prostor so 45GB bandwidth, FTP, bez reklami...
odlicen e...

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
Јас најдов една добра страна за бесплатно хостирање нуди неколку стандардни дизајни за почетници а мислам може и хтмл да се користи не сум пробал, нема реклами освен од самата компанија но стои најгоре и не смета воопшто, а има и кирилична подршка па ако сте заинтересирани клик тука

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
veruvaj deka nema podobra od allfreehost.net nemaat ni sopstven banner na stranite sto gi hostiraan. Isto kako da si platil.
Ne znam koja e nivnata dobivka od seto toa i ne me ni interesira :gjavol::D

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
veruvaj deka nema podobra od allfreehost.net nemaat ni sopstven banner na stranite sto gi hostiraan. Isto kako da si platil.
Ne znam koja e nivnata dobivka od seto toa i ne me ni interesira

Најпрвин: Во никој случај не е исто како да си платил. :rolleyes:

:) Освен за почетници баш тоа која е нивната добивка треба да те заинтересира највеќе.
(Планирав да напишам поголем пост во Веб хостинг секцијава каде што ќе објаснам колку можам повеќе, ама навистина незнам кога ќе бидам во можност за тоа.)
Еве, да размислуваме логично:
Не наплаќаат за нивниот сервис а притоа и не се финансираат преку реклами згора на тоа даваат голем простор и сообраќај. Логично на ова, голем број на луѓе би се зачлениле и би ги користеле нивните услуги, толку голем број што нивните сервери ќе бидат премногу оптеретени. (На пример, колкава е искористеноста на процесорите на еден сервер доколку на него има преку 1000 корисници е знак прашалник) Инвестициите што ги вложуваат во серверите се премногу големи за тие да не се финансираат на било каков начин. Колку за илустрација, YouTube лани плаќаше 1 милион долари месечно само за bandwidth :)
Проблемот со овие бесплатни hosting сервери (особено тие што не кажуваат како се финансираат) е тоа што користат умм.. gay (gay во случајов ghey, за да не се налутат педерите) методи на финансирање.
Од нив сега само би ги споменал крадење на 404 сообраќај и сличен на него, продавање на е-маил адресите на зачленетите корисници на хостингот на трети компании кои подоцна ќе ве спамираат. А да не зборувам за тоа што може да ви се случи во иднина бидејќи најчесто тие компании во terms&conditions имаат правило во кое стои дека може во секое време да ги меуваат истите :D Ова може да доведе до крадење на кодовите на сајтовите и било што хостирано кај нив и слично. Друга работа, илјадници сајтови се хостирани на иста IP адреса што е страшно за еден добар веб сајт. Исто, се рекламираат на светско ниво со самото тоа што тие нивни IP адреси се многу посетувани и си го подигнуваат рејтингот на search enginите и кога нема да имаат потреба од вас едноставно ќе ве шутнат (сведок сум на вакви примери, и не ми текнуваат во моментов затоа неможам конкретно да ги наведам)

За почетници, fine. Може многу да се научи, како оди сето тоа, хостирање, сајтови, учење & stuff. Најверојатно секој така почнал па и јас (thnx to geocities.com). Ама за сериозна работа? Никако. Веќе има компании што нудат доволно добри и поволни хостинг пакети кои може секој да си ги дозволи.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Да... никогаш не би се дрзнал да хостирам некоја посериозна веб страна на фрихостинг сервер... ова е чисто за заебанција...

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
Не никако за сериозни страници само многу ми е глупо да направиш "страна" на piczo на овие сервери барем посериозно изгледа, а цените што ги гледав од мкхост се навистина ниски сега уште да научам HTML и готово :)

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
јас на piczo ја направив затоа шо немаше шо да правам и се нафатив на тоа :)

@ Freaker оди во темата за ХТМЛ и учи :D :D :D :D

pipo

Intern
10 април 2007
104
1
ej mi tekna sea za eden slucaj od pred nekolku godini ljubov.com.mk mislam deka bese. sajtot bese dosta popularen i bese hostiran neznam preku koja mk firma i mu go prezemaa sajtot na deckoto :) t.e. mu go na**kaa. me interesirase dali nekoj znae so garancii iam ja od mk firmive deka nema toa da mi se sluci

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
од MkHost Секогаш Лидери!! а сега имат и попуст на пакетите :D верувам дека од нив нема ништо да ти се случи:)

D

Администратор
31 март 2007
3.983
4.148
www.aqtos.com
@ bidikov
Интересна споредба во секој случај.

Малку треба да ја проширите, мој предлог: да земете еден вид пакет и да го споредите помеѓу сите компании во една табела...

Уште еден предлог: да споредите македонски хостинг компании со светските, чисто да се знае разликата.

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
интересна опција како бесплатно хостирање е google page creator има голема слобода во креирањето и единствено што би можело да смета е што адресата ќе ви биде http://yoursitename.googlepages.com ама пак затоа е бесплатно.

Amazonce

Intern
2 мај 2007
19
0
www.amazonce.amazon-r.com
ovaa tema preminuva od iskustva vo free hosting :) lol porano neka otovrat tema za free hosting... hm... poveke preporacuvam da koristete plateni serveri barem znaete deka ke imate dobar server ovie sto ti se free nogu se ograniceni i nemate dovolna sloboda vo hostiranje... btw eve vi eden dobar free hosting www.filefarmer.com :) pozdrav

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Тоа и јас си го помислив, ама ај.. :chudenje:
Барав искуства не hosting providers..
:eek:fftopic:

Платен не платен сепак е искуство во врска со web hosting...

А инаку allfreehost.net не постои веќе, а заедно со него и мојата страна која ја работев речиси месец дена...
Никогаш во мојот живот повеќе нема да користам free web hosting...

:eek:besen:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Платен не платен сепак е искуство во врска со web hosting...

А инаку allfreehost.net не постои веќе, а заедно со него и мојата страна која ја работев речиси месец дена...
Никогаш во мојот живот повеќе нема да користам free web hosting...

:eek:besen:

Жал ми е :(

Зборот ми беше, искуства со хостинг, не само линк до хостинг провајдерот :) Не е важно дали се платени или не.

D

DimitarMK

Гостин
nemam dosega hostirano moja strana na nekoj server kako mkhost,donevserver...Imam instalirano Apache Xampp server na Windows XP i funcionirase odlicno.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
donevserver како што разбрав не хостираат повеќе...
Ќе чекаат да им истече рокот на веќе хостираните и ќе го затворат..

jpetrov

Intern
19 мај 2007
136
0
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374