Ништо. Овоа ѕвере испадна дека е хот спот. Ќе го враќаме утре.
Фала, али не прашав кое да го земам. А шо му фале на тоа од Анхоч горе?
Дали ке подржува 100mp/s? Пошо моментално имам 40/40 брзина, па ајде да е до 100ка прифатливо е. За поголеми брзини не ми треба.
Ете шо му фалеНишто. Овоа ѕвере испадна дека е хот спот. Ќе го враќаме утре.
Знаеш што е хотспот?Значи овие на USB дали се уопште примници како вифи PCI картичките или сите се само Хот Спот? Кога ќи читаш спецификациите делуваат како рутери уствари.
Јас сакам да се ослободам од 7 метарскиот мрежен кабел и да си ставам бежична карта у компјутер.
Ништо. Овоа ѕвере испадна дека е хот спот. Ќе го враќаме утре.
Дали инстарирал driver за USB-то е прашање, сепак ќе има слаб сигнал доколку нема антена на него.Знаеш што е хотспот?
Btw
USB-то адаптерот е токму она што ти го бараш... и да, работи на исти принцип како WiFi PCI картичките само што USBто е послабо.
Инсталирав драјвер и ми бараше да врзам кабел на ethеrnet на PC за да ѕверето си добие интернет. Значли ипак ке испадне дека е најдобро PCI картичка да си зеам, а?![]()
16.18€ 71% OFF|Wifi 6e ax210 5374 MBit/s Tri Band 2,4g/5g/6GHz Wireless PCIE Adapter kompatibel Bluetooth 5,3 Netzwerk WLAN Karte für PC Win| | - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Мислењето е автоматски споено:
Дали инстарирал driver за USB-то е прашање, сепак ќе има слаб сигнал доколку нема антена на него.
Инсталирав драјвер и ми бараше да врзам кабел на ethеrnet на PC за да ѕверето си добие интернет. Значли ипак ке испадне дека е најдобро PCI картичка да си зеам, а?
View: https://www.youtube.com/watch?v=Mw0OLpQtbS
Без кабел за интернет се инсталира дриверот од усб-то, одкако ќе се инсталира си се конектираш на wifi толку крај.
Не ти треба PCI картичка, освен ако земаш Wifi6 рутер.
Види шо ми вика. Значи треба да е просто. Нечам да се замарам. Јас уште синоча го ставив у кола за да го враќам.Имам ист адаптер на десктопот, само TP-Link.
Си функционира исто како wifi картичка.
Буразерот нешто нубче е.
Земи едно УСБ кабелче УСБ-А-Машко-->УСБ-А-Женско да речеме 1-1.5-2м и ќе си го качиш погоре адаптерчето кај сакаш, и ќе имаш подобар прием сигурно од под маса, од позади.Ево го пробав пак и се поврзав на вифи. Сакало рестар на PC.
Мало у брзање пробувавме и јеби га.
Туку нешо ѕверчето види какви брзини дава, а сум на 40/40 пакет.
Може телекабел пак пуштиле гратис промотивно зголемување.
Погледнете го атачментот 124539
Мислењето е автоматски споено:
Тоа беше на 5G мрежата.
На 2.4 дава 50 / 80.
На задните УСБ порти 5G неможе да се конектира. На предните се конектира.
Изгледа далечината од 4-5 метра е максимум шо фаќа ова звере.
На 2.4 GB бендот фаќа и на задните порти.
Аха. Ама добро е. Ипак нели 5G бендот е појак ама помал домет имам, а 2.4 има поголем домет ако не грешам. Така да 2.4 без проблем си прима и позади.Земи едно УСБ кабелче УСБ-А-Машко-->УСБ-А-Женско да речеме 1-1.5-2м и ќе си го качиш погоре адаптерчето кај сакаш, и ќе имаш подобар прием сигурно од под маса, од позади.
Вакво продужно кабелче USB cable extension 1.2m (M-F male to female) и залепи го НА МОНИТОРОТ во висина на рутеротАха. Ама добро е. Ипак нели 5G бендот е појак ама помал домет имам, а 2.4 има поголем домет ако не грешам. Така да 2.4 без проблем си прима и позади.
Туку телекабел нешо чепкаат изгледа па 40/50 пакето си врве 70/90 моментално.
И? Ќе се ослободи од 5м мрежен кабел на подот за да обеси extension кабел на ѕидот.Вакво продужно кабелче USB cable extension 1.2m (M-F male to female) и залепи го во висина на рутерот
Каков ѕид? Од усб портата на десктопот до мониторот. И тоа 1,2 метри кабелче што сигурно не е пет метриИ? Ќе се ослободи од 5м мрежен кабел на подот за да обеси extension кабел на ѕидот.
Јас не би го менувал мрежниот кабел во никој случај.
Лајк. И да знаеш ќе си земам вакво кабле .Вакво продужно кабелче USB cable extension 1.2m (M-F male to female) и залепи го НА МОНИТОРОТ во висина на рутерот
(Едитирано за нештата да бидат појасни)
Со какви тенди се замараш,пази немој системот на пц да ти падне.
Мислам дека го имам истиот,ако ти треба ќе ти го дадам,мене не ми треба,по што грее,незнам зошто грее.Јас го нарачав ова. Да, премногу е too good to be true ама видете reviews, по 200+ mbps вадат на 5GHz мрежа.
Ќе почекам да стигне па ќе видиме.