Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Тепачка за зеленки

Статус
Затворена за нови мислења.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас не се замарам со репутација. До сега никого не сум зафркнал, а негативната репутација секогаш ја добивам од хејтери. На друг форум имам се зелени.

Еве пример за феил дадена репутација од идиот член кој врска нема што збори, затоа и не се замарам толку многу со репутацијата.

Во темата убаво објаснив дека можеш да си ги извадиш парите за да си ја плаќаш игрицата, но членот X ми дал репутација. Потоа под мојот пост Александар објаснува дека е досволено. Тоа е тоа. Иначе репутацијата е добра сега тоа што не знаеш кој ти дава така што нема да знаеш на кој во иднина да му вратиш. Биди добар и ќе добиваш репутација како olikomerc.

Edit: еве ја мојата репутација тука првите две репутации се од важна темата која беше избришана, и второто црвено од тој членот кој ми кажуваше за wow иако играм веќе од почетокот на World of Warcraft.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
На друг форум имам се зелени

Леле леле леле, дај рачето петка да ти пишам што имаш се зелени на тој другиот форум каде никој појма си нема од ништо! Дај бе не заебавај :S не мешај други форуми, ова е ИТ!

Не е поентата на темава сите да си ја покажеме репутацијата, значи да се држиме до темата.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
^ целта ми беше да кажам дека не ме интересира репутацијата. А иначе ако собереме колку зелени, имам повеќе од постови што имаш од ит.

На ит админите решиле така да биде, и мислам дека е океј. И не верувам дека ќе се смени во иднина. Така да оваа ќе биде уште една тема која ќе биде избришана во иднина...

Поздрав.

едит: Ќе ти дадам едно зелено за трудот...

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Зошто ти е исклучена репутацијата? Дека не се замараш? А зошто во темава се фалиш? Фали ме усто оти ќе те раскинам. Ај вклучи ја репутацијата на една минута баш да видиме колку коцкички имаш?

Edit: еве ја мојата репутација тука првите две репутации се од важна темата која беше избришана, и второто црвено од тој членот кој ми кажуваше за wow иако играм веќе од почетокот на World of Warcraft.

Како мислиш од важна? Од мене?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Зошто ти е исклучена репутацијата? Дека не се замараш? А зошто во темава се фалиш? Фали ме усто оти ќе те раскинам. Ај вклучи ја репутацијата на една минута баш да видиме колку коцкички имаш?

Да од тебе беше темата, и ја избришаа и те банираа како што добро се сеќавам. За разлика од тебе јас не сум никаде баниран.
Иначе репутација имам 2 коцки ( Моментално имате 108 репутациски поени. )

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Да од тебе беше темата, и ја избришаа и те банираа како што добро се сеќавам. За разлика од тебе јас не сум никаде баниран.
Иначе репутација имам 2 коцки ( Моментално имате 108 репутациски поени. )

Појма немам која моја тема, може наслов? Бај д веј, кажав зошто бев банирана. Моја грешка.

Инаку да си признаам и јас имам неколку пати злоупотребено репутација, последниов пат со навреда "кретену" во коментар, па затоа и си добив 7 дневен бан за кој на почетокот бев подготвена да го напуштам ИТ форумот, но потоа сватив дека такви се правилата, кратки и јасни и нема што да се бунам. Ако не ми се допаѓа, има одлогирај се копче. Е, затоа јас давам предлог да се направи мала промена во правилата околу репутацијата. Не заради мојот бан, туку подолго време размислував на оваа тема но ете се нема време да се седне да се објасни, а сега давам аргументи и апел до администраторите и модераторите сериозно да размислат за предлогов :D

Јас имам 5 коцки, како тоа имаш повеќе репутација од мене? Те молам не мешај други форуми, ако ти на сите можни форуми си со ник пипелин, јас не сум со ист ник секаде.

И толку за ова, да не ја полниме темава со оф-топик!

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Ја би сакал да ми каже некој, кој ми дал црвенка коцкичка последната за оваа тема чисто онака информативно?

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Ја би сакал да ми каже некој, кој ми дал црвенка коцкичка последната за оваа тема чисто онака информативно?

Свати, неможе да ти каже никој бидејќи тоа е забрането. И јас прашував модератори и си добив одговор дека неможе да ми кажат.
Затоа јас давам предлог да можеме да си гледаме кој каква репутација ни дава.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Свати, неможе да ти каже никој бидејќи тоа е забрането. И јас прашував модератори и си добив одговор дека неможе да ми кажат.
Затоа јас давам предлог да можеме да си гледаме кој каква репутација ни дава.

Јас сфаќам тоа и го знам, ама нека превземат нешто конкретно за такви глупави негативни репутациски поени!

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Па неможе, во правилата стои дека само за навреди се реагира! Инаку, очигледно е дека тој што ти ја дал негативната репутација не се согласува со твоето мислење, а додатниот коментар си е негов личен избор освен навреда. Можеби од толку чудење неможе да напише ништо друго освен "ccc" зашто ти си напишал пост со легендарно :bravo: смајли. Ќе му додадеш репутација на членот, немора да билдаш мислења. А ти каква репутација сакаш за пост со едно смајли, опширна?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

ajde be ??? zarem tebe ti davaat reputacia oti si pametna neso ??? NE ...ti davat oti si devojka..inace pamet u glava nemas...!

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
е вака гледам банирања заради репутација, администрацијата треба да разграничи и среди тоа еднаш за секогаш

или репутацијата/пораките ке се јавни и ке може да се банира ако има навреди
или ке се приватни и администрацијата нема да се меша во тоа

а тука ем приватни ем банираат ако некој навреди некого

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Освен отварање на широки врати за војна меѓу членовите кои се другите предности од гледање на тоа кој ти дал репутација?Мене ми се допаѓа сегашниот систем и би сакал да остане иститот, барем ке имаме малку мир.Која е предноста кога ке знаеш кој ти дал реп?Ке собереш екипа за да му даваат реп- на секое мислење?И јас би сакал да видам кој ми дал репутација, и јас би сакал да ги знам сите тие кои ми дале реп но кога ке размислам подобро, можеби е добро тоа што незнам кои се бидејки неможам да го најдат тој што ми дал негативна репутација и да водам војна со него, подобро е вака нели?Јас гледам голем проблем доколку се оствари предлогот посочен од тебе. доколку имаш решение за она што го спомнав повели објасни како доколку си во право и јас ке го сменам мислењето и ке го поддржам предлогот твој.А дотогаш, ке си останам со старото добро не.:ermm::spienje:

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Па неможе, во правилата стои дека само за навреди се реагира! Инаку, очигледно е дека тој што ти ја дал негативната репутација не се согласува со твоето мислење, а додатниот коментар си е негов личен избор освен навреда. Можеби од толку чудење неможе да напише ништо друго освен "ccc" зашто ти си напишал пост со легендарно :bravo: смајли. Ќе му додадеш репутација на членот, немора да билдаш мислења. А ти каква репутација сакаш за пост со едно смајли, опширна?

Што ти е, кој те тебе прашува?, не те разбирам рипаш со иразите и мислите како коњ у шах. Јас мое лично право е да, шо сакам ќе правам, и на Vlatce не може иначе да му се даде репутација инаку би му ја дал, (провери си). Исто не е твоја работа каков пост јас ќе пишам, во правилата стои дека имам право да дадам пост со "легендарно" смајли мада и не е смајли. Какви мислења да билдам, 2 години и повеќе сум члем имам 330 мислења, некои а и повеќето членови само се расфрлаат со мислења и по само 5 месеца од зачленувањето на форумов имат над 600 мислења. А кој рече дека јас сакам репутација за постот, само му алудирав на Vlatce бидејќи се согласувам со неговото мислење. Те следам поодамна, и тамн сакав да ти изнапишам те банираа. На сите ти си им трн во око, со секој се препираш, не може сите ние да сме криви, корегирај си го однесувањето.

А и ништо чудно и од тебе да е таа репутација, ајде и после овој пост чекам некоја негативна репутација чисто да ти кажам you're welcome!

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Освен отварање на широки врати за војна меѓу членовите кои се другите предности од гледање на тоа кој ти дал репутација?Мене ми се допаѓа сегашниот систем и би сакал да остане иститот, барем ке имаме малку мир.Која е предноста кога ке знаеш кој ти дал реп?Ке собереш екипа за да му даваат реп- на секое мислење?И јас би сакал да видам кој ми дал репутација, и јас би сакал да ги знам сите тие кои ми дале реп но кога ке размислам подобро, можеби е добро тоа што незнам кои се бидејки неможам да го најдат тој што ми дал негативна репутација и да водам војна со него, подобро е вака нели?Јас гледам голем проблем доколку се оствари предлогот посочен од тебе. доколку имаш решение за она што го спомнав повели објасни како доколку си во право и јас ке го сменам мислењето и ке го поддржам предлогот твој.А дотогаш, ке си останам со старото добро не.:ermm::spienje:

Едноставно решение. Кој се кара/жали јавно на форум за репутација, бан на неколку дена. По ПП и репутација што сакаат нека прават, тоа е приватно.

Од мене нема да добиеш негативна бидејќи нема причина. Јас негативните воглавно ги давам со добра причина.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
ajde be ??? zarem tebe ti davaat reputacia oti si pametna neso ??? NE ...ti davat oti si devojka..inace pamet u glava nemas...!

:bravo: заборавив да пишам, најнормално и дават репутација оти е девојка. А ја имам следено и по други теми, има препукувања со многу членови, и многу вреѓање од нејзина страна кон останатите членови, јас не можам, ама еве ги замолувам Администраторите да превземат нешто да ја опоменат, слично.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Едноставно решение. Кој се кара/жали јавно на форум за репутација, бан на неколку дена. По ПП и репутација што сакаат нека прават, тоа е приватно.

Од мене нема да добиеш негативна бидејќи нема причина. Јас негативните воглавно ги давам со добра причина.
Не мила моја, не се жали на форум јавно за репутација.Еве ти еден совршен пример за тоа како се одвива сето тоа.
Еве да речеме ти ми даваш негативна репутација на некое мислење кое си е ок, а потоа ниту ме цитираш ниту пак ми реплицираш што секако мене многу ме нервира.Кога би знаел јас дека ти си ми дала решутација ке си ја соберам екипата од мсн и сите ке ти дадат негативна репутација, потоа ти ке ги собереш твоите ие ке го започнеш товојт напад.На крајот некој мора да попушти, а според твоето решение тој ке биде губитникот и ке биде (според мене) неправилно баниран.Ако репутацијата остане како што е, јас ке добијам негативна репутација но нема да знам од кој е, а ако незнам од кој е неможам ниту да вратам нели?Незнам од кој е,неможам да вратам и како минува времето така јас ке се смирам и работите ке поминат без проблеми.Проблемот и решението се далеку од едноставни, на која страна и да застанеш секогаш имаш аргументи за одиш контра со другиот ;)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Не мила моја, не се жали на форум јавно за репутација.Еве ти еден совршен пример за тоа како се одвива сето тоа.
Еве да речеме ти ми даваш негативна репутација на некое мислење кое си е ок, а потоа ниту ме цитираш ниту пак ми реплицираш што секако мене многу ме нервира.Кога би знаел јас дека ти си ми дала решутација ке си ја соберам екипата од мсн и сите ке ти дадат негативна репутација, потоа ти ке ги собереш твоите ие ке го започнеш товојт напад.На крајот некој мора да попушти, а според твоето решение тој ке биде губитникот и ке биде (според мене) неправилно баниран.Ако репутацијата остане како што е, јас ке добијам негативна репутација но нема да знам од кој е, а ако незнам од кој е неможам ниту да вратам нели?Незнам од кој е,неможам да вратам и како минува времето така јас ке се смирам и работите ке поминат без проблеми.Проблемот и решението се далеку од едноставни, на која страна и да застанеш секогаш имаш аргументи за одиш контра со другиот ;)

Во тој случај, или целосно приватна или целосно јавна.

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631
Де де, големо такво оти имате негативна репутација. и ја имам, па не се жалам ( и сега да ми дадете, па нема да се жалам :LOL: ) ништо не ти менува 1 или 2 негативни. Chill out :baknezh:

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Јас би сакал да остане репутацијата приватна, но понекогаш посакувам да дознаам кој ми дал негативна. Оправдано е тоа што администраторите ја оставиа репутацијата анонимна и има причина. Тие што даваат негативна репутација и после тоа ниту ни цитираат ниту ни реплика, значи во душата се ПИ*** .

до сеа имам примено само од еден член негативна репутација, која ја потпишал( си знае кој е) и сосема оправдано, заради мое незнаење...

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
2zybtpd.jpg

zosto negativna :) ? a se znae od koj clen e ova reputacia :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно