Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продадено TUF Gaming RTX 3080 OC Edition

Статус
Затворена за нови мислења.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.311
5.377
Битола
Rikimaru додаде нов оглас:

TUF Gaming RTX 3080 OC Edition - Проценка

Здраво дечки,

На проценка оди одлично зачувана и никогаш копана TUF OC 3080.

Гаранција уште една година до 11.1.2024та.

Исто така не-оверклокната и работена на default settings.

Користена во непушачка просторија (ако некому тоа нешто менува).

Никаков coil whine не се забележува и преди како маче бидејќи вентилаторите нема потреба да се...

Видете го целиот оглас...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.311
5.377
Битола
Сликај температури на меморија на фулл оптоварување па ке збораме после за тоа копано-некопано и за проценки.
Нема проблем бе Панка, али да знајш дека радо к*** би го сечел прво него да дилам копана роба ради чист принцип.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.386
7.408
Скопје
www.facebook.com
Нема проблем бе Панка, али да знајш дека радо к*** би го сечел прво него да дилам во копана роба ради чист принцип.
Не реков дека си ја ( копал ) туку сакам да ти укажам на тоа дека и да ја користеш за гејминг пак доаѓа до намалување на квалитетот на падовите и термопастата со тек на времето.
Се мењаат времињата.

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.173
3.125
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro
Ако е 500 евра цената ја сум заинтересиран за картава.
Да напоменам дека 4080ка е ~1500евра нова,односно price-performance 500 evra за 3080ка (не утепана од копање) е понуда која не се пропушта.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
322
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Да, али со гејминг не врие меморијата на 100ка брату.
@Pane24 не ги врие графичките, со штелувања и одржување на одредена ниска температура работат.
Гејминг повеќе влијае на качување температури.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.311
5.377
Битола
@Pane24 не ги врие графичките, со штелувања и одржување на одредена ниска температура работат.
Гејминг повеќе влијае на високи температури.
Па и за гејминг ми е штелувана мене undervolt-ната да работи на 80 проценти струја и да троши помалку и да греј помалку.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
534
1.178
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Гејминг повеќе влијае на качување температури.
3080kite i 3090kite kopaa site vo range na temperatura od 90 do 105 stepeni. Ova e temperatura na memorii. Za da se namalat temperaturite potrebni bea posebni hardverski podesuvanja

Kopana 3080ka i 3090 ni jas ne bi zel, se bavtav so kopanje i znam tocno odredeni lugje kako gi kopaa ovie modeli konkretno.

Grafichkata na clenov e super cuvana i so preostanata lokalna garancija, 500 evra e lowball, bi rekol deka realna cena e 650-700evra.

Ако е 500 евра цената ја сум заинтересиран за картава.
Да напоменам дека 4080ка е ~1500евра нова,односно price-performance 500 evra за 3080ка (не утепана од копање) е понуда која не се пропушта.

Bi rekol deka 3080kata mozes da ja sporedis so 4070ti. 4080 e golem skok.

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.173
3.125
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro
3080kite i 3090kite kopaa site vo range na temperatura od 90 do 105 stepeni. Ova e temperatura na memorii. Za da se namalat temperaturite potrebni bea posebni hardverski podesuvanja

Kopana 3080ka i 3090 ni jas ne bi zel, se bavtav so kopanje i znam tocno odredeni lugje kako gi kopaa ovie modeli konkretno.

Grafichkata na clenov e super cuvana i so preostanata lokalna garancija, 500 evra e lowball, bi rekol deka realna cena e 650-700evra.

Bi rekol deka 3080kata mozes da ja sporedis so 4070ti. 4080 e golem skok.
Чекај да видиме ја видиме цената на 4070ти кај нас.
Од тоа што гледав видеа некако не е голема разлика во перформанси со 3080ка,а моја процена е дека ќе биде 70тина илјади ден.

StefanPetrov

On your way to fame
5 април 2016
478
745
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
И јас би рекол 600-700 евра. Послаби се 3080ките едно ~15-20% од 4070ti, така да 600-700 евра за зачувана карта со гаранција е океј (40% поевтина од 4070ti).

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.311
5.377
Битола
@Pane24 пуштив на ултра сетингз во UNIGINE тераше 10 минути и се стабилизира на овие температури после 5 минути што ги гледаш. 75% брзина на вентилатори.

Оптимална температура на меморијата е од 80C до 95C.

Ut25BzRqJC.jpg

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.630
Скопје / Автокоманда
Јас ќе дадам проценка во денари : 40000 илјади денари почетно но ако сакаш да ја дадеш побрзо и ако имаш сериозни купци можеш некој денар да пуштиш, или пак ако имаш некои сериозни купци нека ти пишат приватна порака и дадат понуда по која цена они би ја земале ако нејќеш многу денови да влечеш по огласите.
Не заборавај на овој форум ќе продадеш побрзо од било каде е сега по која цена и како се си има свое.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.386
7.408
Скопје
www.facebook.com
Јас ќе дадам проценка во денари : 40000 илјади денари почетно но ако сакаш да ја дадеш побрзо и ако имаш сериозни купци можеш некој денар да пуштиш, или пак ако имаш некои сериозни купци нека ти пишат приватна порака и дадат понуда по која цена они би ја земале ако нејќеш многу денови да влечеш по огласите.
Не заборавај на овој форум ќе продадеш побрзо од било каде е сега по која цена и како се си има свое.
Зато нареден пат ако побараш пак 3090ка ке ти ја плеснам 60.000 а не 40.000 :p

Јас па обратното.
Најмногу рекламации имав со гејмани карти , укочени средни кулери , термопаста цемент.
Затворени куќишта без никаков воздушен проток...
Coil whine.
Со исклучок на форумџите.
врати се што побрзо копачки пазару оти гејмериве станаа неподносливи !

Оптимална температура на меморијата е од 80C до 95C.
Овоа го ценам од твоја страна и си реален. Што значи дека и при гејминг знае да врие темп и јадрото нели? :D
Патем на копаниве карти 3080ки од било кој модел со 50% фанови исто тука некаде е 80-90 степена на меморија.
Али на мајнинг на алго коешто е на меморија захтевно знае да крене меморијата над 100 степена.
Патем еве слика за споредба од ( копана или прекопана графичка )
Screenshot_802.png

Затоа треба секој неупатен во овоа да му се укаже дека станува збор за захтевни карти и треба добро ладење за овие.
Бидеќи имаш преостаната гаранција на оваа и си ја одржувал. Мојата реална проценка ти е 550е.
Да беше без гаранција 450-500е.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.719
4.758
Писти Охту
Зато нареден пат ако побараш пак 3090ка ке ти ја плеснам 60.000 а не 40.000 :p

Јас па обратното.
Најмногу рекламации имав со гејмани карти , укочени средни кулери , термопаста цемент.
Затворени куќишта без никаков воздушен проток...
Coil whine.
Со исклучок на форумџите.
врати се што побрзо копачки пазару оти гејмериве станаа неподносливи !

Овоа го ценам од твоја страна и си реален. Што значи дека и при гејминг знае да врие темп и јадрото нели? :D
Патем на копаниве карти 3080ки од било кој модел со 50% фанови исто тука некаде е 80-90 степена на меморија.
Али на мајнинг на алго коешто е на меморија захтевно знае да крене меморијата над 100 степена.
Патем еве слика за споредба од ( копана или прекопана графичка )
Погледнете го атачментот 121208

Затоа треба секој неупатен во овоа да му се укаже дека станува збор за захтевни карти и треба добро ладење за овие.
Бидеќи имаш преостаната гаранција на оваа и си ја одржувал. Мојата реална проценка ти е 550е.
Да беше без гаранција 450-500е.

Значи да ја копам графичкава така?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.719
4.758
Писти Охту
копана/некопана/гејмана исти к.. ти иде.
Најважниот фактор само да не е изоставен : одржување.

Па нели гејмана графичка по 8 сати во денот во рок од месец дена е исто ко копана картица во три месеци? Шо да одберам сега? да копам или да гејмам?

И

Избришан член 42370

Гостин
Јас би рекол дека повеќе е битно кој ја користел графичката и како ја одржувал во намената без разлика дали е гејмана / копана. Јас радо би купил копана графичка што е одржавана (менувана паста редовно, термални падови, чистена, одржувани добри температури) него графичка што е пикната во куќиште од првиот ден, со акумулиран тепих прашина на неа, плескано Apex по 4-8 сати во денот без да се обрне внимание на температури и на состојбата на графичката во куќарето после одреден период.
Копање со гејмање не би рекол дека можете да го споредете како јаболко со јаболко, двете си се различни намени. Јас знам деца што абер си немаат од одржување хардвер а гејмаат неделно по 60 сати (120 на Steam избројани, просек по 8 сати на ден). Во овај случај која графичка би ја земал, одржувана копана или неодржувана гејмана по 8 сати дневно?
Некој си зема ризик едното, некој другото. Некој тука би додал дека поризично е да земе 8 сати гејмана, 16 сати одмарана графичка од причина на топло / ладно ефект на деградација, некој би рекол дека графичката помалце е работена и повеќе животен век и преостанува.
На крај останува секој со свој ум во своја глава и на свој ризик.

Пане како копач секогаш ги продавал графичките по фер цени од кога го пратам на форумов. Има и такви луѓе што ќе огласат 3060Ti на Реклама5 и ќе тврди дека не е копана, гејмана е на PUBG, ТОП состојба, а всушност PUBG партали ги прави графичките, мојата 1060 како што ја загрева таа игра никоја игра неможе да и пријде али неможам да зборувам на таа тема зошто сум на "малку" застарен хардвер.

NightfurY

Gaining Experience
16 февруари 2018
251
425
Kрушево абер пристигна !
Јас би рекол дека повеќе е битно кој ја користел графичката и како ја одржувал во намената без разлика дали е гејмана / копана. Јас радо би купил копана графичка што е одржавана (менувана паста редовно, термални падови, чистена, одржувани добри температури) него графичка што е пикната во куќиште од првиот ден, со акумулиран тепих прашина на неа, плескано Apex по 4-8 сати во денот без да се обрне внимание на температури и на состојбата на графичката во куќарето после одреден период.
Копање со гејмање не би рекол дека можете да го споредете како јаболко со јаболко, двете си се различни намени. Јас знам деца што абер си немаат од одржување хардвер а гејмаат неделно по 60 сати (120 на Steam избројани, просек по 8 сати на ден). Во овај случај која графичка би ја земал, одржувана копана или неодржувана гејмана по 8 сати дневно?
Некој си зема ризик едното, некој другото. Некој тука би додал дека поризично е да земе 8 сати гејмана, 16 сати одмарана графичка од причина на топло / ладно ефект на деградација, некој би рекол дека графичката помалце е работена и повеќе животен век и преостанува.
На крај останува секој со свој ум во своја глава и на свој ризик.

Пане како копач секогаш ги продавал графичките по фер цени од кога го пратам на форумов. Има и такви луѓе што ќе огласат 3060Ti на Реклама5 и ќе тврди дека не е копана, гејмана е на PUBG, ТОП состојба, а всушност PUBG партали ги прави графичките, мојата 1060 како што ја загрева таа игра никоја игра неможе да и пријде али неможам да зборувам на таа тема зошто сум на "малку" застарен хардвер.
Да си ми жив и здрав за муабетов , од збор до збор точно да се разбие тоа сивило со копана и гејмана , чунки таа ПУБ до сега му изгоре графички на другари што ги познавам , се што ке се земе од страна на хардвер треба да си се одржава без разлика за што и да се користи а тука имаме показатели кои тестираат , само ме нервира фактот шо многу лаат а на некој кој низ раце му поминале преку 1000 графички на бенчмарк ама ајде .... стручњаци секогаш ке има .

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.478
Мислења
995.575
Членови
36.482
Најнов член