Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

UPS ADJ 1400VA

Статус
Затворена за нови мислења.

confusi0n

Gaining Experience
14 ноември 2014
247
178
confusi0n додаде нов оглас:

UPS ADJ 1400VA - 2.000 ден.

Се продава UPS ADJ 1400VA, купено 2021 година од Анхоч, користено на office компјутер ама пошто се подновив со друго, ова оди на продажба.
Треба да му се смени батеријата, која може да ја земете во Анхоч или Галамино, мислам дека ги има во сите продавници ама не сум сигурен, околу 1500 денари како што знам мислам дека чини. Си работи перфкетно, користено е до завчера за заштита од прејак напон и регулирање струја ама пошто батеријата е отидена, не држи кога ќе снема струја...

Видете го целиот оглас...

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.682
15.252
Многу скоро е за да цркне батеријата. Сигурен си дека е таа? Осигурачот си го проверил?

confusi0n

Gaining Experience
14 ноември 2014
247
178
Многу скоро е за да цркне батеријата. Сигурен си дека е таа? Осигурачот си го проверил?
Не сум, како да проверам?
Јас ова го земав кога почнав да работам во фирмава зошто ми беше услов, прошла недела ме снема среде состанок пошто снемав струја и вчера ми стигна ново УПС, предузеќе части така да не ми се ни замара пошто ми бркаше работа до сега, ретко ми снемува струја повеќе имам проблеми со прејак напон, еден компјутер претходно ми изгоре пошто немав УПС.

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.873
10.609
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Но ме токес, неам паметен одговор. :D

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.682
15.252
А дали знаеш какви батерии се внатре? Нонејм брендови и уште викаш дека е скоро за нив :D
ADJ не би требало да ставаат било какви брендови. Ама пак од кај знаеш колку се стари тие батерии, може стоеле сосем празни некаде со години во некој магацин.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.395
7.445
Скопје
www.facebook.com
ADJ не би требало да ставаат било какви брендови. Ама пак од кај знаеш колку се стари тие батерии, може стоеле сосем празни некаде со години во некој магацин.
Сите тие се ОЕМ батерии од еден производител. И си ги ребрендираат. Барем у повеќето што имам видено користат истите од тие што се по кинеските скутери.

confusi0n

Gaining Experience
14 ноември 2014
247
178
Сите тие се ОЕМ батерии од еден производител. И си ги ребрендираат. Барем у повеќето што имам видено користат истите од тие што се по кинеските скутери.
Колега има исто УПС како моето и менуваше батерија, стави некоја energy star или нешто така и му работеше нормално УПС, само е битно да ја погодиш истата волтажа/ампрежа не се разбирам и да ти се фаќа во УПС, физички.
И ја мислам се од еден производител.
Мислењето е автоматски споено:

Резервирано за член од форум.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.639