Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ваши искуства со Сетек

xenon

Epic
15 јануари 2011
4.001
10.622
Skopje
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7950X, 420mm Arctic Freezer Push-Pull
Motherboard
Asux X670E-E
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W Pro Platinum
RAM
64GB (2x32) DDR5 6000Mhz G.skill TridenT Z C30
Video card
Gigabyte 7900 XT 20GB
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Logitech Craft
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
42" OLED Asus Rog Swift PG42UQ
OS
Windows 11 Pro
Фирмава е раштрафена колбасица, нема да навлегувам во детали. Со чесни исклучоци на некои постари познанства со вработени во салоните, кои самите едвај чекаат подобра прилика, овој калабалак од фирма-кобасица не функционира на ниедно ниво, освен мејби како нечија перална.

Околу Шитбек, Пуптун, Чамхоч и Рапкамаркет треба да се прави поширок круг.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.668
1.817
Фирмава е раштрафена колбасица, нема да навлегувам во детали. Со чесни исклучоци на некои постари познанства со вработени во салоните, кои самите едвај чекаат подобра прилика, овој калабалак од фирма-кобасица не функционира на ниедно ниво, освен мејби како нечија перална.

Околу Шитбек, Пуптун, Чамхоч и Рапкамаркет треба да се прави поширок круг.
...ами прити мач, ова се скоро сетичките куперации за купвање ИТ играчки локално.
И шу праиме сеа, ако не купваме од ним?
Плаисио?

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.098
18.137
Хаос и расуло владее со оваа фирма одсекогаш. А всушност е одамна на пазарот.
Зачудува жилавоста на хевиметалциве.

Уствари какво тоа лудило го натерало членот да порачува онлајн од кај нив кога и во живо се проблематични.

Овие пак другиве се венчани за Гигабајт. Ограничена работа..

Глупав

On your way to fame
20 април 2008
1.327
825
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Ете не знам.
@Глупав да се изјасни?
Шо знам!? Мислам дојде 2024 и се створи поечко вишок на Вештачка Интелигенција...

Генерално мое мислење е дека ако се има Hardware ентузијасти на форумов, преку соработка, како и веќе покажана недоверба кон повеќето фирми во МКД, би требало да превземаат leadership и да почнат да skale-уваат од дилершип во посериозни фирми.

Верувам дека цел форум ќе ги подржи како од инфраструктура аспект така и од маркетинг аспект а највеќе од кориснички аспект.

@gOJDO што мислиш? Е или не време за посериозни проекти и посериозен пристап?

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.438
9.388
Генерално мое мислење е дека ако се има Hardware ентузијасти на форумов, преку соработка, како и веќе покажана недоверба кон повеќето фирми во МКД, би требало да превземаат leadership и да почнат да skale-уваат од дилершип во посериозни фирми.
Ај пиши го ова на англиски да те разбереме

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.120
2.097
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Два три збора од моја гледна точка за Сетек (мое мислење).

Сетек си работат супер, научени во хаосот за нив се нешто уредно и по план би било ново и тешко за навикнување (смешно звучи ама така е). Сетек одамна ја знае својата buyer persona, односно си ги знае своите купувачи, а тоа се луѓето кои гледаат реклами на ТВ, и сакаат да купат апарат без разлика на останатите работи (гаранција и друго) и ако може да се искористи некое кредитче за да се земе истиот. Да речеме, им се даваат некои поволности.

Како за пример ќе се земам јас, наредниов месец треба да купувам бела техника за во стан. Моите виделе реклама на ТВ и цврсто ме убедуваат да купам од кај нив. Јас им кажувам дека „ако нештото се расипе или е оштетено при транспорт може да имаме мака со продавницава“, а тие ми велат „не биди песимист“. Се додека не ми се деси тоа и после да си имам мака со овие што се нарекуваат „сè од техника“.

Салоните им се полни и секогаш имаат купувачи, јас сум сигурен дека 1000 луѓе да ја видат статијава, и покрај лошите критики 950 пак ќе отидат да купат кај нив.

Така да...кучињата си лаат, караванот си врви. 10 ќе се зафркнат, 100 среќни и така натаму.

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
531
525
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Сетек увек праќа онлајн нарачки по карго или само мојата сега, поради некоја причина...?
Имав тв за кај баба ми нарачано, рачунам со комбе нивно ќе го однесат како пример нептун, овие го испратиле по еко логистик...

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.688
3.208
Неготино
Сетек увек праќа онлајн нарачки по карго или само мојата сега, поради некоја причина...?
Имав тв за кај баба ми нарачано, рачунам со комбе нивно ќе го однесат како пример нептун, овие го испратиле по еко логистик...
Јас неколку пати имам нарачувано од Анхоч до Неготино, стигна со карго. Така да најверојатно и кај Сетек исто.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.438
9.388
Два три збора од моја гледна точка за Сетек (мое мислење).

Сетек си работат супер, научени во хаосот за нив се нешто уредно и по план би било ново и тешко за навикнување (смешно звучи ама така е). Сетек одамна ја знае својата buyer persona, односно си ги знае своите купувачи, а тоа се луѓето кои гледаат реклами на ТВ, и сакаат да купат апарат без разлика на останатите работи (гаранција и друго) и ако може да се искористи некое кредитче за да се земе истиот. Да речеме, им се даваат некои поволности.

Како за пример ќе се земам јас, наредниов месец треба да купувам бела техника за во стан. Моите виделе реклама на ТВ и цврсто ме убедуваат да купам од кај нив. Јас им кажувам дека „ако нештото се расипе или е оштетено при транспорт може да имаме мака со продавницава“, а тие ми велат „не биди песимист“. Се додека не ми се деси тоа и после да си имам мака со овие што се нарекуваат „сè од техника“.

Салоните им се полни и секогаш имаат купувачи, јас сум сигурен дека 1000 луѓе да ја видат статијава, и покрај лошите критики 950 пак ќе отидат да купат кај нив.

Така да...кучињата си лаат, караванот си врви. 10 ќе се зафркнат, 100 среќни и така натаму.
Не знам зашто те лајкуваат сите, апсолутно нема логика ова што го пиша и го базираш на едно искуство со твоите кое не ни го објасни убаво.

За да го побијам твоето тврдење за SETEC buying персона доволно е да отидам на веб-страна и да видам што фокусираат на home page

1724831320471.png

Ова ти личи на бела техника на тебе? Па едно време имаа најголема понуда на MacBook, а кога отидов да го купам (за тоа време) еден од најскапите, 45 мин не можеа да го најдат во магацин. Хаотични се како компанија и нема врска кој им е таргет, никој не смее вака да работи.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.120
2.097
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Не знам зашто те лајкуваат сите, апсолутно нема логика ова што го пиша и го базираш на едно искуство со твоите кое не ни го објасни убаво.

За да го побијам твоето тврдење за SETEC buying персона доволно е да отидам на веб-страна и да видам што фокусираат на home page

Ова ти личи на бела техника на тебе? Па едно време имаа најголема понуда на MacBook, а кога отидов да го купам (за тоа време) еден од најскапите, 45 мин не можеа да го најдат во магацин. Хаотични се како компанија и нема врска кој им е таргет, никој не смее вака да работи.

Ја тргнав сликата од твоето мислење за да биде пократко, пошто ми реплицира да ти одговорам на твоето прашање и како страната на сетек (според мене) работи. На сетек страната тој дел е наместен да се покажуваат категориите со прпмции. Во овој период пред учебна година лаптоп и компјутери се повеќе барани од телевизори и затоа цените на тие уреди се поефтини и секогаш им се дава приоритет, патем и целиот маркетинг план во моментов им е поврзан со учебнава година (Set to School). Кога излезе Самсунг фолд, категоријата со Телефони беше примарна и тогаш знам имаа промоција 0% камата. Така да стојам на моето дека целната група им се луѓето кои ги кажав јас, но периодично тоа се менува во зависно од маркетингот, во глобала рекламите се телевизори и кујнски апарати.

Последна промена:

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.015
1.744
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Погледнете го атачментот 140361

Секое отворање на страната се Фокусираа на друга работа..прво на клими после на тв...

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.598
Мислења
982.481
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8
На врв Дно