Узми шаоми братеАбе само Шаоми и мирно спиеш...![]()
Узми шаоми братеАбе само Шаоми и мирно спиеш...![]()
Тако је брате, Шаоми је закон. Узми Шаоми и немој да бринеш.Узми шаоми брате
Ај ај флексај се
Телеком ако сакат, можат да ти пуштат и поголеми брзини, само треба да го појачуваат сигналот на бандери.![]()
Презадоволен од Телеком, интернетот стабилен, оптика нема, WDSL нема (централата била на 2 км од мене). За некоја година како диал ап интернет, пушташ идивиди да се лоадира а ти си правиш кафенце.
Барем upload-от е добар.Ова е намалена брзина после потрошени 200 GB, катастрофа!
На еден од дедовците (на пензионерска инвалидска тарифа) го убедиле да ја смени тарифата, и плати 15.000 денари екстра. И иако тешко мутна работа направил агентот, од Телеком нејќеа ни снимки да преслушуваат - „нека тужи“. Не знам зошто, ама аутоматски една работа ми текнува - „за лекови да ги трошат и да не им стигнат“Телеком ако сакат, можат да ти пуштат и поголеми брзини, само треба да го појачуваат сигналот на бандери.
Со WDSL има можност и над 1км да си да имаш добра брзина.
Побарај техничари нека ставаат појачувачи на сигналот на бандери. Можи се, само треба да му се речи.
--Ќе го оставам ова тука и ќе ги пофалам агентиве што убедуваат луѓе да продолжуваат доовори, а во глобала си собираат поени. Зела таа што работела му понудила на татко ми појак интернет, само со повеќе ,,GB" со констатна брзина и тој зел потпишал нов договор. Ова е намалена брзина после потрошени 200 GB, катастрофа!
![]()
Ништо не работат, со многу многу расправање и прецизни тестови со iPerf и бркање врски на крај дојдов до искрен одговор дека ништо не работат, дека имаат слаби базни станици и дека нема ништо да сменат уште долго време.хаха, да се надоврзам еве и од кај мене на Телеком бакар (вчера се расправав, работеле постојано на подобрување на мрежата)
![]()
Знам, немаат планови за никаков развој. Користат додека можат старата мрежа и не би ме чудело на крај да се продадат...Ништо не работат, со многу многу расправање и прецизни тестови со iPerf и бркање врски на крај дојдов до искрен одговор дека ништо не работат, дека имаат слаби базни станици и дека нема ништо да сменат уште долго време.
Лошо е кај мене тоа што немам можност за друг оператор, сите мора да одат преку истата мрежна инфраструктура на Телеком.
Sto bidna ova Lte na 5g mi lici....
Знам дека почнаа и тие и телеком да тестираат 5G, само не кажуваат до каде се. Плус проверував пред некој ден А1 изгледа уште немаат опција за eSIM, too badБогами што бидна... Газат А1 со интернетот.
За 5Г мрежа рано сме, можеби крајот на годинава ке почнат да пуштаат, порано не верувам искрено.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Телеком тестирањето го извршиле 2018г а денес баш читав дека во 13 града имале веќе поставено опрема и во следниот месец ќе бидат поставени уште во 2 града, и ќе имаат покриеност од 15 града.Знам дека почнаа и тие и телеком да тестираат 5G
Кинезите веќе тестираат 6G. Тоа ќе биде таман за метаверзваљда ова ќе 5џи биде доволно метаверс да ја тера