GetSchwifty
On your way to fame
Здраво дечки,
Само што купив M-Audio AIR HUB аудио интерфејс и PreSonus Eris E5 звучници и забележав дека имам buzzing/background noise проблем со сите можни USB порти од матичната плоча на компјутерот (ASRock B450 Steel Legend).
Звучниците се врзани на интерфејсот со TRS кабли и нивните струјни кабли се приклучени на истиот продолжен кабел кој го користам за компјутерот.
Најпрво што пробав е да ги уклучам струјните кабли од звучниците на друг продолжен кабел и на различен штекер, али не помогна.
Потоа следеше долг troubleshooting.
Buzzing/background звукот се појавува на звучниците:
Buzzing/background звукот не се појавува на звучниците:
Исто така, бидејќи имам PCI Wi-Fi карта, пробав да ги извадам антените али ни тоа не помогна.
Како шлаг на сето ова, M-Audio BX4 звучници кои ги користев претходно, врзани на компјутер преку истиот аудио интерфејс со истите TRS кабли немаат никаков проблем.
Дали постои некое чаре за да се елиминира USB buzzing/background звукот?
Гуглав и прочитав дека USB изолатор може да го реши проблемот. Се јавив во неколку продавници но никој немаат.
Само што купив M-Audio AIR HUB аудио интерфејс и PreSonus Eris E5 звучници и забележав дека имам buzzing/background noise проблем со сите можни USB порти од матичната плоча на компјутерот (ASRock B450 Steel Legend).
Звучниците се врзани на интерфејсот со TRS кабли и нивните струјни кабли се приклучени на истиот продолжен кабел кој го користам за компјутерот.
Најпрво што пробав е да ги уклучам струјните кабли од звучниците на друг продолжен кабел и на различен штекер, али не помогна.
Потоа следеше долг troubleshooting.
Buzzing/background звукот се појавува на звучниците:
- кога ќе го врзам интерфејсот на компјутер на било кој USB порт
- кога ќе го врзам интерфејсот на powered USB Hub врзан на компјутер на било кој USB порт
- кога ќе ги врзам мониторите директно на звучната од матичната плоча со TRS to 3.5mm кабел
- кога ќе ги уклучам струјните кабли од мониторите на друг продолжен кабел, интерфејсот врзан на компјутер на било кој USB порт
Buzzing/background звукот не се појавува на звучниците:
- кога ќе го извадам USB кабелот од интерфејсот што оди во компјутер
- кога ќе го врзам интерфејсот на лаптоп на било кој USB порт
- кога ќе ги врзам звучниците на телефон (Samsung M31) со TRS to 3.5mm кабел
- кога ќе го врзам интерфејсот на powered USB Hub врзан на лаптоп на било кој USB порт
- кога ќе ги уклучам струјните кабли од мониторите на друг продолжен кабел, интерфејсот врзан на лаптоп на било кој USB порт
Исто така, бидејќи имам PCI Wi-Fi карта, пробав да ги извадам антените али ни тоа не помогна.
Како шлаг на сето ова, M-Audio BX4 звучници кои ги користев претходно, врзани на компјутер преку истиот аудио интерфејс со истите TRS кабли немаат никаков проблем.
Дали постои некое чаре за да се елиминира USB buzzing/background звукот?
Гуглав и прочитав дека USB изолатор може да го реши проблемот. Се јавив во неколку продавници но никој немаат.