Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

upgrade od xp home edition na xp pro sp2

taranenik

Intern
12 јуни 2007
555
13
Ima lap top na nego instalacija od xp home edition germanska//.. dali moze da napravam upgrade na xp pro sp2 germanski isto..sea go vadam od internet pa me interesira dali ce se sluci nesto so ne treba..ne mozam da napraam backup vo momentot nikako pa sakam taka da probam na zimi majka so se vika :)
aj ako znae nekoj neka pise itno e

M

Mr.Alien

Гостин
Во принцип надградба на SP2 од ЅР1 е вистински кошмар, доколку се работи законфигуриран систем, со инсталирани драјвери и програми. Ваквата надградба резултира со кочења, блокирања, успорена работа...SP2 се инсталира врз основна инсталација (доколку си инсталирал ХР со ЅР1), без инсталирани драјвери и програми.
Навистина не ми текнува дали Hоme верзијата е со SP1 или ЅР2.
Како ќе се однесува системот по надградбата што ти ја планираш, навистина не можам да прогнозирам.
Und, ja, es muß wirklich sein eine deutsche version?

(белки не сум закржлавел со германскиот :)) )

taranenik

Intern
12 јуни 2007
555
13
Kosmar ne kosmar ce go praam ama ce mu praam format cista instalacija..prvo backup pa posle..da ne ja usloznuvam rabotata. a inaku home edition e navistina osakatena verzija.

M

Mr.Alien

Гостин
На времето се имам зезнато и самиот, како и неколку мои другари. После по форуми најдовме дека и други имаат исти искуства и стекнале исти сознанија :)) .
Здравје, некои искуства се од кога ќе добиеш по грб....

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Здравје, некои искуства се од кога ќе добиеш по грб....

tie se najubavi :bravo:

porano se nervirav, poso so i da fatev da rabotam so kompjuter nisto ne mi idese od raka, sve nesto ne mi rabotese , ama sea koa ke svatam, da ne mi se javuvaa site tie greski i problemi, ke znaev mnogu pomalce odosto znam sega.

Sega ednostavno uzivam koga ke mi se pojavi problem :LOL: :bravo:

pocemk

Intern
19 јуни 2007
20
0
Ако правиш чиста инсталација, прво направи си backup и не би требало да имаш никакви проблеми со инсталацијата на Windows XP Pro German version. Иначе по правило и со Upgrade от XP Home German на XP Proffesional German исто така ке немаш проблеми, без разлика кој Service Pack имаш на XP Home.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.880
Членови
34.140
Огласи
2.009