Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Тепачка за зеленки

Статус
Затворена за нови мислења.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Де де, големо такво оти имате негативна репутација. и ја имам, па не се жалам

Imas pravo...negativnata reputacia ne e za zalenje...ama za zalenje e toa sto te navreduvaat so poraka sto ti ja pisuvaat na negativnata reputacia mene 2 pati mi se slucilo toa sum prijavil kaj moderatorite go razgledale slucajot :)

Тие што даваат негативна репутација и после тоа ниту ни цитираат ниту ни реплика, значи во душата се ПИ*** .

BRAVO :bravo:

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
^ Ако некој ти остави ливче на колата на кое има напишано навредлив збор, ќе пријавиш во полиција? :LOL:

NE :)

p.s Ako ne sum kriv za nesto nema zosot da mi ostavat livce na kola i da me navredi nekoj :)
A jas za tebe samo kazav kako si stignala do tie 500-600 poeni :)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
NE :)

p.s Ako ne sum kriv za nesto nema zosot da mi ostavat livce na kola i da me navredi nekoj :)
A jas za tebe samo kazav kako si stignala do tie 500-600 poeni :)

Епа ако НЕ, зошто си пријавил на модераторите?

п.с. хипотетички

А јас сега дури дознав дека правам муабет со македонската Баба Ванѓа.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Предлог:
Секоја дадена негативна репутација да е одобрена од Админисраторите/Модераторите, и да биде точно напишано со што не се согласувате(да не е ставена онака и ако се злоупотребува, членот да се опомене со 3 дена бан)

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

ги молам сите постирачи да се навратат на почетокот на темата и да прочитаат какви мудрости имаат пишано и самата цел на темата да ја преиспитаат одпочеток

не ги оптеретувајте дополнително администраторите и модераторите затоа што за разлика од други форуми овде форумот го водат дечки кои се или на факултет или вработени во некоја компанија и ве молам не се трудете да им го одземате ионака краткото слободно време со желба да ве чуваат од лоша репутација кога некој ќе ви даде негативни поени, според мене топ функционира вака форумот со анонимноста немојте да менувате ништо, затоа што ќе треба да ви организирам борби во ринг кога ќе дознаете кој е “давачот“ на негативната репутација, според мене планот за откривање на идентитетот на сторителот ќе доведе до дополнителни проблеми

goaty

hello world
5 февруари 2010
363
189
goaty's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3570K + Noctua NH-D14
Motherboard
Asus P8 Z77-V LX
Storage
Samsung 850 EVO 500GB + WD Blue 640GB + WD Green 1TB + WD MyBook Live 2TB
PSU
Cooler Master Real Power Pro 700W
RAM
4x 4GB Kingston HyperX blu 1600MHz DDR3
Video card
Sapphire Radeon HD 7950 @stock
Case
Cooler Master CM 690
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
Logitech G810 Orion Spectrum
Audio
Asus Xonar Essence STX + Schiit Modi 3 + Schiit Magni 2 Uber + JBL LSR305 + Sennheiser HD 600 + Philips Fidelio X2 \w V-MODA BoomPro
Monitor
Dell U2412M + Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Според мене, репутацијава на форумов не може никогаш да е објективна, примарно поради многуте тролови и недоволно упатените членови со „јас-сум-најјак-ти-везе-немаш-еве-ти-негативна-репутација“ комплекс, а второ, во случај на модерирање на репутацијата, човечкиот фактор во одлучување дали некоја репутација е оправдана или не (ни модераторите не можат да ги предвидат сите околности за одредено сценарио).

Оние членови кои сметаат дека репутацијата неоправдано им е намалена, можат едноставно да дадат подетално образложение за нивното мислење, и сигурен сум дека ако држи вода објаснувањето, дека ќе добијат повеќе позитивна репутација него што би добиле негативна неоправдано. На крај краева, за редовни членови на форумов, репутацијата не е никаков фактор, сите знаеме горе-доле на кого колку му „тежи“ мислењето ;)

DeFacto

read-only
24 јануари 2011
5
1
На сите форуми можете да видите кој се согласува со вашето мислење, инаку какво значење би ви имале тие коцкички? Мноогу бесмислено..
Плус, истиот што ве полни со црвенки пример бара совет во некоја тема, а вие не знаејќи дека тој е тролот што ве полни цело време, му барате програми, му помагате и сл. Нема смисла..
Поздрав за предлогот и не ја напаѓајте девојката без причина.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
Предлог:
Секоја дадена негативна репутација да е одобрена од Админисраторите/Модераторите, и да биде точно напишано со што не се согласувате(да не е ставена онака и ако се злоупотребува, членот да се опомене со 3 дена бан)

Bravo ova bese najdobriot predlog do sega !

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Кога сме веке кај фалењето морам да ја пофалам мојата најомилена негативна репутација на сите времиња:

2011062923.jpg

:LOL::LOL::LOL:

ОН
Сметам дека администрацијата треба да се вмешува во репутацијата кога истата не се користи за да се каже спротивниот став, туку се користи за нискоинтелигентни уличарски пцовки.
Инаку, многу сте ми чудни со тоа "злоупотребување". Не е злоупотребување ако некој не се согласува со вас, злоупотребување е кога некој ке ви подреди под ред се што ви е женско во фамилијата во коментарот на репутацијата.

Зошто ти е исклучена репутацијата? Дека не се замараш? А зошто во темава се фалиш? Фали ме усто оти ќе те раскинам. Ај вклучи ја репутацијата на една минута баш да видиме колку коцкички имаш?

Како мислиш од важна? Од мене?

Појма немам која моја тема, може наслов? Бај д веј, кажав зошто бев банирана. Моја грешка.

Јас имам 5 коцки, како тоа имаш повеќе репутација од мене? Те молам не мешај други форуми, ако ти на сите можни форуми си со ник пипелин, јас не сум со ист ник секаде.

И толку за ова, да не ја полниме темава со оф-топик!
Сега гледам колку ли ти уствари поима немаш зошто служи некој форум.:plachko2:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Ја би сакал да ми каже некој, кој ми дал црвенка коцкичка последната за оваа тема чисто онака информативно?

Таква информација нема да добиеш,доколку сметаш дека системот за репутација е злоупотребен пиши ПП ќе биде разгледано со сигурност.

ajde be ??? zarem tebe ti davaat reputacia oti si pametna neso ??? NE ...ti davat oti si devojka..inace pamet u glava nemas...!

Огромен апсурд.Правилата важат за сите,важна беше банирана поради тоа што имашенаправено грешка.

На сите форуми можете да видите кој се согласува со вашето мислење, инаку какво значење би ви имале тие коцкички? Мноогу бесмислено..
Плус, истиот што ве полни со црвенки пример бара совет во некоја тема, а вие не знаејќи дека тој е тролот што ве полни цело време, му барате програми, му помагате и сл. Нема смисла..

Ве молам немојте да споредувате форуми цело време ова е тоа ИТ форум и тука има луѓе кои кажуваат какви ќе бидат правилата.Секој форум за себе.

btw мислењата ви се преместени во боречки и малце зачистено....

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Кога сме веке кај фалењето морам да ја пофалам мојата најомилена негативна репутација на сите времиња:

2011062923.jpg

:LOL::LOL::LOL:
Леле мајко кој феил, но ова е доказ дека коментарот не е соодветен на „коцката“, мислам дека сите се согласуваме, и типот на такви коментари е непотребен.

Администраторите может да внесат промени во Официјалните правила на Македонскиот ИТ форум, а не е лошо да се читнат Кодексот за постирање и однесување на форумот и Објаснување и користење на системот за репутација и да ги предупредат членовите(и самоте да се свесни), со цел поквалитетна дискусија и подобар форум.

П.С. Учиме сите од грешките, па затоа служи негативната репутација, да не исправи таму каде сме „криви“ и да се освестиме за нашите тврдења(доколку не се точни или недоволно придонесуваат кон квалитетот на форумот).

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
барам мислењето #13 да биде вратено во првобитната тема, оти е во склоп на таа тема и не е ОТ, а посебно НЕ е за во боречки дел под тема "тепачка за зеленки"

или конструктивен одговор од особата која тоа мислење го префрли заедно со сите останати мислења кои беа ОТ.

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Исто така и #14 е за првобитната тема, сметам дека овде не му е местото.

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Мех, не го разбирам препуцувањево и искрено нема да ги читам сите постови, но доколку некој не се замара за репутација, зошто отвара флејминг-трид за репутација ? :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

Мене оваа ми е во топ 3 негативни репутации :) Не се обратив на никого. :) Некој дечко мисли сум дал исправка за неговото мислење :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Па, па, па, па, па....Вака да се отвореше дискусија за некоја ИТ новина, за некое ривју, за некаков си проблем...Ние за тепачка и за тоа кој е у право сме први...И ај сеа пизди навалете со црвено за непријатели :LOL:

Ах, да сум ви класен ко другиве, ке ве стаам у ќуш со главата према зид :LOL::LOL::LOL:

И малку лангзам...Нек дели кој што сака...Има и за зимање и за давање...:)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Како да знаев дека постовите ќе се префрлат во боречки клуб. Ок, одиме по ред.

Благодарам за поддршката! :)

Сега гледам колку ли ти уствари поима немаш зошто служи некој форум.:plachko2:

А иначе ако собереме колку зелени, имам повеќе од постови што имаш од ит.

Што ти е, кој те тебе прашува?, не те разбирам рипаш со иразите и мислите како коњ у шах. Јас мое лично право е да, шо сакам ќе правам, и на Vlatce не може иначе да му се даде репутација инаку би му ја дал, (провери си). Исто не е твоја работа каков пост јас ќе пишам, во правилата стои дека имам право да дадам пост со "легендарно" смајли мада и не е смајли. Какви мислења да билдам, 2 години и повеќе сум члем имам 330 мислења, некои а и повеќето членови само се расфрлаат со мислења и по само 5 месеца од зачленувањето на форумов имат над 600 мислења. А кој рече дека јас сакам репутација за постот, само му алудирав на Vlatce бидејќи се согласувам со неговото мислење. Те следам поодамна, и тамн сакав да ти изнапишам те банираа. На сите ти си им трн во око, со секој се препираш, не може сите ние да сме криви, корегирај си го однесувањето.

А и ништо чудно и од тебе да е таа репутација, ајде и после овој пост чекам некоја негативна репутација чисто да ти кажам you're welcome!

Такви изрази дома да користиш.
На Влатче може да му се даде репутација. Се гледа колку го познаваш вБулетин.
Трн во око сум ви на вас 2-3 кои прв пат ве сретнувам во оваа тема и најискрено појма немам што имате против мене. Не се ни замарам со глупости.

И за сите паметњаковичи со изјави од типот дека заради тоа што сум девојка ми даваат репутација итн:

Огромен апсурд.Правилата важат за сите,важна беше банирана поради тоа што имашенаправено грешка.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB