Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Торент во странство

LambertGolden

Gaining Experience
4 декември 2019
231
96
Здраво, кој е нсјдпбриот начин да симнувам торенти во Канада а да не ме фатат?

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar
Нема да те фатат бе па и ти па... Терај гајле немај !
си видел фактура за 2-3 филма донлоадирани од торент во германија и канада како личи, или фактура + казни+ трошоци во УСА, за 2 филма 40-50 000$. Не тресете глупости некој ќе наебе тешко поради вашите безобразни местенки.
Најдобро никако, ако се мора со впн ама има случаи кога и така го јадат

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
Здраво, кој е нсјдпбриот начин да симнувам торенти во Канада а да не ме фатат?
Најсигурнио начин е да не симнуваш.

Од друга страна, ептен е прос**авање ова од капиталистичкиве свињи со нивните ф-ри за торент од некој филм.
Премисата дека ако некој не го симнел филмо на торент, ќе поел да го гледа в кино, е скрос неточна, ама на тоа и само на тоа им се базираат сите пресметки за потенцијални загуби на евентуална добивка!
Која глупос!
Оваа премиса ја докажа за крајно НЕТОЧНА некој професор од некој престижен универзитет (пред 3-4 години ја читав, па не можам да се сетам дали беше од Стенфорд, Оксфорд, Кембриџ...ама така нешто беше), ама се разбира, никому од медиа могулите не ја бендиса студијата и заклучоците, па си исчезна во трилионите непотребни петабајти на интернетов...

Испратено од телефоно.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
445
833
херцажа

Од друга страна, ептен е прос**авање ова од капиталистичкиве свињи со нивните ф-ри за торент од некој филм.
Премисата дека ако некој не го симнел филмо на торент, ќе поел да го гледа в кино, е скрос неточна, ама на тоа и само на тоа им се базираат сите пресметки за потенцијални загуби на евентуална добивка!
Која глупос!
Оваа премиса ја докажа за крајно НЕТОЧНА некој професор од некој престижен универзитет (пред 3-4 години ја читав, па не можам да се сетам дали беше од Стенфорд, Оксфорд, Кембриџ...ама така нешто беше), ама се разбира, никому од медиа могулите не ја бендиса студијата и заклучоците, па си исчезна во трилионите непотребни петабајти на интернетов...

Испратено од телефоно.
Премисата не е да го гледаш во кино, туку да го купиш филмот и да го гледаш, било во кино, било дома. Исто како кога одиш во продавница, земаш производ и одиш на каса да го платиш и не дискутираш по форуми за тоа како да го земеш производот од продавница без да го платиш и да не те фатат. Е сеа кај нас функцуонираат и пиратеријата и ајдуклукот без проблем како што сме виделе и гледаме секојдневно, ама у Канада не верувам да функционираат без проблем.

Испратено од фрижидер Samsung 810 L Frost Free Side-by-Side

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar
со впн тешко да те фатат посебно со приватни тракери, но ако по некој случај ти го проверат компјутерот, пр имало кражба во близина или некаква пријава рандом го јаде дебело. Сите сервиси за филмови спбрани заедно се под 30$, ако вреди за оваа цена ризик а живееш во земја каде ова се заработува за сат сам одлучи
Мислењето е автоматски споено:

Која глупос!

Испратено од телефоно.
Канада е капиталистичка и важат закони, ако нешто поседуваш тво е и не може некој да го краде, ако си сработил нешто друг ти го плаќа, ако ти смета слободно преселисе во кина или русија, куба исто. Ти кога работиш ако не те платат ќе се буниш, исто и правачите на филмови

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
Премисата не е да го гледаш во кино, туку да го купиш филмот и да го гледаш, било во кино, било дома. Исто како кога одиш во продавница, земаш производ и одиш на каса да го платиш и не дискутираш по форуми за тоа како да го земеш производот од продавница без да го платиш и да не те фатат. Е сеа кај нас функцуонираат и пиратеријата и ајдуклукот без проблем како што сме виделе и гледаме секојдневно, ама у Канада не верувам да функционираат без проблем.

Премисата е да те убедат дека тие се во право
(во што, ете успеале), а понатаки е полесно.
И не, не е исто ко в куперација да појш и да украдиш/неплатиш нешто, не туку џиткај рандом релативизации.

Се извињавам за офтопико.

Испратено од телефоно.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar
шо е разлика помеѓу цена на паштета, филм и програм? Тука што плаќаме за паштета а не плаќаме за софтвер и филм не не прави исправни, за сите 3 работи некој се потрудил да ги направи.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
шо е разлика помеѓу цена на паштета, филм и програм? Тука што плаќаме за паштета а не плаќаме за софтвер и филм не не прави исправни, за сите 3 работи некој се потрудил да ги направи.
Пробај за доручек утре да намачкаш на лебо тро филм.

Испратено од телефоно.

lynx

Unstoppable
4 септември 2008
3.716
3.570
Јас избегнувам торенти, користам, Netflix, Disney+, HBO Max, IPTV и покриен сум со филмови и серии. Дури одам редовно на блогбастериве во кино, оти мерак ми прави да ги гледам во IMAX.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
Јас избегнувам торенти, користам, Netflix, Disney+, HBO Max, IPTV и покриен сум со филмови и серии. Дури одам редовно на блогбастериве во кино, оти мерак ми прави да ги гледам во IMAX.
Точно.
Сум даунлоадирал филмој на торент, и за некои сум одлучил (после гледање на торенто), да појдам да го изглеем ко шо доликва, и ко шо заслужва.
Ама, не го заслужва то секој торент шо ќе го даунлоадирам.
Посебно затоа што трејлерите за многу филмој се "мислидинг", ногу често најубото е клаено во тие 100тина секунди...и толку е.
Филмо тапа.
А еден куп такви трејлери има.

Испратено од телефоно.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
kolkue plata vo kanada od sat dali se plajca ddv

Македонец гугла
Не бе па ти...ќе гуглал.
Ќе праша, комшијата имал брачет, шо имал другар, а братму на другаро бил за Канада.
Еднаш.

Испратено од телефоно.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
445
833
херцажа
Премисата е да те убедат дека тие се во право
(во што, ете успеале), а понатаки е полесно.
И не, не е исто ко в куперација да појш и да украдиш/неплатиш нешто, не туку џиткај рандом релативизации.

Се извињавам за офтопико.

Испратено од телефоно.
Пред да бидне електронизацијата на сѐ, филмови, песни и албуми се купувале у продавница. И да те потсетам овде во темава се води дискусија за криминал како да се изведе а да не те фатат и згора на тоа неколку души те убедуваат дека криминалот не е така лош туку е и малку добар.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.898
2.066
Пред да бидне електронизацијата на сѐ, филмови, песни и албуми се купувале у продавница. И да те потсетам овде во темава се води дискусија за криминал како да се изведе а да не те фатат и згора на тоа неколку души те убедуваат дека криминалот не е така лош туку е и малку добар.

...и ако ми ја позајми комшијата винил плочата шо ја платил тој, за да ја ислушам музиката, дали е то загуба (уво кражба) за дискографската куќа шо ја отпечатила таа винилна плоча?
Афтомацки украдоф, а? Оти ете, не платиф, а пак ги ислушаф песните.

Испратено од телефоно.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.653
Мислења
998.570
Членови
36.601
Најнов член
mewbrooks630333