HardCorec
Unbeatable
HardCorec's setup
- Processor & Cooler
- Intel i5 12400F
- Motherboard
- Asus B85 Pro Gamer
- Storage
- SSD Kingston 2TB
- PSU
- Cooler Master B500
- RAM
- HyperX Beast 4x16gb
- Video card
- GTX 1660 Super
- Case
- Cooler Master HAF
- Mouse
- Asus Echelon
- Keyboard
- Cooler Master Storm
- Monitor
- Philips 276E
- OS
- Windows 10 Pro 64bit
Веќе подолг период се мачев да префрлам гигабитна брзина од Струга до Вевчани (околу 13км), тестирав, пробував со повеќе антени, но, никако не успеав да ја постигнам посакуваната брзина, максималната брзина што успеав да извадам беше 370 - 430Mbps (со RBLHG 5HPac), единствен излез од оваа мака (според спецификации) ми беше AirFiber 60XR, но, немав од каде да ја набавам, па клизачи ми излегоа All4Net (благодарност до нив), во консултација со нив, ми потврдија дека со таа антена, загарантирано ке ја постигнам посакуваната брзина.
Најголем проблем кај 60GHz е поврзувањето на P2P, колку подолго растојание, толку повеќе болка во задникот, бара доста трпение, прецизност и многу дијазепам, но, кај оваа антена (на мое изненадување) тоа е доста олеснето бидејќи има сташно прецизен држач и 5GHz (Failover, кој е од огромна помош).
Да не замарам многу со пакувањето, кога се работи за Ubiqiuti тоа подразбира, одлично пакување, секој штрав запакуван посебно и одлични инструкции за склопување/монтажа на самата антена.
Антената е прилично голема (гломазна), без држачот тешка е 8.6 kg, со држачот е 13 kg.
Димензиите на антената се: 779 x 664 x 383 mm
Процесор: Quad-core ARM® Cortex®-A53 at 1.4 GHz
Меморија : DDR3L1 GB
Network Interface: GbE RJ45 port / 10G SFP+port
Максимален проток до 15км: 2.5+ Gbps
Работна фреквенција: 57 - 71 GHz
Опсег (на 60GHz): 2160, 1080 MHz
Опсег (на 5GHz): 5150 - 5875 MHz
Антената има можност за конфигурирање (преку Bluetooth) од вашиот мобилен телефон преку UISP апликацијата, после 5минути сетирање добивате страшни резултати.
Во прилог и некоја фотка од антените:
Цена за едно парче (во all4net) е: 109,373 денари (антената ја оправдува цената)
Најголем проблем кај 60GHz е поврзувањето на P2P, колку подолго растојание, толку повеќе болка во задникот, бара доста трпение, прецизност и многу дијазепам, но, кај оваа антена (на мое изненадување) тоа е доста олеснето бидејќи има сташно прецизен држач и 5GHz (Failover, кој е од огромна помош).
Да не замарам многу со пакувањето, кога се работи за Ubiqiuti тоа подразбира, одлично пакување, секој штрав запакуван посебно и одлични инструкции за склопување/монтажа на самата антена.
Антената е прилично голема (гломазна), без држачот тешка е 8.6 kg, со држачот е 13 kg.
Димензиите на антената се: 779 x 664 x 383 mm

Процесор: Quad-core ARM® Cortex®-A53 at 1.4 GHz
Меморија : DDR3L1 GB
Network Interface: GbE RJ45 port / 10G SFP+port
Максимален проток до 15км: 2.5+ Gbps
Работна фреквенција: 57 - 71 GHz
Опсег (на 60GHz): 2160, 1080 MHz
Опсег (на 5GHz): 5150 - 5875 MHz
Антената има можност за конфигурирање (преку Bluetooth) од вашиот мобилен телефон преку UISP апликацијата, после 5минути сетирање добивате страшни резултати.

Во прилог и некоја фотка од антените:

Цена за едно парче (во all4net) е: 109,373 денари (антената ја оправдува цената)